21 Februarie 2024, 17:09:54

Autor Subiect: Traian Vuia  (Citit de 3352 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

17 Martie 2011, 23:14:29

mihaiatanasie

  • Mesaje postate: 2605
  • Gen: Bărbat
18 martie 1906: primul zbor al lui Traian Vuia la Montesson.
18 martie 2011, ora 11: simpozion aniversar la Liceul Economic Rosiori.
memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":

18 Martie 2011, 22:58:36
Răspuns #1

mihaiatanasie

  • Mesaje postate: 2605
  • Gen: Bărbat
Vineri, 18 martie 2011. Cabinetul “Firme de exerctiu” al Liceului Economic-Administrativ din Rosiorii de Vede este din nou gazda unei manifestari inaripate: “105 ani de la primul zbor al unui avion lansat prin propriile mijloace de bord”.
Activitatea a fost initiata de mine, cu sprijinul moral al Asociaţiilor “Mileniul 3” si “Aripi Romanesti” si a fost onorata de prezenta domnilor Dan Antoniu si Razvan Bujor.

Sala a fost decorata cu un avion “Vuia nr. 1”si o miniexpozitie de carte, continand cateva titluri din munca lui Dan Antoniu si Razvan Bujor si lucrarea “Inginerul Radu Manicatide”, de George Paul Sandachi.Fiind o activitate de educatie patriotica, simpozionul a fost deschis prin intonarea Imnului NationalAm deschis activitatea, am prezentat tema si obiectivele ei si am prezentat invitatii si programul.Prima interventie a fost a Violetei Priscoveanu, de la clasa cea grozava 9 D, referatul “Activitatea politica a lui Traian Vuia”. Materialul bibliografia venise, cu cateva saptamani inainte, tot de la Dan Antoniu, desigur.Vesnica Cristina Suta (11 C) a incercat sa demonstreze ca Traian Vuia nu este uitat. Numele lui este dat unui numar destul de mare de institutii: scoli civile si militare, un aeroport international, multe strazi din principalele orase din Romania si un avion al Tarom.
Sa nu uit: Cristina a primit (sigur, la recomandarea mea) de la Razvan Bujor lucrarea “Ploiesti: Low Level Strike”.Dan Antoniu a vorbit frumos, captivandu-ne pe toti. Asa ne asteptam sa fie, doar il cunoastem!Am reusit sa deschid si eu putin gura, si l-am pomenit (nu se putea altfel) si pe Radu Manicatide, care a decolat catre “escadrila din ceruri” tot intr-o zi de 18 martie.Domnul Constantin T. Ciubotaru, seful A. C. “Mileniul 3” a tinut sa zica si el cateva cuvinte, desi a recunoscut din prima ca nu se pricepe la aviatie. E clar, inseamna ca la sedintele asociatiei degeaba vorbesc …In partea a doua, copiii nostri au facut o mica serbare cu versuri si cantece de aviatie si catanie. Ii prezint pe toti (well … pe toate):

Violeta Priscoveanu, 9 DVeronica Manea (cu accentul pe primul “a”, nu pe al doilea cum o tot tachinez eu), 9 DFlori Iordache, 9 DRaluca Becheru, 9 DA cantat grupul vocal condus de colega mea prof. Geanina Voican, fetele fiind de la clasele 9 D, 9 I, 10 E, 12 C.

Dupa tragerea cortinei, oaspetii nostri au facut o scurta vizita prin scoala, iar apoi au semnat in cartea de onoare. Au vazut (pentru ca pe asta a insistat ghidul) panoul cuprinzand cartile profilor de la Economic (remarcati modestia mea, mai ales daca va atrag atentia asupra randului de jos) si panoul “Liceul Economic si Aeronautica”, unde ne-am fotografiat impreuna cu dna directoare Eugenia Oprescu (dna directoare adjuncta Aurelia Petrescu apare int-o poza de la activitate).

Inainte de a parasi Rosiori City Limits, Dan Antoniu si Razvan Bujor au vrut sa vada unde a fost vestitul aerodrom. Cam prin zona asta …Dupa parerea mea, activitatea a fost reusita, elevii mei au plecat acasa mai bogati in cunostinte si sentimente.

memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":