25 Iunie 2024, 22:06:05

Autor Subiect: Stiri din judetul Brasov  (Citit de 10880 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

28 Noiembrie 2012, 20:12:58
Răspuns #20

mihaiatanasie

 • Mesaje postate: 2605
 • Gen: Bărbat
Programul de Sf. Andrei al autobuzelor si troleelor brasoveni in Transilvania Expres. De admirat cat de actuala este poza folosita pentru ilustrarea articolului:

http://www.mytex.ro/stiri-brasov/brasov-vineri-autobuzele-vor-circula-ca-intr-o-zi-de-weekend_334684.php
memorat
29 Noiembrie 2012, 10:27:16
Răspuns #21

IASMIN SANDU

 • Presedinte Asociatia Ro-Trans!
 • MEMBRII FONDATORI ASOCIATIEI RO-TRANS
 • *
 • Mesaje postate: 21790
 • Gen: Bărbat
 • CAF la statia de metrou Gara de Nord / M1
  • Comunitatea Ro-Trans - www.ro-trans.net
Programul de Sf. Andrei al autobuzelor si troleelor brasoveni in Transilvania Expres. De admirat cat de actuala este poza folosita pentru ilustrarea articolului:

http://www.mytex.ro/stiri-brasov/brasov-vineri-autobuzele-vor-circula-ca-intr-o-zi-de-weekend_334684.php

Circulatie transportului in comun din Brasov pe 30 noiembrie 2012
Posted on 29 November 2012 by Comunitatea Ro-Trans


Regia Autonoma de Transport (RAT) Brasov aduce la cunostinta calatorilor faptul ca pe parcursul zilei de vineri, 30.11.2012, zi considerata nelucratoare, potrivit legii, circulatia autobuzelor si troleibuzelor se va face dupa orarele corespunzatoare unei zile de sâmbata, între orele 06.30-22.30.
Circulatia mijloacelor de transport în comun în zilele de 1 si 2 decembrie 2012 se vor desfasura conform programelor corespunzatoare unor zile de sâmbata si, respectiv, duminica.
Luptam pentru modernizarea transportului electric.
----------------------------------------
Sa incercam sa fim oameni!
memorat
17 Aprilie 2014, 23:22:17
Răspuns #22

David

 • COLABORATORI FORUM RO-TRANS
 • *
 • Mesaje postate: 892
 • Gen: Bărbat
 • 4149
Primul AUTOBUZ ELECTRIC circulă în Braşov începând de joi

Autobuzul electric este pus la dispoziţia Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov pentru testare de către reprezentanţii CEFIN Trucks, în baza unui acord de reprezentare în România a producătorului chinez, potrivit unui comunicat al Primăriei Braşov.

"Ne bucurăm că, timp de o lună, avem posibilitatea de a testa acest autobuz electric, mai ales că în Planul de Acţiuni pentru Energie Durabilă al Municipiului Braşov (PAED) am prevăzut introducerea acestui tip de transport public începând cu anul 2016. Municipiul Braşov şi-a asumat încă din 2008, prin semnarea Convenţiei Primarilor, o ţintă foarte grea: atingerea şi chiar depăşirea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 20% a poluării, până în anul 2020. În contextul noului exerciţiu financiar al Uniunii Europene, 2014-2020, şi a angajamentelor asumate prin Convenţia Primarilor, introducerea unor astfel de autobuze, cel puţin pe traseele din centrul istoric, ar putea fi o soluţie nu numai pentru reducerea poluării, ci şi pentru imaginea de oraş european verde a Braşovului", a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

Pentru început, autobuzul electric va circula pe linia 4, care face legătura între Gara Braşov şi centrul istoric, urmând să circule şi pe alte trasee.

"Acest demers reprezintă o continuare a eforturilor depuse de noi pentru asigurarea unui transport ecologic, un transport care se înscrie pe linia acţiunilor de protecţie a mediului. Practic, exploatarea acestui autobuz asigură o continuitate a transportului electric în municipiul Braşov. Ne aşteptăm ca testele la care urmează să fie supus acest autovehicul să fie utile în vederea unor eventuale dezvoltări ulterioare", a spus directorul general al RAT Braşov, Cristian Radu.

Compania BYD produce baterii reîncărcabile, iar în ultimii ani a devenit producător de autobuze propulsate de motor electric. Autobuzul model K9 este 100% electric şi funcţionează cu baterii reîncărcabile bazate pe o tehnologie de ultimă generaţie. Acestea asigură autobuzului BYD o autonomie de 250 kilometri cu o singură încărcare în condiţii de trafic urban.

Autobuzul BYD a fost testat şi în Timişoara în octombrie 2013, precum şi în Suceava, începând cu 6 februarie 2014.
Linia 331:Cartier Damaroaia-Piata Presei-Piata Romana
memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":