expozitie: "60 de ani de aviatie militara reactiva"
26 Iunie 2019, 18:53:50

Autor Subiect: expozitie: "60 de ani de aviatie militara reactiva"  (Citit de 546 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

04 Septembrie 2011, 22:42:41

mihaiatanasie

  • Mesaje postate: 2605
  • Gen: Bărbat
De la inceput se cuvine a spune ca toate fotografiile sunt realizate de prietenul meu Robert Savulescu, cu camera mea. Ii multumesc inca o data pentru tot ajutorul pe care mi l-a dat in aceste zile.

Vineri, 2 septembrie 2011, in sala Muzeului municipal de Istorie “Petre Voivozeanu” din Rosiorii de Vede a avut loc vernisajul Expozitiei documentare de fotografie “60 de ani de aviatie reactiva militara in Romania”. Expozitia este realizata de Asociatia “Aripi Romanesti”, ...
 


cu ajutorul unor cunoscuti istorici, ingineri, piloti si fotografi de aviatieNu este prima data cand Muzeul rosiorean gazduieste o astfel de expozitie, deja avem experienta de anul trecut, cand a gazduit “Asul regasit – Dan Vizanty”. Dar a fost pentru prima data cand, in lipsa doamnei directoare Vera Cojocaru, retinuta la domiciliu de apropiata venire pe lume a urmasului familiei, tanarul profesor de limba engleza Mihai Petrescu a fost cel care a coordonat amenajarea salii si prezentarea exponatelor. Nu am lucrat singur. La batut cuie i-am convocat pe colegii mei, dra Daniela Roinita, profesoara de istorie, care m-a ajutat la cronologizarea fotografiilor, si Robert Savulescu, prof de engleza convertit la aventura cunoasterii aviatiei. La deschidere, l-am avut alaturi de mine pe cunoscutul istoric Dan Antoniu, pe Daniela Roinita si, nu in ultimul rand, pe primarul municipiului, dl Ion Nutu, care si de data asta s-a dovedit un cunoscator al fenomenului.In apropierea noastra s-a aflat si Sorin Turturica, plecat de la Liceul Economic la Muzeul Aviatiei, dar tot de-al nostru.
Nu sunt un specialist in inaugurari, de aceea discutiile au curs fara protocol si fara distante intre specialisti si vizitatori. A facut un pas in fata primarul, a facut apoi mai multi in jurul salii, iar Daniela Roinita si Dan Antoniu au facut o frumoasa prezentare a tipurilor de avioane expuse, a rolului lor strategic, caracteristicilor tehnice. O parte importanta a revenit discutiilor despre IAR-93, avionul care, din aceeasi zi, a devenit al rosiorenilor.S-a creat un dialog viu, presarat cu povestiri de aerodrome, cu portrete de piloti si cu “zbor in formatie”Ca o concluzie, dupa parerea mea absolute subiectiva, am avut parte de o activitate interesanta si frumos desfasurata. Recunosc faptul ca, fiind inca vacanta, audienta a fost mai mica decat speram, pentru ca majoritatea elevilor mei sunt traitori in alte localitati decat in Rosiori, dar expozitia va ramane deschisa si dupa 12 septembrie, daca sunt de acord si colegii mei de la “Aripi Romanesti”, ceea ce le va permite si celor de la Economic sa o viziteze dupa sau inaintea orelor de scoala.
memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":