16 Aprilie 2024, 16:08:43

Autor Subiect: Stiri din judetul Botosani  (Citit de 5249 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

06 Decembrie 2008, 21:10:19

daf bus

  • Mesaje postate: 967
  • DAF-Da A Fost cel mai bun autobuz bucurestean!
Stiri din judet si capitala de judet-Botosani-.
Sunt roman,gandesc romaneste!
memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":

            

10 Martie 2009, 20:15:52
Răspuns #1

daf bus

  • Mesaje postate: 967
  • DAF-Da A Fost cel mai bun autobuz bucurestean!
Noile orare de circulatie a maxi-taxi bulverseaza calatori botoseneni http://www.evenimentuldebotosani.ro/viewArticol.php?articol_id=32589
Citat
Noile trasee de maxi-taxi bulverseaza populatia 

Declaratiile viceprimarului Catalin Alexa, care a anuntat public o noua varianta a traseelor de transport local pentru maxi-taxi, i-au bulversat atat pe botosanenii de rand, cat si pe ceilalti membri ai Executivului local. Cei care circula cu mijloacele de transport in comun prin municipiu sunt total nemultumiti de perspectiva de a schimba trei mijloace de transport pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al municipiului. Propunerea unor astfel de modificari de traseu pentru maxi-taxi a pornit din partea reprezentantilor Eltrans.

Viceprimarul Florin Ghiorghita a avut o reactie care dezaproba total varianta expusa cu putin timp in urma de catre Alexa, mai ales ca acesta a prezentat-o ca fiind cea mai probabila. Mai mult, Ghiorghita este viceprimarul desemnat sa se ocupe de transportul public local si nu Alexa. "Eu nu inteleg de ce a dat el declaratii cu privire la acest subiect deoarece eu cand sunt intrebat ceva si nu este de competenta mea il directionez pe cel care intreaba catre domnul Alexa. Varianta prezentata de colegul meu este cea propusa de Eltrans si este adevarat ca este in sprijinul acestei societati si nu a calatorilor. Noi trebuie sa facem in asa fel incat transportul local sa avantajeze calatorii si nu Eltrans", a declarat Ghiorghita. Surse din cadrul Primariei sustin ca propunerea  Eltrans, care a fost expusa public de viceprimarul Alexa, ar fi prevazut, initial, scoaterea traseului 2 de maxi-taxi pentru ca populatia sa fie obligata sa apeleze la tramvai, fie din statia de al Piata Mare, fie de la cea din Capatul lui 1. in cele din urma s-a renuntat la aceasta prevedere.
Victor Ivanescu, directorul Eltrans SA, a spus ca varianta propusa are menirea de a descongestiona traficul de pe o anumita ruta. "Noi am facut propunerea in asa fel incat de pe Primaverii la Gara sa nu mai circule si tramvaie si maxi-taxi, toate pe aceeasi linie. Noi am propus ca maxi-taxi sa deserveasca si zonele actuale, cum e Pacea sau de la Termica pana la Politia Rutiera unde exista clienti pe care tramvaiul nu-i poate deservi, insa maxi-taxi poate ajunge pe acolo. Oricum era doar o propunere, mai pot fi altele, iar la final trebuie trecute prin Consiliul Local", a spus si Ivanescu.
Reprezentantul operatorului privat de maxi-taxi, Dumitru Balan, s-a aratat dispus la negocieri cu cei ai Eltrans pentru ca botosanenii sa fie cat mai avantajati de serviciile celor doua societati. "Eu vrea sa facem in asa fel incat sa nu fie conflicte intre noi si Eltrans si sa rezolvam aceasta problema a suprapunerii pe o anumita portiune din traseu. Probabil vom avea intalniri cu reprezentantii Primariei si ai Eltrans in care vom dezbate aceasta problema si sa o transam in asa fel incat cei mai avantajati sa fie calatorii. si sunt convins ca asta se poate deoarece vorbim despre portiunea de pe Primaverii, Sucevei si pana la Gara", a declarat Balan.
Concret, maxi-taxi de pe linia 3 va suferi modificari la traseu, potrivit propunerii promovate de Alexa. Astfel, cursa ar trebui ca la intersectia strazilor George Enescu si Primaverii sa nu vireze pe Primaverii, apoi pe Sucevei si sa intoarca la Gara. Propunerea este de a continua ruta pe George Enescu pana la intersectia cu Pacea, apoi sa circule catre Termica si pana aproape de sediul Politiei Rutiere.
Un alt traseu care va suporta modificari va fi cel de pe Calea Nationala, respectiv numarul 2, unde va fi dus o portiune si pe strada Imparat Traian. Viceprimarul Alexa a declarat ca o parte dintre modificari vin si ca urmare a solicitarii botosanenilor din zona Pacea, spre exemplu, care cer ca si pe acolo sa treaca un mijloc de transport public.
In replica, Dumitru Balan a spus ca traseul cu numarul 5, care vine din Cismea, trece si prin zona Pacea si ca exista clienti doar dimineata si dupa-amiaza, atunci cand merg si se intorc de la serviciu angajatii Termica si ca in rest nu sunt clienti. "Angajatii de la Termica si cei care lucreaza in acea zona, beneficiaza de serviciile noastre, la fel si cei de pe Pacea", a adaugat Balan.

Botosanenii nu vor sa cirule cu trei masini pe un singur traseu
Botosanenii s-au aratat total nemultumiti de modificarile propuse de Eltrans si au spus ca nu vor sa circule cu trei mijloace de transport pentru a ajunge dintr-un punct in altul al orasului.  "Nu este normal ca daca stau pe Primaverii si vreau sa ajung in zona barierei Sulita sa circul de doua ori cu tramvaiul si sa mai iau si un maxi-taxi. Pai nu e chiar atat de confortabil sa mergi si sa astepti in statii, sa cobori si sa urci de atatea ori cand acum este atat de simplu: urci intr-un maxi-taxi si cobori unde ai nevoie sa ajungi, nu unde vrea unul sau altul", a declarat unul dintre botosanenii care asteptau in statia de maxi-taxi de pe Primaverii. Noul regulament va intra in vigoare la o luna dupa ce va fi aprobat in cadrul Consiliului Local. (Bogdan Caliniuc)
 
Sunt roman,gandesc romaneste!
memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":