19 Iulie 2024, 13:00:25

Autor Subiect: Ruta ConstanÅ£a  (Citit de 13597 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

06 Februarie 2010, 15:12:10
Răspuns #20

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
10 minute de film pe linia 48 Ruta Constanta

In acest mic fimlulet, de numai 10 minute (yutube nu permite mai mult), se poate vedea cum traficul din prima activitate a rutei se desfasoara pe parcursul catorva statii de pe linia 48, resp. 48/. Am plasat semafoare si la intrarea in statii astfel incat in conditiile unui trafic greu, cand sunt multe vagoane in tarseu, acestea steapta cuminti la rand sa poata intra in statii. Chiar la unele statii cu peroane lungi, pot opri in statie cate doua tramvaie deodata.

http://trenulete.info/msts-10-minute-de-film-pe-linia-48-ruta-constanta/

Mai am de reglat opririle vehiculelor, lungimile statiilor si capacitatea lor astfel incat sa se stea putin in statii. Mai am destule! Dar pentru inceput putei vedea in filmulet cam ce vreau sa fac din aceasta ruta. Va putei lesne imagina ce frumos se va vedea traficul in centru, acolo unde se vor cumula mai multe linii pe un sector de drum, unde se vor intersecta linii de tramvai.

Ruta are inca numeroase probleme de rezolvat. Liniile 48, 48/ si 43, la care am ajuns deja la stadiul de montare semafoare, sunt inca nefinalizate. Le parcurg mereu si vad erorile apoi le rectific. Ceea ce am crezut la inceput ca va fi o joaca de copii se dovedeste a fi un exercitiu complex de meticulozitate, de rabdare si staruinta. Multe encunoscute imi s5tau inca impotriva si incercarea mea primitiva s-a transformat in cel mai amplu proiect (dupa diorama) din viata mea.

Freedom is not free!
memorat
08 Februarie 2010, 10:53:56
Răspuns #21

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Am definitivat si zona comuna liniilor 42 si 43 de la Ciresica la Brotacei. Am plasat semaforizarea si pe linia 42 si am creat inca o activitate, pe linia 42, care combina ambele trasee. Activitatea are 33 de minute de conducere a tramvaiului 42, de la Ciresica la Poarta 1 port Constanta si retur. Um film cu aceste activitati se poate vizualiza aici http://trenulete.info/linia-42-ruta-constanta-msts/

Pe parcursul traseului jucatorul se intersecteaza cu lunia 48 si intalneste si alte tramvaie de pe alte linii care vor fi adaugate pe parcurs pentru realizarea unui peisaj cat mai realist in traffic. Practic cum cele doua linii 42 si 43 au o buna bucata de traseu in comu, mi-a fost mai usor sa le termin pe acestea si sa le dau functionarea numai pentru ca eram nerabdator sa “ma dau cu tramvaiul” pe simulator. Personal consider simulatorul ca pe o a doua diorama. In fapt, nu toata lumea are fonduri pentru realizarea unei diorame si simulatorul poate substitui cu mult succes o diorama. Fireste, cladirile nu sunt tocmai ca cele reale dar tocmai de aceea ruta mea este numita Semi-Imaginara.

Am facut repaint la inca un model de tramvai, acelasi ca la linia 43, dar care este personalizat pentru linia 42.

Freedom is not free!
memorat
17 Februarie 2010, 08:55:03
Răspuns #22

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Pentru IASMIN
Poti pune cumva sus un link catre posturile fiecaruia? Asa cum e pe alte forumuri ca sa nu mai rulez 10 minute pana ajug la ale mele? "Show you post, show recent post" etc... Pls Iasmine!


Depoul de tramvaie MSTS Constanta CET

Am reinceput actualizarea parcului de vehicule ce vor rula in activitatile de pe Ruta Constanta. Intentionez sa particularizez nu fiecare tramvai, pentru ca aeste o munca titanica, dar cel putin pentru fiecare linie in parte sa dispun de tramvaie adaptate cu placuta si numarul liniei.

Pentru ca la inceput am vrut sa individualizez fiecare vehicul in parte, am creat atinci o serie de 5 vehicule pentru linia 100 Gara-Sat vacanta, inmatriculate de la 101 la 105. Munca pentru individualizare este foarte mare si complexitatea implicarii fiecarui vehicul in activitati, fiind prea mare, ama renuntat la acest mod de particularizare. Vehiculele create atunci vor rula insa pe linia 100.

http://trenulete.info/depoul-de-tramvaie-msts-constanta-cet/Freedom is not free!
memorat
19 Februarie 2010, 09:40:25
Răspuns #23

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Ruta de tramvaie Constanta MSTS 19 feb. 2010

Zilele acestea m-am ocupat de rearanjarea unor modele de tramvai. Am facut fisierul loco.ace la toate vagoanele repictate de mine, am facut pana si oglinzile sa reflecte exact culoarea si modelul respectiv de vagon.

Pe de alta parte, am configurat statiile si semafoarele pe linia 100 Sat vacanta-Gara, la care intentionez sa incep mobilarea urbana. Am refacut intersectiile la liniile pe care deja am activitati de proba montantand asa cum se cuvine linii de tip Xcros astfel incat sa functioneze cvorect semafoarele si prioritatile. Trebuia sa fac asta de la bun inceput si ma scuteam de multe neplaceri. Multe erau de facut de la inceput insa prin necunoastere ma fac vinovat de alterarea unor realitati din zona pe care vreau sa o reproduc. La urma urmei este o ruta imaginara si se accepta varianta pe care vreau eu sa o fac.

http://trenulete.info/ruta-de-tramvaie-constanta-msts-19-feb-2010/

Freedom is not free!
memorat
07 Martie 2010, 17:39:01
Răspuns #24

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
MSTS Ruta Constanta linia 45 tramvaie Careffour

Am lucrat zona capatului de linia 45 Careffour. Traseul urca o panta de la Directia Silvica pana la supermagazin. Am refacut si partea de bulevart Tomis pana la intersectia cu strada Soveja la Tomis III folosind sectoare de de drum din categoria Road Sections tip SR_town la care am aplicat circulatie rutiera. Nu prea sunt multumit de cum se combina liniile cu astfel de drum dar trebuia sa incerc si aceasta varianta care va ramane zumai in aceasta parte, in rest voi folosi tot vechea metoda cu drumuri aplicate peste linii. Este mai greu de lucrat dar rezultatul final este mai bun. In pagina se poate vedea si un filmulet facut pe zona respectiva...

http://trenulete.info/msts-ruta-constanta-linia-45-tramvaie-careffour/

Freedom is not free!
memorat
11 Martie 2010, 12:36:27
Răspuns #25

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Ruta Constanta 10 martie 2010 http://trenulete.info/ruta-constanta-10-martie-2010/

Am trecut printr-o experienta neplacuta cu MSTS-ul care crapa la fiecare miscare. Practic l-am sters definitiv si am reinstalat. Pare mai stabil acum dar tot imi da emotii la fiecare salvare. In acest context am lucrat mai putin la ruta si mai mult la noile mele vehicule, autobuze http://trenulete.info/autobuzele-din-ruta-constanta/

Pentru autenticitatea Rutei Constanta, am repictat o serie de autobuze din vremea copilariei mele din Constanta. Este vorba despre vestitele Skoda si Skoda Karosa care faceau deliciul calatoriilor prin Constanta anilor ‘70 – ‘80.Modelele originale mi-au fost furnizate de prietenul Jenda din Slovacia, de la care am achizitionat contra sumei de numai 5 EURO un DVD cu ruta Olomouc, excelent realizata, cu multe trasee si activitati placute. Ruta are tramvaie frumoase si este o placere sa te relaxezi conducand vehiculele la care se deschid si usile. Ca auxiliar are si un program cu sunetele specifice anuntarii statiilor pentru fiecare traseu in parte. Pacat insa ca sunt in limba cehoslovaca si nu in engleza. Ruta Olomouc este excelent realizata si este de mare inspiratie pentru viitoarea mea ruta. De aceea va recomand tuturor iubitorilor de tramvaie sa achizitioneze aceasta ruta pe DVD de la urmatoarea adresa: MSTS MHD OLOMOUC   http://mstsolomouc.webnode.cz
Din modelele de autobuze trimise de de Jenda am obtinut in final mai multe modele repainturi.

Freedom is not free!
memorat
12 Martie 2010, 13:10:04
Răspuns #26

makoto

 • mgkitGD
 • Mesaje postate: 50
 • Gen: Bărbat
  • Search Prettys Girls in your city for night
Merge cumparata ruta ceheasca si prin posta? este 5 E cu tot cu transport ?
memorat
03 Aprilie 2010, 09:25:28
Răspuns #27

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Da! 5 Euro cu totul...


Ruta MSTS Constanta in 4 aprilie 2010 http://trenulete.info/ruta-msts-constanta-in-4-aprilie-2010/

Am continuat amplasarea structurii urbane pe linia 100 a rutei MSTS Constanta Full. Asta pentru ca in paralele am creat Ruta Cosntanta simpla, care va cuprinde numai liniile de tramvai care au existat in realitate. Aceasta lucrare va fi mult mai simpla si pe alte principii. Voi reveni asupra acestui subiect pe masura ce voi avansa cu lucrarea.

Revenind la Ruta Constanta Full, am inceput o campanie de personalizare a unor cladiri, locuri publice, vehicule, etc.

Freedom is not free!
memorat
08 Aprilie 2010, 10:30:48
Răspuns #28

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Depoul MSTS Constanta Sud http://trenulete.info/depoul-msts-constanta-sud/

Incet, incet, pe ruta Constanta isi fac aparitia din ce in ce mai multe zone urbane. In sfarsit a venit si vremea construirii Depoului de tramvaie MSTS Constanta Sud. Reteaua de linii a fost creata exact dupa imaginea liniilor vazuta prin Google Earth. Se pare ca si la ora actuala, curtea depoului din Constanta este plina cu tramvaie lasate la mila ruginii si a furaciunilor. Zeci de tramvaie se vad in imagini zacand claie peste grama pe liniile inca nedezmembrate ale fostului depou de tramvaie din Constanta. Investitii de miliarde de lei, munca de ani de zile, si-au gasit sfarsitul intr-o uitare nemeritata conceputa de zelul distructiv al unui primar ciudat…

Am incercat sa reproduc acest depou pentru a-l readuce la viata, asa cum era in vremea sa de glorie.

Freedom is not free!
memorat
08 Aprilie 2010, 17:10:01
Răspuns #29

Lupu`

 • Vizitator
Cand va fi gata ruta?
memorat
08 Aprilie 2010, 20:59:19
Răspuns #30

makoto

 • mgkitGD
 • Mesaje postate: 50
 • Gen: Bărbat
  • Search Prettys Girls in your city for night
Lupu' poti sa iti schimbi te rog avatarul. Este totusi un site pentru pasionatii de transporturi nu unul cu cocalari care saliveaza la tipe in curu' gol.  >:( >:( >:( Stiu ca s-ar putea sa viu avertizat si imi cer iertare dar m-am saturat sa vad imbecili pe toate site-urile.  :-X ::)
memorat
10 Aprilie 2010, 17:35:00
Răspuns #31

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Linia 101 Gara-Depou Ruta Constanta MSTS


Am continuat cu urbanizarea zonei de sud, incepand de la Depoul Constanta Sud Tramvaie si pana la zona CET. Iata un filmulet pe repede inainte cu secvente de pe parcursul liniei.
http://trenulete.info/linia-101-gara-depou-ruta-constanta-msts/
Freedom is not free!
memorat
13 Aprilie 2010, 09:28:26
Răspuns #32

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Aproape ca am terminat de aranjat traseul liniei 101. Iata cateva imagini de pe traseul acestei linii, ultima rapusa de Primarul Mazare… Fireste ca reproducerea este partiala, unu pentru ca nu am exact obiectele care ar trebui puse, doi pentru ca memoria locurilor este alterata de timp. Umblam prin aceasta zona, in anii 80, cand unchiul meu era sofer pe un autobuz Karosa, si dupa orele de curs de la liceu, faceam cate doua ture cu el. Lucra pe linia 1 sau pe 4. Asa ca am incercat din rasputeri sa aduc imaginea acelor vremuri. Ceea ce nu am uitat insa este verdele predominant al copacilor. Zona era puternic aerisita de sute de copaci maturi.
Urmeaza adaugarea de vehicule, populatie, vegetatie si fireste personalizarea unor cladiri, acolo unde se poate!

http://trenulete.info/linia-101-gara-depou-ruta-constanta-msts/

Freedom is not free!
memorat
15 Aprilie 2010, 11:59:15
Răspuns #33

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Reclamă în ruta MSTS Constanţa Trams http://trenulete.info/reclama-in-ruta-msts-constanta-trams/

Incet dar sigur, ruta Constanta MSTS se indreapta catre final. Mai sunt doar cateva linii de finalizat si apoi testarea si crearea de activitati complexe. La acest moment s-a definitivat zona centrala si aproape toate liniile periferice. Am inceput personalizarea cladirilor importante, a vehiculelor de marfa si a panourilor publicitare.

In acest sens, lansez campania de colectare de sponsori pentru panourile publicitare si pentru inscriptionarea unor vehicule cu reclama, atat camioane cat si tramvaie. De asemeni voi inscriptiona cu reclama si anumite cladiri. Ruta va fi distribuita gratuit pe situl trenulete.info si pe situl german www.thetrain.de si de asemeni va putea fi distribuita si pe siturile care se vor dovedi interesate de aceasta colaborare.

Ruta MSTS Constanta va fi disponibila GRATUIT la downloaduri pe siturile colaboratoare, dar si pe DVD, unde va cuprinde si pachetele complete de vagoane si vehicule restilizate. Chiar si pe DVD ruta va fi GRATUITA, dar se vor percepe taxe de expeditie si de scriere DVD in valoare de NUMAI 5 EURO.

Freedom is not free!
memorat
17 Aprilie 2010, 11:17:31
Răspuns #34

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Ruta Constanta MSTS 17 aprilie 2010
http://trenulete.info/ruta-constanta-msts-17-aprilie-2010/

Am reusit definitivarea zonei centru, zona unde se ingemaneaza mai multe linii de tramvai si unde complexitatea semnalizarii si multitudinea de obiecte pe o suprafata mica determinau constant craparea simulatorului in editor. Ca o multumire a insistentei mele, zona a reusit din plin si ca urbanism dar si ca functionare.

Mai ramane de pus personaje si la circulatie mai raman restrictiile de viteza pe macaze si in curbe. De asemeni, mai am de facut cateva panouri publicitare caci deja am primit cereri in acest sens de la persoane care au realizat potentialul reclamei intr-o ruta de simulator care va patrunde in multe calculatoare.

http://trenulete.info/primul-sponsor-cu-reclama-in-ruta-msts-constanta/

Freedom is not free!
memorat
21 Aprilie 2010, 18:50:46
Răspuns #35

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Simulatorul meu pe windows 7

Dupa ce am reusit sa adun piesele pentru un upgrade la calculator, am reusit instalarea cu succes a simulatorului si a programelor auxiliare pentru editare si iata, ruta MSTS dupa primele editari in noua sa configuratie, este din nou gata de lucru. Am continuat sa amplasez mobilierul urban in zona de centru de la Bulevardul Tomis pana la Republica prin Bulevardul Mamaia, zona I.G. Duca. Va prezint un filmulet in care se vede si pupitrul de comanda la care am pus butoane de tip fara blocaj, aduse special pentru mine la Magazinul Terra din Slobozia!

http://trenulete.info/simulatorul-meu-pe-windows-7/
Freedom is not free!
memorat
15 Mai 2010, 20:17:16
Răspuns #36

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Linia 102 MSTS Trams Constanta

In acest sfarsit de saptamana am incercat plasarea asfaltului pe ce a mai ramas nesfaltat din linia 102 a rutei Constanta. Inainte de asta am modificat textura unor tipuri de linie astfel incat acum pe ruta Constanta se pot vedea doua tipuri de textura a liniei. Una clasica, cu piatra cubica si alta cu asfalt.

De asemeni am continuat cu optimizarea traseului elimininand elementele care ingreunau ruta prin comasarea mai multor obiecte intr-unul singur. In final am creat o activitate suficient de complexa pe linia respectiva, pe care sa imi testez ruta in trafic intens real si prin incrucisarea si cu alte linii de pe ruta Constanta.

Film de prezentare linia 102 http://trenulete.info/linia-102-msts-trams-constanta/
Freedom is not free!
memorat
29 Mai 2010, 09:20:00
Răspuns #37

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Ruta Constanta MSTS 28 mai 2010

Desi postarile mele la acest subiect nu mai au intensitatea cu care v-am obisnuit, lucrarile la Ruta Constanta sunt in plina desfasurare si nu au fost abandonate. Din pacate nu mai am timpul necesar sa fac recenzia si sa postez pe site.

In zilele ce au trecut am lucrat cate putin la zona liniei 102 pe care am definitivat-o.  Am plasat drumul peste linie si am introdus circulatie rutiera folosind elemente de road din gama SR-City.

Iata in poza de mai jos doua tramvaie in statia Dacia, vizavi de blocul lui Jean Constantin pe care il deplang. Mergeam in copilarie in fiecare an la el cu colindul si ne facea pe toti fericiti atunci cand ne vorbea ca Ismail din “Toate panzele sus”Mai multe imagini http://trenulete.info/ruta-constanta-msts-28-mai-2010/
Freedom is not free!
memorat
05 Iunie 2010, 20:47:32
Răspuns #38

Prognosis

 • Made by Prognosis
 • Mesaje postate: 359
 • Gen: Bărbat
  • Trenuletele mele
Linia 44 Energia – Poarta 2

Ruta Constanta s-a imbogatit in acest sfarsit de saptamana cu inca un traseu definitivat. Linia 44 de la Energia la Poarta 2 Port si retur. Deja lucrarea s-a ingreunat foarte tare iar timpul meu de lucru a ramas numai la sfarsit de saptamana. Ar mai ramane doua trasee, linia 1 pe centura si linia Mamaia. Sincer nu stiu cand si daca voi  reusi sa termin aceasta ruta, dar nu imi pierd speranta. Va invit sa vizionati un mic filmulet cu acest traseu in stadiu in care se afla. Mai sunt de pus vehicule animate, personaje si ceva vehicule prin parcari. Probabil ca saptamana viitoare caci maine vreau sa ma dedic si dioramei pe care am cam neglijat-o in ultima vreme. Astept criticile si sugestiile pe situl meu!

http://trenulete.info/linia-44-energia-poarta-2/
Freedom is not free!
memorat
23 August 2010, 22:15:37
Răspuns #39

makoto

 • mgkitGD
 • Mesaje postate: 50
 • Gen: Bărbat
  • Search Prettys Girls in your city for night
Ce se mai aude de aceasta ruta...  :P
memorat