23 Iunie 2024, 08:22:12

Autor Subiect: Sesiune de referate de istorie - 2011  (Citit de 2588 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Mai 2011, 16:13:53

mihaiatanasie

  • Mesaje postate: 2605
  • Gen: Bărbat
Un eveniment pe care il asteptam de un an de zile a avut loc azi, 21 mai 2011, la Liceul Economic-adiministrativ din Rosiori: Sesiunea (concurs) de referate de istorie. Al patrulea an consecutive participam cu lucrari din domeniul istoriei aviatiei. Reamintesc ca la prima editie am luat un loc trei, la a doua un doi, iar la a treia doua locuri trei, ex-aequo (ma refer doar la lucrarile coordonate de mine).
Astazi am avut in concurs, fiind gazde, sase concurenti. Trei coordonati de mine, cu singurul domeniu la care ma pricep cat de cat, doua “aviatoare” coordonate de colega mea profa de istorie Daniela Roinita, si un al saselea cu un subiect diferit, “Rebeliunea legionara”
Prima a intrat in cursa Gabriela Gheorghe, cu “Miza petrolului petrolului romanesc in cel de-al doilea Razboi Mondial” (de fapt bataliile aeriene pentru Valea Prahovei), coordonata de colega mea.
(nu am avut acces in sala de concurs cu camera Canon, am “spionat” cu telefoanele din dotare – pozele mai clare dar la distanta cu un LG K360, celelalte cu un Nokia 3600)

Ionela Pana a sustinut referatul “Misiunea spatiala Soiuz 40”.

Simona Barbu, coordonata de colega mea, a vorbit despre “Smaranda Braescu – Nasa parasutistilor militari romani”.

Madalina Cioran cunoscuta “vizantologa” si “vlaicologa” din anii trecuti, anul asta a discutat despre “Aeronautica militara romana in prima zi de razboi – 22 iunie 1941”.

In sfarsit, pentru ca asta a fost ordinea, a intrat in focul luptelor si Cristina Şuţă, cu lucrarea “Uzinele I.A.R. Brasov – 1925-1945”.

Inainte de a spune ce concluzii a tras juriul, apreciez ca toate cele cinci concurente de la Economic au fost exceptionale, munca juratilor a fost (sper) grea si cat mai obiectiva. In subiectivismul meu as fi vazut alt clasament, dar prin acceptarea de a participa la un concurs accepti si jurizarea, mai ales eu, ca nu pot aprecia valoarea lucrarilor din alta sfera de interes.
Din cele 100 de puncte cu care puteau fi rasplatite lucrarile, Gabi a primit 82 p, Ionela 88,50, Simona 84, Madalina 82 iar Cristina 88. Pentru Ionela si Cristina asta inseamna locul al doilea la sectiunile respective, Simona si Gabita locul patru, iar Madalina locul cinci.
Eu le-am felicitat personal, si o fac acum si public, pe toate fetele (si pe baiat, ce daca nu-l intereseaza aviatia), pentru ca toate au muncit si au meritat chiar mai mult decat au obtinut.
Inca o data le multumesc si aici dlor Dan Antoniu si Catalin Prunariu (implicit dlui general Prunariu) si Mihai Grecea pentru ajutor.
memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":