Forumul Asociatiei Ro-Trans

TRANSPORTUL IN COMUN DIN MUNICIPIUL BUCURESTI si JUDETUL ILFOV => Regia Autonoma de Transport Bucuresti => Subiect creat de: IASMIN SANDU din 29 Iulie 2010, 23:12:48

Titlu: Conducerea RATB // ATMB. Directori, sefi de servici si alte sefi....
Scris de: IASMIN SANDU din 29 Iulie 2010, 23:12:48
Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: IASMIN SANDU din 29 Iulie 2010, 23:14:09
Liderii S.T.B., în dialog cu Directorul General al R.A.T.B.

    Miercuri, 28 iulie, a avut loc la sediul Regiei o întrevedere între Directorul General al R.A.T.B., Ing. Adrian CriÅ£ ÅŸi Consiliul S.T.B. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a se transmite reciproc o serie de date ÅŸi informaÅ£ii legate de reorganizarea R.A.T.B., luarea unor decizii menite să îmbunătăţească activitatea Regiei, dar ÅŸi acela de a prezenta Directorului General problemele cu care se confruntă anumite categorii profesionale ce au fost aduse la cunoÅŸtinÅ£a liderilor de către membrii de sindicat.
    ÃŽncă de la bun început, dl. Adrian CriÅ£ a precizat că principala prioritate este aceea de a păstra toate locurile de muncă ÅŸi de a eficientiza managementul Regiei, urmând a aplica un pachet de măsuri ce cuprind schimbări ÅŸi reorganizări, menite să flexibilizeze raportul dintre angajaÅ£i ÅŸi angajator.
    La rândul lor, liderii de sindicat au ridicat o serie de probleme, printre care:
- asigurarea regimului lunii pentru toţi conducătorii auto
- refacerea programelor de circulaţie, cu participarea la sondaje şi a liderilor de sindicat
- modernizarea capetelor de linii
- sprijin din partea Poliţiei Rutiere pentru a asigura o mai bună fluidizare a transportului public
- modernizarea managementului de trafic al liniei 41
- asigurarea pauzei de masă pentru conducătorii auto
- asigurarea pieselor de schimb pentru utilizarea eficientă a parcului de autobuze
- achiziţii de materiale şi asigurarea comenzilor de lucru pentru salariaţii de la URAC
- deblocarea fondurilor pentru achiziţii de piese la SUTATI
- refacerea normelor de combustibil pentru auto-atelierele de la EIELCC
- modernizarea substaţiilor electrice
- asigurarea şi modernizarea parcărilor pentru autovehiculele salariaţilor R.A.T.B.
- achiziţionarea de aparatură medicală performantă pentru Centrul de Sănătate R.A.T.B.
- fluidizarea accesului autobuzelor la Autobaza Titan, prin desfiinţarea balizelor din faţa complexului comercial
    Directorul General a precizat că ÅŸi-a notat toate aceste probleme ÅŸi că ele vor fi rezolvate în mod favorabil, în cel mai scurt timp posibil.
    ÃŽn încheiere, Dl. CriÅ£ a prezentat o serie de priorităţi pe care le are Regia, cum ar fi:
- reluarea curselor preorăşeneşti
- înfiinţarea de noi linii de transport, pentru a asigura locuri de muncă pentru Personalul de Bord al Regiei
- reorganizarea modului de control pe trasee, astfel încât să se elimine presiunea şi stresul suplimentar creat conducătorilor auto, precizând totuşi că are toleranţă zero faţă de furtul de combustibil şi de actele de indisciplină ce ar aduce prejudicii imaginii Regiei
- creşterea calităţii serviciului de transport public, fapt ce va determina atragerea de noi călători şi, implicit, majorarea veniturilor Regiei, ţinând cont de incapacitatea Primăriei de a mai putea asigura fondurile necesare pentru acoperirea diferenţei de tarif dintre valoarea biletului şi valoarea reală a călătoriei
    ÃŽntrevederea s-a încheiat într-un mod plăcut, deoarece punctele de vedere au fost bine argumentate de ambele părÅ£i, dând posibilitatea continuării ÅŸi pe viitor a unui dialog deschis ÅŸi corect.


STB-Transloc.
Titlu: RATB-ul va pleca de la Oprescu la Boagiu
Scris de: Esemina din 06 August 2011, 00:25:14
RATB-ul va pleca de la Oprescu la Boagiu


Autoritatea Metropolitană de Transport (AMT) presupune comasarea RATB şi companiei Metrorex și ar avea ca atribuţii managementul traficului și dezvoltarea celor doua companii. De asemenea organismul va implementa călătoria cu un preţ unic pe toate mijloacele de transport în comun din Capitală.
Intrarea RATB sub umbrela unei autorităţi metropolitane este prevăzută chiar în discuţiile cu FMI, iar autoritatea ar putea fi înfiinţată chiar luna aceasta.
Ideea înființării unei autorități metropolitate de transport în Capitală datează de ani buni. “Chiar dacă legea privind ariile metropolitane sau legea metropolei nu au fost încă adoptate, și există la nivelul Parlamentului o dezabatere extrem de aprinsă din foarte multe puncte de vedere, noi (n.r.- Ministerul Transporturilor) considerăm că este absolut necesară înfiinţarea unei Autorităţi Metropolitane de Transport Bucureşti“, declara în martie 2008 Ludovic Orban, pe atunci ministru al transporturilor.
La vremea respectivă Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti trebuia să fie înființată ca o instituţie publică cu patrimoniu propriu. Aria geografică a AMT trebuia să includă municipiul Bucureşti, judeţul Ilfov şi localităţile limitrofe aparţinând altor judeţe, cu posibilitate de extindere.
De atunci proiectul pare că a fost uitat în sertarele ministerului. Cu o mică excepție: actualul ministru al transporturilor, Anca Boagiu a vorbit acum două luni despre acest proiect în termeni care sugerau o idee proprie: ”Autoritatea Metropolitană de Transport va fi creată în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii şi luăm în calcul unificarea sistemelor de taxare. Ministerul Transporturilor va investi în partea de infrastructură metrou, iar primăria rămâne pe partea de RATB”, afirma la începutul lunii martie, Anca Boagiu.
Într-o scrisoare de intenție transmisă Guvernului de FMI anul trecut, se sublinia că activitatea de transport public a RATB și Metrorex trebuie să fie gestionată de o singură autoritate metropolitană de transport, astfel încât bucureștenii și locuitorii din comunele limitrofe să poată utiliza același bilet, la același tarif, indiferent dacă utilizează metroul, trenul, autobuzul sau tramvaiul. “Biletul unic este foarte fezabil. El este unul din scopurile înființării unei Autorități Metropolitatene de Transport care să gestioneze întreg transportul public din oraș și din zolele periurbane. Proiectul de act normativ prin care să se înființeze o Autoritatea urmează să fie promovat chiar în perioada următoare”, a declarat pentru B365.ro directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriște, care a fost și co-președinte al Comitetului director ce a coordonat proiectul de elaborare a strategiei de înființare a autorității metropolitane. „Sunt mai multe discuții aici: în funcție de zonă, de durata de deplasare. O tarifare unitară în funcție de timp ar fi utilă”, adaugă șeful metroului bucureștean.
Înființarea AMT nu va însemna numai utilizarea unui singur bilet, ci și adoptarea unor soluții de management al traficului, astfel încât, de exemplu, să nu se mai suprapună rutele.
„Optimizarea constă în faptul de a nu avea o linie de metrou pe dedesubt și la suprafață linii de troleibuz și autobuz pe aceeși rută chiar dacă vorbim de o distanță medie mai mare. În acest context metroul trebuie să devină principalul mijloc de transport public în București astfel încat rețeaua de transport de suprafață să acopere deficiențele rețelei din subteran”, continuă Udriște.
AMT va include și operatorii privati
Pentru un management al traficului cât mai bun, Autoritatea va include și operatorii de maxi-taxi, care în prezent acoperă localitățile limitrofe Capitalei. „Nu-i putem spune autoritatea publică pentru că vor veni și privații lângă noi(n.r. – operatorii maxi-taxi). Autoritatea va avea ca obiect, între altele, și stabilirea politicii tarifare la nivelul întregului oraș, astfel încât călătorul să poată să circule cu un singur bilet pe toate mijloacele de transport, cu un preț adecvat”, explică directorul.
La prima vedere Autoritatea pare să ridice probleme de ordin birocratic însă cadru de reglematare va presupune ca operatorii să rămână în continuare persoane juridice, cu patrimoniu propriu.
„Această autoritate va avea, într-o primă fază, statutul de reglementator de activități. Dacă în cursul acestui an va fi aprobat actul normativ din 2012 este posibil ca Autoritatea Metropolitană de Transport să funcționeze”, concluzionează directorul Metrorex, Gheorghe Udriște.

SURSA:b365.realitatea.net
Titlu: Raspuns: RATB-ul va pleca de la Oprescu la Boagiu
Scris de: zofei.2006 din 01 Septembrie 2011, 16:15:38
Guvernul a aprobat înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti


Guvernul a aprobat, la 30 august, printr-o ordonanţă, înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Năzare, la finalul şedinţei Executivului de astăzi.
„Înfiinţarea acestei Autorităţi răspunde nevoii de coordonare a transportului public de la nivelul zonei metropolitane Bucureşti. Acest organism a fost gândit în urma unui studiu făcut de Ministerul Transporturilor împreună cu Banca Mondială, încă din 2006. Între timp discuţiile au mai continuat cu experţii FMI, cei de la Comisia Europeană şi Banca Mondială, astfel încât înfiinţarea acestei Autorităţi a apărut şi în scrisoarea de intenţie cu FMI”, a afirmat secretarul de stat.
Autoritatea va avea ca principală activitate planificarea, coordonarea şi organizarea transportului public de persoane cu metroul, autobuze, troleibuze, tramvaie şi a transportului regional pe calea ferată. De asemenea, structura nouă înfiinţată va elabora strategia de dezvoltare a transportului public de călători şi Planul de transport public pentru zona metropolitană pe termen mediu şi lung.
Alexandru Năzare a precizat că instituţia va fi condusă de un director general, numit prin ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, şi de un consiliu de conducere format din şapte membri: directorul general care este şi preşedintele Consiliului, trei reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi câte un reprezentant al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Consiliului Judeţean Ilfov şi Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti va fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

http://gov.ro


Titlu: Raspuns: RATB-ul va pleca de la Oprescu la Boagiu
Scris de: Esemina din 04 Septembrie 2011, 01:37:03

E oficial: RATB+CFR+Metrorex = AMTB (Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti)

Autoritatea Metropolitană de Transport BucureÅŸti, primul organism care coordonează RATB, Metrorex ÅŸi CFR, a fost înfiinÅ£at prin hotărâre de Guvern  InstituÅ£ia va reglementa serviciile de transport public de călători în regiune, va fi ordonator de credite, dar va controla ÅŸi avizarea licenÅ£elor pentru maxi-taxi. 


Guvernul a aprobat la începutul acestei săptămâni un proiect ce stătea în sertar de mai bine de patru ani: înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti (AMTB).

Considerată şi drept un prim pas spre organizarea Zonei Metropolitane Bucureşti, instituţia-umbrelă va aduce beneficii călătorilor, infrastructurii şi sistemului de transport public. Printre acestea se numără tariful unic pentru călătorii, descurajarea călătoriilor cu autoturisme private şi reducerea traficului rutier.

Uniformizarea tarifului

Potrivit proiectului de actul normativ, AMTB este un organism subordonat Ministerului Transporturilor, care a fost gândit în urma unui studiu făcut în 2006. Gheorghe Udrişte, director al Metrorex şi fost şef al Direcţiei de Infrastructură şi Transport din cadrul Primăriei Capitalei, precizează că aplicarea ordonanţei Guvernului este "foarte bună". "Încă nu este stabilit sistemul de tarifare al călătoriilor, dar este cert că va fi unul uniformizat. De exemplu, oamenii vor putea folosi acelaşi tichet de călătorie pentru un drum cu tramvaiul şi cu metroul fără a i se percepe tarife separate la fiecare acces în mijlocul de transport. Dacă va urca dimineaţa, la ora 7.00, în tramvai, va putea călători, să spunem, până la ora 20.00, şi cu metroul, autobuzul şi troleibuzul, fără a plăti mai mult decât a dat pe tichet dimineaţă", a explicat Udrişte.

Se regândeşte sistemul de transport

Adrian Criţ, directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, susţine că înfiinţarea acestei instituţii "demonstrează că ne aliniem capitalelor europene". El a adăugat că echilibrarea mijloacelor de transport subteran cu cele din suprateran se va face, de exemplu, prin eliminarea uneia dintre acestea acolo unde se dublează. "De pildă, în cartierul Bucureştii Noi, unde s-au inaugurat recent staţii de metrou, nu mare are rost să ţinem noi, RATB, linia de tramvai. Vom regândi infrastructura, ceea ce este foarte bine", a conchis Criţ.

Cei doi au precizat că AMTB nu presupune comasarea celor două instituţii, bugetul fiecăreia fiind decis în continuare de Ministerul Transporturilor, în cazul Metrorex, şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti - în cazul RATB.


Trenul urban, gata de pus pe ÅŸine

Pe lângă reducerea haosului de pe străzi, Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti va avea rolul de a reglementa şi de a coordona transportul public suprateran şi subteran, în corelaţie cu transportul zonal pe calea ferată şi punctele de acces auto spre şi dinspre oraş. Astfel, trenul urban ar putea, în sfârşit, să existe şi în Bucureşti, la fel ca în marile capitale europene. Pe lângă terasament şi trasee, Capitala şi împrejurimile au, din perioada interbelică şi cea comunistă, 23 de staţii CFR.

Maxi-taxi, la avizul ATMB

Vor fi însă şi victime ale acestei decizii a Guvernului: operatorii de maxi taxi vor fi nevoiţi să aibă "relaţii clare, pe bază de contracte de servicii publice" încheiate cu AMTB. Astfel, s-ar putea elimina haosul şi evaziunea fiscală de notorietate din microbuzele care transportă persoane.

Vasile Ştefanescu, preşedintele Confederaţiei Transportatorilor din România, susţine însă că situaţia dezastruoasă din transportul cu maxi taxi nu a fost generată de operatorii privaţi. „Noi am vrut să scoatem microbuzele, dar, până acum o lună, nu ni s-a dat voie să introducem autobuze. Iar ilegalităţile cu bilete nu ne privesc pe noi, deoarece erau făcute de şoferi şi Poliţia ar fi trebuit să-i prindă", a explicat Ştefănescu.


SURSA: www.adevarul.ro
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: DAFAdrian735 din 30 Octombrie 2011, 19:25:01
... Cam de muzeul pentru cate un vehicul intreg a cam uitat domnul Crit.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 30 Octombrie 2011, 19:45:42
Achizitii cu privire la parcul ratb nimic? In afara de acele tramvaie Imperio care se aude ca ar fi singurele achizitii in rest nimic?
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: DAFAdrian735 din 30 Octombrie 2011, 22:05:56
Crit, dv. in poza atasata de Iasmin pareti cam Crit, domnule Crit.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 08 Noiembrie 2011, 14:24:40
PDL l-a demis pe directorul RATB, Adrian CriÈ›
08 Nov, 14:16 / Nicoleta Vieru


Patru consilieri generali ai Municipiului București au introdus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu de marți propunerea de eliminare din Consiliul de Administație al RATB a lui Adrian Criț, actualul șef al instituției, propus tot de PDL. Motivul ar fi prostul management al Regiei Autonome. Proiectul a fost votat cu 28 de voturi pentru, din 30.
Proiectul de Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București a fost introdus pe ordinea de zi de Mircea Raicu (viceprimar PDL), Călin Murg (președintele Consiliului General, din partea PDL) și Horațiu Țică de la PDL, ca și de Ioan Gâf-Deac, de la PNG. Proiectul a fost votat cu 28 de voturi pentru, din 30.

Cei patru citează în motivarea propunerii acuzaÈ›iile făcute de Nicoleta Ioan Ciufudean din Consiliul de AdministraÈ›ie al RATB.  Conform acesteia, cu toate că în bugetul Regiei era prevăzută, pe anul 2011, construirea a cinci tramvaie noi, lucrările la acestea nu au început încă, iar muncitorii de la uzina URAC stau din această cauză degeaba. AceeaÈ™i membră a Consiliului de AdministraÈ›ie spune că, din cauza unui contract defectuos cu Omniasig, 100 de autobuze nu au fost reparate È™i zac abandonate în depouri, ceea ce a condus la creÈ™terea timpului de aÈ™teptare în staÈ›ii. De asemeni, actuala conducere nu a externalizat serviciile de curățenie È™i de pază.

O ultimă acuzație adusă lui Criț constă în faptul că acesta ar fi refuzat să prezinte membrilor Consiliului de Administrație contracte încheiate pe bani publici.

În replică, fostul director spune pentru B365.ro ca deciziile pe care le-a luat la nivelul regiei au fost coreste și acuză totdată anumite interese: “Există un raport de activitate pe care îl am și pe parte de exploatare și pe parte de comercial. Eu chiar vreau să văd cum argumentează ei chestiunea asta cu managementul prost. [...]Atunci când cauți un motiv îl găsești. Poți să pui orice în dezbatere publică. Haideți să ne uităm cine este în spatele fiecaruia dintre ei(n.r. – consilieri) și o să aflam mai multe“, a declarat Adrian Criț.

Propunerea consilierilor l-a luat prin surprindere pe fostul șef al RATB: “Nu știam. Am fost sunat acum de doi consilieri generali care m-au întrebat dacă știu ceva. Nu știu și n-am nici de ce sa particip la acesta ședință. Dacă e să mă apăr, mă apăr. Nu știu care sunt argumentele, nu mi s-a spus care-i problema. Față de managementul prost…acest lucru îl poate decide doar primarul general printr-o analiza a mea, printr-un corp de control pe care îl poate trimite oricând. Cred că asta are loc din cauza ca nu am acceptat anumite interese“, a adaugat fostul director.

Conform procedurii, Adrian Criț este eliminat din Consiliul de Administrare al RATB, deci pierde automat și postul de director. În locul său, în Consiliu, a fost numit Viorel Popescu, “un inginer propus de o organizație locală a PDL” – conform consilierilor locali democrat-liberali. În două zile, Consiliul de Administrare se va întruni pentru a alege un nou președinte, ce va ocupa postul de director RATB.

Adrian Criț a fost numit director la RATB în iunie 2010. El a fost președintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri din cadrul organizaţiei PDL din sectorul 6. Inginer de profesie, Criţ a fost director adjunct la Autoritatea Rutieră Română, iar înainte de numirea la RATB ocupa funcţia de şef Departament Poluare şi Consultanţă Tehnică din cadrul Registrului Auto Român.

Numele lui Adrian Criț a fost legat și de un scandal legat de un contract semnat între RATB și Astra Vagoane Arad și Siemens. Primarul General Sorin Oprescu a dispus formarea unei comisii de anchetă în cazul contractului încheiat de Regia Autonomă de Transport București cu Astra Vagoane Arad și Siemens. Se pare că anterior semnării contractului directorul RATB, Adrian Criț, a luat un credit de 250.000 RON de la Banca Comercială Feroviară (BCF). Împrumutul a fost garantat cu un cont personal al proprietarului Astra Vagoane Arad.

http://b365.realitatea.net/news/pdl-vrea-sa-il-demita-pe-directorul-ratb-adrian-crit/


Chiar ca adevarata surpriza.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: Matei din 08 Noiembrie 2011, 14:54:00
A FACUT MULTE PROSTII DE CAND E DIRECTORUL RATB !!! >:( DAR SE MAI POATE REPARA CEVA ! JOS CRIT(A), JOS, NE-AM SATURAT DE TINE, HUUUUUUUU !!! >:( :-q
Foarte bine ca n-o sa mai fie director !!! ;D 8) Dar sa vedem cine o sa-l inlocuiasca...
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: IASMIN SANDU din 08 Noiembrie 2011, 14:57:13
Cine rade la urma rade mai bine:
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 08 Noiembrie 2011, 15:22:00
Sa vedem cel care va veni in loc,daca va fi si el de acord cu linia circulara 1 deoarece aceasta linie este 100% creatia lui Adrian Crit.Ramane de vazut.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: zofei.2006 din 08 Noiembrie 2011, 15:28:16
Tocmai tu Iasmine sa dai in Crit care erai fanu numaru 1, foarte interesant .
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 08 Noiembrie 2011, 15:40:08
Adevarul ca in situatia la care se ajunsese legat de parcul ratb,nu cred ca a mai fost vreodata.Spun asta pentru ca foarte multe din liniile mari circula foarte prost,intervale mari.Stiu ca domnul Crit dorea repararea tuturor vehiculelor care erau trase pe dreapta,dar parca era prea mult la situatia in care se ajunsese.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: IASMIN SANDU din 08 Noiembrie 2011, 15:56:24
ARON.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: Matei din 08 Noiembrie 2011, 16:04:15
ARON.

Ce e cu el ?
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: IASMIN SANDU din 08 Noiembrie 2011, 16:25:06
Ce e cu el ?
Fostul director RATB.
Viitorul director RATB.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: zofei.2006 din 08 Noiembrie 2011, 16:32:21
Fostul director RATB.
Viitorul director RATB.

N-ai sa vezi asa ceva, iti dai seama ca nu face parte din PDL .
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 08 Noiembrie 2011, 16:34:53
Eu o vreau pe Udrea,se poate? :)))
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: Matei din 08 Noiembrie 2011, 16:51:35
Fostul director RATB.
Viitorul director RATB.

Viorel Popescu va fi viitorul director.
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-ratb-adrian_crit-demis-pdl_0_587341676.html
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 08 Noiembrie 2011, 16:59:37
Tare imi este ca se va duce de rapa si proiectul cu tramvaiele Imperio ca si acesta este un produs 100% Adrian Crit.Stiti ca a fost si un mare scandal la inceput pe baza acestui lucru.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: IASMIN SANDU din 08 Noiembrie 2011, 17:00:59
Viorel Popescu va fi viitorul director.
http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-ratb-adrian_crit-demis-pdl_0_587341676.html
Scrie tot articolul.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: Matei din 08 Noiembrie 2011, 17:10:27
Adrian Criţ, înlocuit la şefia RATB cu Viorel Popescu

8 noiembrie 2011, 15:55 |  Autor: Miruna Olteanu


Reprezentanţii PDL în Primăria Capitalei şi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti au propus marţi revocarea din funcţie a directorului RATB, Adrian Criţ.

Propunerea pedeliştilor a fost acceptată, iar succesorul lui Adrian Criţ va fi, potrivit unor surse din cadrul Primăriei Capitalei, Viorel Popescu. Conform informaţiilor, Viorel Popescu este „un inginer introdus recent în Consiliul de Administraţie al RATB”.

Un an şi cinci luni la cârma RATB
Investit în funcţie la 18 iunie 2010, Adrian Criţ a fost demis din raţiuni politice. Acestuia i se reproşează că a contribuit la deteriorarea imaginii Partidului Democrat Liberal, prin mai multe acţiuni. Surse din cadrul Primăriei Capitalei susţin că, in ciuda promovării unor proiecte benefice şi de impact în cadrul RATB, Criţ ar fi "călcat pe bec" din cauza unor contracte pe care le-ar fi făcut atât în numele instituţiei, cât şi în nume personal. Aceste contracte ar fi legate de Fabrica RATB, de reluarea activităţii acesteia şi de unele investiţii pe care nu le-ar fi dus la bun sfârşit.
Proaspăt demis, Adrian Criţ nu a putut fi contactat pentru o reacţie vizavi de acuzaţiile de mai sus.

Sursa: Adevarul (http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/bucuresti-ratb-adrian_crit-demis-pdl_0_587341676.html)
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 08 Noiembrie 2011, 18:09:29
EXCLUSIV !

Viitorul director al RATB, Viorel Popescu: Autobuzele ajung târziu și am citit în presă că circulă fără revizie
08 Nov, 17:40 / Catalin Doscas
După demiterea de către consilierii generali a fostului director RATB, Adrian Criț, la scurt timp a apărut numele înlocuitorului acestiua. Viorel Popescu, “un inginer propus de o organizație locală a PDL”, va lua locul lui Adrian Criț în Consiliul de Administrare al RATB. Viitorul director a vorbit în exclusivitare pentru B365.ro despre primele măsuri pe care le va lua odată cu intalarea în fotoliul de director.
Conform procedurii, în urma votului consilierilor generali, Adrian Criț este eliminat din Consiliul de Administrare al RATB, deci pierde automat și postul de director. În locul său, în Consiliu, a fost numit Viorel Popescu, “un inginer propus de o organizație locală a PDL” – conform consilierilor locali democrat-liberali. Procedura mai presupune că în două zile, Consiliul de Administrare să se întrunească şi să aleagă un nou președinte, ce va ocupa postul de director RATB. Cum decizia este una politică, totul este doar o formalitate menită să respecte litera legii.

Înlocuirea lui Adrian Criț a fost pregătită din timp de consilierii PDL, mărturisește chiar viitorul director. „Consiliul General a ajuns la concluzia că lucrurile merg deficitar la RATB. Şi atunci având în vedere interesul pe care şi-l da Consiliul şi Partidul Democrat Liberal pentru rezolvarea problemelor de la RATB, de la RADET, şi constatând aceste deficienţe am luat o hotărâre. Proiectul a fost lucrat mai mult timp. Această hotărâre s-a luat în urma unei analize exacte a ceea ce se întâmplă acolo. Nu a fost o decizie de moment”, a declarat în exclusivitate pentru B365.ro viitorul şef al Regiei, Viorel Popescu.

Democrat-liberalul mai spune că aşteaptă votul celor din Consiliul de Administraţiei pentru a vorbi despre planurile pe care le are cu privire la RATB. Totuşi unele chestiuni sunt stringente şi trebuie rezolvate rapid. „Pentru început ar trebui ca RATB să fie pregătită pentru sezonul rece. Trebuie făcute acele revizii la autobuze, troleibuze, care nu sunt făcute demult. Trebuie lucrat la frecventa circulaţiei pentru că cererile sunt foarte mari. Sunt foarte multe autobuze şi tramvaie care circulă pline. Şi politica salarială este o problemă”, continua acesta.

De altfel, mărturiseşte Popescu, tot ce știe despre RATB a aflat din presă sau a constatat că simplu bucureștean. „Ca bucureștean am observat destul de multe carenţe în activitata regiei: autobuze care ajung cu întârziere şi am citit în presa despre maşini care circulă fără revizie. Din câte am auzit sunt şi ceva probleme cu sindicatele. Ce ştiţi dvs. ca ziarişti pot să spun cu certitudine că ştiu şi eu. Sunt de altfel mai multe amănunte în legătură cu situaţia actuală a regiei despre care nu vreau să vorbesc acum”. Totuşi, dincolo de probleme constatate, viitorul director are o bilă albă pentru predecesorul său. „Eu unul consider că introducerea liniilor de noapte a fost o treabă foartă bună. Un adevărat plus pentru fostul director Adrian Criț”, conchide Viorel Popescu.

Reamintim, fostul director al RATB Adrian Criț a fost revocat din funcţie de consilierii generali pentru un management defectuos. Decizia acestora va fi atacată în intanță de primarul general Sorin Oprescu.

Adrian Criț a fost numit director la RATB în iunie 2010. El a fost președintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri din cadrul organizaţiei PDL din sectorul 6. Inginer de profesie, Criţ a fost director adjunct la Autoritatea Rutieră Română, iar înainte de numirea la RATB ocupa funcţia de şef Departament Poluare şi Consultanţă Tehnică din cadrul Registrului Auto Român.

Sursa: http://b365.realitatea.net/news/viitorul-director-al-ratb-viorel-popescu-autobuzele-ajung-cu-intarziere-si-am-citit-in-presa-ca-circula-fara-revizie/
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 08 Noiembrie 2011, 18:46:41
PDL l-a demis pe directorul RATB, Adrian CriÈ›

" Cei patru citează în motivarea propunerii acuzaÈ›iile făcute de Nicoleta Ioan Ciufudean din Consiliul de AdministraÈ›ie al RATB.  Conform acesteia, cu toate că în bugetul Regiei era prevăzută, pe anul 2011, construirea a cinci tramvaie noi, lucrările la acestea nu au început încă, iar muncitorii de la uzina URAC stau din această cauză degeaba. "

Citind mai cu atentie acest paragraf din articol,ramane de inteles ca cele 5 Bucur LF care urmau a fi construite nu le vom vedea prea curand in traseu,eu dupa cat cunosteam ele trebuiau a fi gata cel tarziu in primavara,deci mai mult ca sigur acestea nu vor fi gata prea curand.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: zofei.2006 din 08 Noiembrie 2011, 19:01:52
Acesta e director doar pentru 2 zile cand se va alege de catre consilieri din PMB noul director al RATB informativa inainte sa mai aberati pe forum , ce dracu .

În două zile, Consiliul de Administrare se va întruni pentru a alege un nou președinte, ce va ocupa postul de director RATB.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: Matei din 08 Noiembrie 2011, 19:14:02
Informativa ?! :o Si folosesti un limbaj cam urat pentru un forum public, nu crezi ?
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 08 Noiembrie 2011, 19:42:32
"Totuşi, dincolo de probleme constatate, viitorul director are o bilă albă pentru predecesorul său. „Eu unul consider că introducerea liniilor de noapte a fost o treabă foartă bună. Un adevărat plus pentru fostul director Adrian Criț”, conchide Viorel Popescu."


Personal nu stiu de ce ii se aduce atata lauda domnului Crit legat de transportul pe timp de noapte,deoarece nu stiu daca cunoasteti dar "Bucuresti Capitala Romaniei" era singura capitala Europeana care nu avea tranport pe timp de noapte.Domnul Crit a fost sa fie el cel care a introdus aceste linii pe timp de noapte si nu altul,dar asta nu e o realizare mare,trebuia de vreun an jumatate cel putin facut lucrul acesta. In alta ordine de idei observ ca la capitolul "bila alba" nu intra si linia circula 1,deci eu personal cred ca viitorul director ratb nu este de acord cu aceasta linie.(asta daca va ramane intr-un final el directorul ratb-ului).
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: Upz din 08 Noiembrie 2011, 20:36:30

"Bucuresti Capitala Romaniei" era singura capitala Europeana care nu avea tranport pe timp de noapte.


 Prietene, stii tu sigur asta ?  Sau arunci aiurea cu pareri ?
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 08 Noiembrie 2011, 20:55:17
EXCLUSIV !

Schimbări în conducerea RATB. Actualul preşedintele al CA, exclus din Consiliu pentru că "se lucrează în condiţii de stres". Oprescu va ataca decizia CGMB

Adrian Criţ, actualul director general şi preşedintele CA al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), va fi exclus din Consiliul de Administraţie al companiei, conform unuei decizii adoptate astăzi de către Consiliul General al Muncipiului Bucureşti.

În locul său va fi numit în CA Viorel Popescu, care a lucrat în trecut la direcţia de inspecţii a Primăriei Generale şi la Administraţia Străzilor. În momentul în care a fost anunţat numele lui, unii consilieri locali, care au părut să nu fi ştiut despre cine este vorba, au declarat, cu voce tare: "Cine e? Să vină să îl vedem şi noi".
Conform deciziei CGMB, în termen de două zile Consiliul de Administraţie al RATB trebuie să se reunească pentru a-l exclude din componenţă pe Criţ.

Printre motivele care au dus la această decizie din partea Consiliului General se numără atât faptul că în companie "se lucrează în condiţii de stres" şi "nu există dialog", cât şi faptul că, în continuare, 100 de autobuze din parcul auto al RATB sunt nereparate.

Oprescu va ataca decizia CGMB: "S-au exercitat presiuni asupra domnului Criţ care îl forţau să se îndrepte către situaţii oneroase"

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, marţi, imediat după şedinţa extraordinară a CGMB, că va ataca în instanţă hotărârea consilierilor de schimbare a directorului general al RATB, Adrian Criţ.

Potrivit lui Oprescu, hotărârea consilierilor municipali încalcă legislaţia, din cauză că numirea, destituirea şi sancţionarea directorului unei instituţii publice sunt în atribuţiile primarului general.

"S-au exercitat presiuni asupra domnului Criţ care îl forţau să se îndrepte către situaţii oneroase. S-a opus publicităţii şi automatelor de cafea", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul general a mai adăugat că acesta nu a încălcat nicio lege şi că este mulţumit de activitatea directorului RATB Adrian Criţ, deşi a existat un control în urma căruia primarul i-a dat o sancţiune de avertisment.

Directorul RATB a luat avertismentul din cauză că a anunţat că a încheiat un contract pentru construcţia de tramvaie Imperio fără acordul primarului general şi al CGMB.

"Contractul cu Siemens (n.r. pentru fabricarea tramvaielor Imperio) nu a intrat în efectivitate. Era un protocol de intenţie fără termene şi sume de bani. Pentru folosirea termenului de contract şi-a primit sancţiunea de avertisment", a mai precizat Sorin Oprescu.

Edilul a explicat că RATB intenţionează să ia un credit garantat de CGMB în valoarea de 100 de milioane de euro pentru achiziţia a 50 de tramvaie, necesarul în Bucureşti fiind de 400 de tramvaie.

"Se merge pe ideea că putem să dăm şi noi drumul la producţia de tramvaie. Construcţia a început cu piese comandate în Europa. Nu se vor putea executa mai mult de 4 tramvaie pe an", a mai spus Sorin Oprescu.

Sursa: http://www.gandul.info/news/schimbari-in-conducerea-ratb-actualul-presedintele-al-ca-exclus-din-consiliu-pentru-ca-se-lucreaza-in-conditii-de-stres-oprescu-va-ataca-decizia-cgmb-8951554
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 09 Noiembrie 2011, 13:54:18
Criț și de la capăt

Pe Adrian Criț, fostul director RATB, l-am cunoscut pe când eram la Realitatea FM. La vreo două săptămâni de la înlăturarea lui Gheorghe Aron, el își făcea apariția în spațiul public, pentru prima dată la radio, în calitate de invitat în matinalul lui Cătălin Striblea. L-am pescuit de jos din parcarea Realitatea TV. Venise cu maşina personală, cu toată că până şi ultimul trepăduş conţopist „invitabil” la tv sau radio avea şofer la scară pus la dispoziție de instituție. Pe drumul spre studio protocolul impunea o discuţie seacă cu invitatul: cum e traficul?, a fost aglomerat?, plouă?, ninge? etc. Eu mi-am permis să-l întreb ce planuri are pentru RATB. Mi-a răspuns foarte serios, cu o urmă de crispare pe faţă, că vrea să introducă transportul de noapte în Bucureşti. Am zâmbit, imaginându-mi viitoarele „performațele” ale sale din fotoliul de director al companiei. Alt politruc, mi-am zis. Era la scurt timp după ce Aron şi clica lui anunţaseră cu surle că transportul de noapte nu este rentabil, în condiţiile în care (aveam să aflăm ulterior) doar pentru a duce șoferii RATB la o autobază, se cheltuiau 40.000 de euro pe lună. După aproape un an, Crit a reuşit să pună o parte din banii ăştia şi-n slujba bucureştenilor. L-a costat însă o grevă de-o zi. De fapt, impropriu spus grevă. Mai degrabă a fost un spirit de haită al unor angajaţi ai statului cărora li s-a dat prea mult nas de-al lungul timpului. E un mister cum i-a potolit pe şoferi şi i-a convins să vină la serviciu în aceleaşi autobuze cu bucureştenii de rând. Acesta este probabil principalul merit al lui Criț, recunoscut chiat de succesorul său.

Au mai fost ici-colo realizări care au fost trecute repede cu vederea de opinia publică: cum au fost casate rablele din parcul RATB şi înlocuite cu Mercedesuri cu motoare fiabile, cum au fost introduse trasee ecumenice şi turistice cu autobuze supraetajate sau cum au fost extinse liniile către cartierele nou-ridicate. Aici ar mai fi de adăugat şi că cei din Mogoşoaia şi Bragadiru se bucură de vreo lună de oareșce confort. Criț a pus gând rău şi „pierderilor” de motorină din autobaze şi chiar a găsit vreo doi vinovaţi. Au mai fost câteva realizări însă sunt prea mici pentru a fi aduse în prim-plan: asta, asta şi cu asta. Toate acestea s-au întâmplat într-un an şi jumătate de directorat, în contextul în care alţi directori ai Regiei, cu toate c-au avut la dispoziţie un mandat întreg, n-au lăsat aproape nimic în urmă.

De ieri însă Criț a fost mazilit politic, chipurile pentru management defectuos, şi sunt şanse mari ca unele proiecte aflate în desfăşurare să fie date uitării: Poliţia Transportului Public și Sistemul de monitorizare și control trafic în timp real pentru autobuze. E drept, are şi el câteva „bube” însă până când se va proba ceva, merita totuşi o fărâmă de apreciere. Ca bucureștean, eu îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru transportul public de suprafaţă şi aştept cu plăcere înjurăturile de rigoare, aferente acestui material, din partea celor care uită că suntem trei milioane într-un oraș „făcut” pentru un milion jumate în care întotdeauna autobuzele vor fi pline ochi la orele de vârf.

http://b365.realitatea.net/2011/11/crit-si-de-la-capat/
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 10 Noiembrie 2011, 22:25:19
Viorel Popescu este oficial noul director general al RATB
10 Nov, 17:53 / Nicoleta Vieru


Consiliul de Administrație al Regiei Autonome de Transport București l-a desemnat, joi, pe Viorel Popescu în funcția de director general al Regiei. Membru al organizației PDL Sector 4, Viorel Popescu a fost ales în noua funcție cu majoritate de voturi. Fostul director Adrian Criț a fost demis de colegii săi democrat-liberali din Consiliul General al Municipiului București pentru management defectuos.
Viorel Popescu a fost ales în unanimitate președinte al Consiliului de Administrație al RATB și director general al Regiei. Numirea în funcție a avut loc joi, în urma unei ședințe extraordinare a Consiliului de Administrație al RATB.
Fostul director al RATB, Adrian Criț, și-a pierdut funcția după ce 28 de membri ai Consiliului General al Municpiului București, în majoritate din PDL, au votat excluderea lui din Consiliul de Administrație al RATB și implicit de la conducerea Regiei. Consilierii l-au acuzat de management defectuos invocând o plângere făcută de Nicoleta Ioan Ciufudean din Consiliul de Administrație al RATB. Conform acesteia, cu toate că în bugetul Regiei era prevăzută, pe anul 2011, construirea a cinci tramvaie noi, lucrările la acestea nu au început încă, iar muncitorii de la uzina URAC nu au ce lucra. Aceeași membră a Consiliului de Administrație a spus că, din cauza unui contract defectuos cu Omniasig, 100 de autobuze nu au fost reparate și zac abandonate în depouri, ceea ce a condus la creșterea timpului de așteptare în stații. De asemenea, actuala conducere nu a externalizat serviciile de curățenie și de pază.
O ultimă acuzație adusă lui Criț constă în faptul că acesta ar fi refuzat să prezinte membrilor Consiliului de Administrație contracte încheiate pe bani publici, motivând că sunt confidențiale.
Decizia consilierilor generali nu este văzută cu ochi buni de primarul general Sorin Oprescu. Edilul-șef a anuțat că va ataca în instanță hotărarea CGMB, mai ales că, susține el, a citit raportul de activitate al fostului director Adrian Criț și n-are ce să-i reproșeze. De altfel, Oprescu spune că doar el are dreptul de a suspenda directorul Regiei, dar consilierii s-au folosit de un subterfugiu, anume de dreptul de a-l retrage pe Criț din Consiliul de Administrație.
“S-au exercitat o serie întreagă de presiuni care îl determinau pe directorul Criț să se îndrepte spre chestiuni oneroase. Este vorba de contracte de publicitate, automate de cafea și altele. Începe cafteala pentru ciolan”, a declarat Sorin Oprescu.

http://b365.realitatea.net/news/viorel-popescu-este-oficial-noul-director-general-al-ratb/
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 10 Noiembrie 2011, 22:30:48
Personal nu inteleg un lucru inainte circula ideea ca ar fi pe dreapta cateva zeci de autobuze,observ ca mai nou s-a ajuns la cifra de 100 de autobuze,vehicule trase pe dreapta.Intrebarea ar fi? Cine ezita sa spuna adevarul? Si daca se stia lucru asta de ce s-a ajuns aici,eu personal nu cred ca domnul Crit nu vroia sa aiba calatori multumiti si anume sa circule in conditii bune,acceptabile ci sa li se urce in cap cel putin cu sesizarile cum se intampla acum,spun asta pentru ca noul director spune ca cererile sunt foarte mari pe unele linii.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: costi din 12 Noiembrie 2011, 22:55:24
Tadam!
Citat
Domnul ing. Viorel Popescu este noul Director General al RATB

Astăzi, 10.11.2011, la sediul Regiei Autonome de Transport Bucureşti, a avut loc o şedinţă extraordinară la care au participat toţi membrii Consiliului de Administraţie.
 Ordinea de zi a fost următoarea:

1. Revocarea Contractului de Mandat încheiat între RATB şi domnul Adrian Criţ;
2. Alegerea preşedintelui Consiliului de Administraţiei al RATB;
3. ÃŽncheierea noului Contract de Mandat cu noul Director General al RATB.

Precizăm că, toţi membrii Consiliului de Administraţie au votat în unanimitate revocarea Contracului de Mandat încheiat între RATB şi domnul Adrian Criţ, precum şi alegerea domnului inginer Viorel Popescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al Regiei Autonome de Transport Bucureşti.
www.ratb.ro
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 13 Noiembrie 2011, 17:41:21
Odata cu noul director este pusa si in pericol constructia tramvaielor Imperio,in sensul ca se stie foarte bine cum a fost facut acest contract de domnul Adrian Crit,ce scandal a urmat si asa mai departe?
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: nenuandrei din 14 Noiembrie 2011, 21:59:17
Eu sper ca Domnul Adrian Crit sa mai salveze o parte din daf si sa desfinteze linia 1 si sa se reinfinteze linia 34
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: costi din 14 Noiembrie 2011, 22:01:57
Eu sper ca Domnul Adrian Crit sa mai salveze o parte din daf si sa desfinteze linia 1 si sa se reinfinteze linia 34
Tu ai citit macar mesajul de mai sus?? Scrie mare de tot ca CRIT NU MAI E DIRECTOR!
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: CHITARA 213 din 14 Noiembrie 2011, 22:15:58
Tu ai citit macar mesajul de mai sus?? Scrie mare de tot ca CRIT NU MAI E DIRECTOR!
Poate domnul Director RADU VIOREL JIANU salveaza DAF-URILE si scoate linia 1 si reinfiinteaza linia 34
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: IASMIN SANDU din 14 Noiembrie 2011, 22:40:13
Poate domnul Director RADU VIOREL JIANU salveaza DAF-URILE si scoate linia 1 si reinfiinteaza linia 34
DECI:


Citat
Domnul ing. Viorel Popescu este noul Director General al RATB
[...]
Clar?!
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 17 Noiembrie 2011, 20:18:52
A-si avea si eu o curiozitate si anume?Odata cu noul director RATB productia de tramvai Bucur LF va "dudui"? Mie greu sa cred ca domnul Adrian Crit nu vroia sa mearga in continuare cu productia acestor tramvaie si nu sa stagneze,sau banii sunt de vina?
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 02 Decembrie 2011, 02:11:00
Se mai aude ceva in legatura cu acele trei trasee(linii autobuze) propuse chiar de domnul Adrian Crit cand inca mai era pe functie care duceau spre marile complexuri rezidentiale si nu in ultimul rand si spre marile centre comerciale?S-au a cazut idee odata cu venire noului director?
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 13 Decembrie 2011, 18:18:33
ERA ADRIAN CRIT NU S-A TERMINAT !
EXCLUSIV !


Fostul şef al RATB, numit de Anca Boagiu la conducerea Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti

Adrian Criţ, fostul director al RATB, care a fost revocat din funcţie în noiembrie, a fost numit de către ministrul transporturilor Anca Boagiu în poziţia de director general şi preşedinte al consiliului de conducere al Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti (AMTB).

AMTB, înfiinţată recent, se va ocupa cu politica privind planificarea strategică, monitorizarea şi avizarea activităţilor privind autorizarea, organizarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public de călători în zona metropolitană Bucureşti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale şi transport naval.

Adrian Criţ, cel care se afla la conducerea RATB din iunie anul trecut, a fost revocat din funcţie în urma unei hotărâri de din noiembrie a con­siliului general al municipiului Bu­cu­reşti, care ar fi invocat "proiecte nefina­lizate", fără a fi menţionate. În locul lui a fost numit Viorel Popescu, un inginer despre care consilierii generali nu au spus nici de unde vine, nici ce vârstă are şi nici care este experienţa sa anterioară.

În timpul conducerii lui Criţ au fost in­tro­duse cele 23 de tra­see de noapte cu auto­bu­zele, s-a rea­li­zat circuitul pentru auto­buzele turistice Bucharest City Tour şi a fost anunţată extinderea reţe­lei de transport spre marile centre comer­ciale şi cartierele rezi­denţiale noi din Bucureşti, prin prelun­girea unor linii deja existente şi în­fiinţarea altora noi.


http://www.zf.ro/companii/fostul-sef-al-ratb-numit-de-anca-boagiu-la-conducerea-autoritatii-metropolitane-de-transport-bucuresti-9056449


Intrebarea logica ar fi: Oare asta a fost si motivul demiterii din fuctia de director general al RATB-ului?
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: flayy27 din 13 Decembrie 2011, 22:45:55
Eu cred ca nu.Daca era asa pleca pe usa din fata,prin avansare nu prin demitere.Da prost la C.V.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: Matei din 13 Decembrie 2011, 22:52:15
Deci Crita o sa fie sigur director la AMTB ? >:( >:( >:(
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 13 Decembrie 2011, 23:05:36
Deci Crita o sa fie sigur director la AMTB ? >:( >:( >:(

Da,tocmai ce a fost numit.
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 14 Decembrie 2011, 11:23:15
Cine este noul mogul al transportului public din Bucuresti

Adrian CriÈ›, fostul sef al RATB, demis in noiembrie la propunerea consilierilor generali PDL, este noul sef al Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, ce va avea in subordine si Metrorex si RATB, dar si liniile de microbuze.
Anca Boagiu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii l-a numit, astăzi, pe Adrian Criț, director general și președinte al consiliului de conducere al Autorității Metropolitane de Transport București (A.M.T.B.), a anunțat biroul de presă al Ministerului.

Adrian Criț a fost numit director la RATB în iunie 2010. In timpul mandatului sau la Regie au fost introduse traseele de noapte si autobuzele turistice. El a fost demis la cererea consilierilor PDL din Primăria Generală, sub motivația neîndeplinirii unor proiecte. Inainte de numirea la RATB, el a fost președintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri din cadrul organizaţiei PDL din sectorul 6. Inginer de profesie, Criţ a fost director adjunct la Autoritatea Rutieră Română, iar înainte de numirea la RATB ocupa funcţia de şef Departament Poluare şi Consultanţă Tehnică din cadrul Registrului Auto Român.

Numele lui Adrian Criț a fost legat și de un scandal legat de un contract semnat între RATB și Astra Vagoane Arad și Siemens. Primarul General Sorin Oprescu a dispus formarea unei comisii de anchetă în cazul contractului încheiat de Regia Autonomă de Transport București cu Astra Vagoane Arad și Siemens. Se pare că anterior semnării contractului directorul RATB, Adrian Criț, a luat un credit de 250.000 RON de la Banca Comercială Feroviară (BCF). Împrumutul a fost garantat cu un cont personal al proprietarului Astra Vagoane Arad.

A.M.T.B se finanțează de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Organismul care va gestiona trasportul public bucureştean este zilele acestea pe agenda Parlamentului. Până de Crăciun actul normativ dat de Guvern privind înființarea Autorității va fi ratificat de Legislativ. Instituția publică are în subordine toate formele de transport urban din zona metropolitană București, precum: metrou, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale și transport naval și se ocupă de organizarea și controlul funcționării transportului public.

A.M.T.B se finanțează de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
Prin regulamentul de organizare şi funcţionare a fost stabilit numărul maxim de posturi dar și atribuţiile viitoarei Autorități. Documentul a fost la gata sfarsitul lunii octombrie, când s-au împlinit 60 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei privind înfiinţarea Autorităţii Metropolitane de Transport (AMT). „Ordonanța prinvind înființarea a fost dată iar regulamentul de organizare și funcționare a fost aprobat. Acum sunt dezbatere în comisiile de specialitate în legătură cu ratificarea prin lege a ordonanței. Există înțelegerea necesară astfel încât sunt create toate premisele pentru ca legea să fie adoptată înainte de vacanța parlamentară de iarnă. Există la nivel mondial în jur de 40 de autorități. E vorba despre marile orașe ale lumii astfel că ne înscriem și noi în rândul acestora”, spune pentru B365.ro directorul Metrorex S.A, Gheorghe Udriște.

Autoritatea Metropolitană de Transport presupune comasarea RATB şi societății Metrorex și va avea ca atribuții și dezvoltarea celor două companii. De asemenea organismul va implementa călătoria cu un preţ unic pe toate mijloacele de transport în comun din Capitală.

Proiectul a stat ani buni în sertarele Ministerului Transporturilor. “Chiar dacă legea privind ariile metropolitane sau legea metropolei nu au fost încă adoptate, și există la nivelul Parlamentului o dezbatere extrem de aprinsă din foarte multe puncte de vedere, noi (n.r. – Ministerul Transporturilor) considerăm că este absolut necesară înfiinţarea unei Autorităţi Metropolitane de Transport Bucureşti“, declara în martie 2008 Ludovic Orban, pe atunci ministru de resort. La vremea respectivă AMT trebuia să fie înființată ca o instituţie publică cu patrimoniu propriu. Aria geografică a AMT trebuia să includă municipiul Bucureşti, judeţul Ilfov şi localităţile limitrofe aparţinând altor judeţe, cu posibilitate de extindere.

http://b365.realitatea.net/news/autoritatea-metropolitana-de-transport-a-ajuns-in-parlament-intr-o-saptamana-va-primi-unda-verde/
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 14 Decembrie 2011, 20:14:34
Ca o parere personala daca domnul Adrian Crit a fost numit sef la ATMB sa ne luam gandul de la revenirea lui 34 si ramanerea liniei 1 fiind si prima linie circulara din Bucuresti(poate nu si singura).Aceasta, si liniile de noapte sunt creatie marca Adrian Crit !
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 14 Decembrie 2011, 23:03:00
Anca Boagiu aduna rebuturile in minister

Ce nu este bun la RATB, este bun la AMTB! Dupa acest principiu se ghideaza ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care aduna rebuturile in minister, in speranta ca va avea pana la urma un angajat competent.
Fostul director al RATB, Adrian Crit, a fost numit in functia de director general a Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (AMTB) si va detine si functia de presedinte al consiliului de conducere al AMTB.

Adrian Crit a tinut prima pagina a ziarelor in urma cu o luna, cand consilierii municipali l-au revocat din functia de presedinte al Consiliului de Administratie RATB, deoarece nu a reusit sa duca la bun sfarsit proiectele incepute, iar managementul a avut de suferit in perioada in care Crit a condus regia.

Crit a fost initial director tehnic la Registrul Auto Roman, iar in 2010 a fost numit la conducerea RATB.

Se pare ca Adrian Crit a refuzat sa le arate consilierilor contractele semnate pe bani publici si a incheiat un contract de aisgurare cu Omniasig, nefavorabil regiei, iar ca urmare peste 100 de vehicule afectate nu mai pot fi reparate si folosite.


http://www.ghimpele.ro/2011/12/anca-boagiu-aduna-rebuturile-in-minister/
Titlu: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: lusica din 16 Decembrie 2011, 01:37:12
EXCLUSIV !

Controlorii RATB ar putea să nu mai dea amenzi

Noul director al Regiei, Viorel Popescu, vrea să-i determine pe bucureşteni să-şi cumpere bilet, dacă fac blatul, dându-i jos din autobuz. Şi, culmea, fără să-i sancţioneze.
Proaspătul şef al tramvaielor bucureştene a explicat, într-un interviu acordat pentru "Evenimentul zilei", că nu a circulat 12 ani cu mijloacele de transport în comun, însă de când este director general merge cu autobuzul, pentru a cunoaşte problemele.

Vrea să fie prieten cu sindicali ştii, dar i-a avertizat, de la prima întâlnire, că nu are bani pentru a mări salariile şi nici să ducă şoferii acasă la scară pe fiecare.


Totuşi, pentru a nu se trezi cu proteste, la fel ca foştii şefi ai Regiei, când zeci de mijloace de transport au fost blocate de către şoferii grevişti, acesta încearcă să găsească o soluţie pentru ca angajaţii RATB să ajungă acasă, dar şi să plătească şoferii care stau la volan noaptea.

Pâna una alta, Regia este pe pierdere, tariful nu se majorează, pentru că la nivel politic nu se ia o asemenea decizie, iar salvarea ar putea veni din partea tramvaiul Imperio.

Evenimentul zilei: Aţi făcut o radiografie a instiuţiei, pentru a vedea dacă sunt prea mulţi angajaţi sau prea puţini?
Viorel Popescu: Organigrama este extraordinar de stufoasă. În ultimii ani, aceasta s-a schimbat foarte des, au fost debusolaţi angajaţii. Există totuşi şi mentalităţi vechi, personal îmbătrânit.

Aţi avut vreo întâlnire cu sindicatele, cu angajaţii, de când aţi fost numit în funcţie?
Da, cu sindicatul, cu depoul, cu garajele. Sindicatele s-au plâns că au avut probleme şi s-au referit mult la greva de anult trecut, că au fost probleme de comunicare cu oamenii din conducerea instituţiei. Am stabilt că prime de Crăciun nu se dau, transportul de noapte va fi cumva reconfigurat să vedem unde putem prelungi cu o staţie-două, pentru ca angajaţii Regiei să ajungă seara acasă.
Au mai fost nişte probleme pe care le-am cerut eu, legate de plata în Regie. Muncesc, nu muncesc, eu le dau banii. E vorba de cei care lucrează la Regie, la reparaţii. Le dau, nu le dau de lucru, eu trebuie să le dau salariul. Negociem mai multe lucruri cu sindicatele, nu este nimic bătut în cuie.

Cât de eficienţi sunt controlorii?
Vom face un proiect pilot în care angajatul RATB, care cere biletele la control, îl va invita pe cel care nu a plătit tariful călătoriei să coboare la următoarea staţie şi să meargă pe jos, fără să îi dea amendă. Nu sunt adeptul amenzilor. Totodată, controlorii vor avea asupra lor bilete pe care să le vândă celor care nu au. Vrem să îl facem conştient pe bucureştean de faptul că plata călătoriei îi asigură un serviciu de calitate.

DESPRE PARCUL RATB ÅžI DOTAREA AUTOBUZELOR

"Preţul corect al unui bilet este de 2 lei"

Proiecul Imperio, în ce stadiu este?
Este un contract de asociere între primărie şi investiorii privaţi. Regia va câştiga atunci când se va câşiga o licitaţie privind livrarea de noi tramvaie. Contractul dintre RATB şi investitor este confidenţial. RATB-ul a venit cu hala şi cu forţa de muncă, avem ingineri şi proiectanţi foarte buni. Suntem parte într-o afacere şi se vrea ca să se construiască un tramvai mai ieftin şi bun.

Cât câştigă RATB-ul din această afacere?
Regia câştigă 30% din banii încasaţi din vânzarea tramvaielor. Am numit acum doi oameni vechi din instiuţie, pentru că în cadrul acestei asocieri deţinem funcţia de vicepreşedine şi de membru. Deocamdată, se lucrează la prototipul tramvaiului. Totodată, o comisie de specialitate analizează derularea contractului şi încearcă să identifice disfuncţionalităţile şi să stabilească măsurile ce trebuiesc luate pentru accelerarea procesului de fabricaţie.

Primăria Capitalei va cumpăra tramvaie Imperio?
Nu am bugetat niciun tramvai Imperio pentru la anul, am bugetat 15 tramvaie Bucur, pe care le producem noi.

Nu credeţi că autobuzele ar trebui dotate cu aer condiţionat sau cu insalaţie de climatizare?
Vara nu ai aer în mijloacele de transport în comun. În prezent, există în exploatare 487 de autobuze Mercedes fără aer condiţionat şi 513 autobuze cu instalaţie de aer în salonul călătorilor. Se vor monta instalaţii de climatizare şi pe autobuzele Mercedes Citaro Euro 3. Nu ştiu de ce nu au fost cumpărate cu tot cu instalaţii.

Cât de vechi este parcul rulant al RATB-ului? Autobuzele Mercedes mai sunt în garanţie?
Tramvaiele şi troleibuzele sunt foarte vechi. Şi autobuzele Mercedes au început să iasă din garanţie. În ianuarie, februarie 2012, va ieşi primul lot de 500, şi, peste aproximativ şase luni, vor ieşi şi celelate. Adică va trebui să asigurăm bani de reparaţii dacă se strică ceva.

Şi sper să nu fie ca maşinile noi, când ies din garanţie încep să se strice. Ele au fost întreţinute bine. Însă eu bănuiesc că au fost proiectate la un trafic din Germania. Cu gropile s-a mai rezolvat problema la noi, dar, din ce am văzut, eu nu ştiu un autobuz în Germania atât de plin ca în România.

Cât de eficent este RATB-ul? Va creşte preţul unei călătorii?
Regia este pe pierdere în acest moment. Dar asta pentru că, în continuare, preţul unui bilet e subvenţionat. Un tarif de doi lei pe călătorie ar fi unul corect. Numai că, nu se poate pune o asemenea presiune pe bucureşteni. E cam aceeaşi situaţie ca şi la RADET. În ambele cazuri, creşterea tarifului este o decizie politică.

"Pâna una alta, Regia este pe pierdere, tariful nu se majorează, pentru că la nivel politic nu se ia o asemenea decizie, iar salvarea ar putea veni din partea tramvaiul Imperio"
VIOREL POPESCU, Directorul RATB

http://www.evz.ro/detalii/stiri/controlorii-ratb-ar-putea-sa-nu-mai-dea-amenzi-958057.html


Deci ca un scurt comentariu anul viitor nu vom avea Imperio,doar 15 Bucur LF asta daca se va realiza in cel mai fericit caz.Prostia e urmatoarea daca nu se mai dau amenzi ratb-ul de unde castiga,ca acolo mult putin cat castigau din amenzi tot se aduna ceva,asa de unde?
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: IASMIN SANDU din 16 Decembrie 2011, 14:38:44
Pozele din articolul de presa de ce nu le-ai atasat?
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: lusica din 16 Decembrie 2011, 15:21:07
Pozele din articolul de presa de ce nu le-ai atasat?

Conteaza stirea,pentru poze se ajunge cu un singur click.Daca tii neaparat,data viitoare voi posta si fotografiile !
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: IASMIN SANDU din 16 Decembrie 2011, 16:37:00
Conteaza stirea,pentru poze se ajunge cu un singur click.Daca tii neaparat,data viitoare voi posta si fotografiile !
De-a lungul timpului am folosit un mesaj standard... incluzand pozele din stiri.
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: CHITARA 213 din 16 Decembrie 2011, 20:25:39
EXCLUSIV !

Controlorii RATB ar putea să nu mai dea amenzi

Noul director al Regiei, Viorel Popescu, vrea să-i determine pe bucureşteni să-şi cumpere bilet, dacă fac blatul, dându-i jos din autobuz. Şi, culmea, fără să-i sancţioneze.
Proaspătul şef al tramvaielor bucureştene a explicat, într-un interviu acordat pentru "Evenimentul zilei", că nu a circulat 12 ani cu mijloacele de transport în comun, însă de când este director general merge cu autobuzul, pentru a cunoaşte problemele.

Vrea să fie prieten cu sindicali ştii, dar i-a avertizat, de la prima întâlnire, că nu are bani pentru a mări salariile şi nici să ducă şoferii acasă la scară pe fiecare.


Totuşi, pentru a nu se trezi cu proteste, la fel ca foştii şefi ai Regiei, când zeci de mijloace de transport au fost blocate de către şoferii grevişti, acesta încearcă să găsească o soluţie pentru ca angajaţii RATB să ajungă acasă, dar şi să plătească şoferii care stau la volan noaptea.

Pâna una alta, Regia este pe pierdere, tariful nu se majorează, pentru că la nivel politic nu se ia o asemenea decizie, iar salvarea ar putea veni din partea tramvaiul Imperio.

Evenimentul zilei: Aţi făcut o radiografie a instiuţiei, pentru a vedea dacă sunt prea mulţi angajaţi sau prea puţini?
Viorel Popescu: Organigrama este extraordinar de stufoasă. În ultimii ani, aceasta s-a schimbat foarte des, au fost debusolaţi angajaţii. Există totuşi şi mentalităţi vechi, personal îmbătrânit.

Aţi avut vreo întâlnire cu sindicatele, cu angajaţii, de când aţi fost numit în funcţie?
Da, cu sindicatul, cu depoul, cu garajele. Sindicatele s-au plâns că au avut probleme şi s-au referit mult la greva de anult trecut, că au fost probleme de comunicare cu oamenii din conducerea instituţiei. Am stabilt că prime de Crăciun nu se dau, transportul de noapte va fi cumva reconfigurat să vedem unde putem prelungi cu o staţie-două, pentru ca angajaţii Regiei să ajungă seara acasă.
Au mai fost nişte probleme pe care le-am cerut eu, legate de plata în Regie. Muncesc, nu muncesc, eu le dau banii. E vorba de cei care lucrează la Regie, la reparaţii. Le dau, nu le dau de lucru, eu trebuie să le dau salariul. Negociem mai multe lucruri cu sindicatele, nu este nimic bătut în cuie.

Cât de eficienţi sunt controlorii?
Vom face un proiect pilot în care angajatul RATB, care cere biletele la control, îl va invita pe cel care nu a plătit tariful călătoriei să coboare la următoarea staţie şi să meargă pe jos, fără să îi dea amendă. Nu sunt adeptul amenzilor. Totodată, controlorii vor avea asupra lor bilete pe care să le vândă celor care nu au. Vrem să îl facem conştient pe bucureştean de faptul că plata călătoriei îi asigură un serviciu de calitate.

DESPRE PARCUL RATB ŞI DOTAREA AUTOBUZELOR

"Preţul corect al unui bilet este de 2 lei"

Proiecul Imperio, în ce stadiu este?
Este un contract de asociere între primărie şi investiorii privaţi. Regia va câştiga atunci când se va câşiga o licitaţie privind livrarea de noi tramvaie. Contractul dintre RATB şi investitor este confidenţial. RATB-ul a venit cu hala şi cu forţa de muncă, avem ingineri şi proiectanţi foarte buni. Suntem parte într-o afacere şi se vrea ca să se construiască un tramvai mai ieftin şi bun.

Cât câştigă RATB-ul din această afacere?
Regia câştigă 30% din banii încasaţi din vânzarea tramvaielor. Am numit acum doi oameni vechi din instiuţie, pentru că în cadrul acestei asocieri deţinem funcţia de vicepreşedine şi de membru. Deocamdată, se lucrează la prototipul tramvaiului. Totodată, o comisie de specialitate analizează derularea contractului şi încearcă să identifice disfuncţionalităţile şi să stabilească măsurile ce trebuiesc luate pentru accelerarea procesului de fabricaţie.

Primăria Capitalei va cumpăra tramvaie Imperio?
Nu am bugetat niciun tramvai Imperio pentru la anul, am bugetat 15 tramvaie Bucur, pe care le producem noi.

Nu credeţi că autobuzele ar trebui dotate cu aer condiţionat sau cu insalaţie de climatizare?
Vara nu ai aer în mijloacele de transport în comun. În prezent, există în exploatare 487 de autobuze Mercedes fără aer condiţionat şi 513 autobuze cu instalaţie de aer în salonul călătorilor. Se vor monta instalaţii de climatizare şi pe autobuzele Mercedes Citaro Euro 3. Nu ştiu de ce nu au fost cumpărate cu tot cu instalaţii.

Cât de vechi este parcul rulant al RATB-ului? Autobuzele Mercedes mai sunt în garanţie?
Tramvaiele şi troleibuzele sunt foarte vechi. Şi autobuzele Mercedes au început să iasă din garanţie. În ianuarie, februarie 2012, va ieşi primul lot de 500, şi, peste aproximativ şase luni, vor ieşi şi celelate. Adică va trebui să asigurăm bani de reparaţii dacă se strică ceva.

Şi sper să nu fie ca maşinile noi, când ies din garanţie încep să se strice. Ele au fost întreţinute bine. Însă eu bănuiesc că au fost proiectate la un trafic din Germania. Cu gropile s-a mai rezolvat problema la noi, dar, din ce am văzut, eu nu ştiu un autobuz în Germania atât de plin ca în România.

Cât de eficent este RATB-ul? Va creşte preţul unei călătorii?
Regia este pe pierdere în acest moment. Dar asta pentru că, în continuare, preţul unui bilet e subvenţionat. Un tarif de doi lei pe călătorie ar fi unul corect. Numai că, nu se poate pune o asemenea presiune pe bucureşteni. E cam aceeaşi situaţie ca şi la RADET. În ambele cazuri, creşterea tarifului este o decizie politică.

"Pâna una alta, Regia este pe pierdere, tariful nu se majorează, pentru că la nivel politic nu se ia o asemenea decizie, iar salvarea ar putea veni din partea tramvaiul Imperio"
VIOREL POPESCU, Directorul RATB

http://www.evz.ro/detalii/stiri/controlorii-ratb-ar-putea-sa-nu-mai-dea-amenzi-958057.html


Deci ca un scurt comentariu anul viitor nu vom avea Imperio,doar 15 Bucur LF asta daca se va realiza in cel mai fericit caz.Prostia e urmatoarea daca nu se mai dau amenzi ratb-ul de unde castiga,ca acolo mult putin cat castigau din amenzi tot se aduna ceva,asa de unde?
Asta e mai nebun decat Crit pentru ca atunci cum se mai imbigateste Ratb?
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: lusica din 16 Decembrie 2011, 20:51:08
Eu personal vad dati afara controlorii de bilete daca se va intampla ceea ce propune noul director! N-are rost sa-i mai tii si din cei platesti ?
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: flayy27 din 17 Decembrie 2011, 01:18:44
Vreti parerea mea personala.Este o mare aberatie, daca se va intampla asa.Dar ne-am obisnuit!Acum vine 2012 si scapam draq de ei,ca ne-am saturat.
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: CHITARA 213 din 19 Decembrie 2011, 09:00:52
Vreti parerea mea personala.Este o mare aberatie, daca se va intampla asa.Dar ne-am obisnuit!Acum vine 2012 si scapam draq de ei,ca ne-am saturat.
Nu pe toate liniile vor face asa intai fac pe cateva linii si daca merge se va extinde pe toate liniile
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: cci_alex din 19 Decembrie 2011, 10:59:37
foarte bine ca se introduce chestia ori platesti biletul ori te da jos , si asa m-am saturat de controlori care isi baga bani in buzunar de amezi si nu taie deloc chitanta
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: Shinkasen din 19 Decembrie 2011, 13:54:19
sunt controlori care dau amenda si ti-o semneaza tot ei, a patit un amic acu 3 ani si nu cred ca sa schimbat mare lucru de atunci
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: cci_alex din 19 Decembrie 2011, 14:54:57
Anca Boagiu aduna rebuturile in minister

Ce nu este bun la RATB, este bun la AMTB! Dupa acest principiu se ghideaza ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care aduna rebuturile in minister, in speranta ca va avea pana la urma un angajat competent.
Fostul director al RATB, Adrian Crit, a fost numit in functia de director general a Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (AMTB) si va detine si functia de presedinte al consiliului de conducere al AMTB.

Adrian Crit a tinut prima pagina a ziarelor in urma cu o luna, cand consilierii municipali l-au revocat din functia de presedinte al Consiliului de Administratie RATB, deoarece nu a reusit sa duca la bun sfarsit proiectele incepute, iar managementul a avut de suferit in perioada in care Crit a condus regia.

Crit a fost initial director tehnic la Registrul Auto Roman, iar in 2010 a fost numit la conducerea RATB.

Se pare ca Adrian Crit a refuzat sa le arate consilierilor contractele semnate pe bani publici si a incheiat un contract de aisgurare cu Omniasig, nefavorabil regiei, iar ca urmare peste 100 de vehicule afectate nu mai pot fi reparate si folosite.


http://www.ghimpele.ro/2011/12/anca-boagiu-aduna-rebuturile-in-minister/


 Eu sincer raman uimit pe zi ce trece la ce se intampla ......
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: Andrei din 19 Decembrie 2011, 21:49:29
foarte bine ca se introduce chestia ori platesti biletul ori te da jos , si asa m-am saturat de controlori care isi baga bani in buzunar de amezi si nu taie deloc chitanta
   

Adevarat, mi-e mi-sa intamplat sa fiu chiar amenintat de un controlor in 77 ca nu aveam bilet ma intrebat da ca am bilet, si eu am spus nu, si a trecut la amenintari "da ca nu cobori la urmatoarea statie te duc la politie", si am ramas putin pe "interzis" cum s-ar spune.
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: CHITARA 213 din 19 Decembrie 2011, 21:52:05
   

Adevarat, mi-e mi-sa intamplat sa fiu chiar amenintat de un controlor in 77 ca nu aveam bilet ma intrebat da ca am bilet, si eu am spus nu, si a trecut la amenintari "da ca nu cobori la urmatoarea statie te duc la politie", si am ramas putin pe "interzis" cum s-ar spune.
Eu daca merg cu linia 253 si se urca controlul ma intreaba daca am bilet si ii zic ca sunt elev (ceea ce este adevarat clasa a7-a)
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: CHITARA 213 din 20 Decembrie 2011, 09:13:43

 Eu sincer raman uimit pe zi ce trece la ce se intampla ......
Ce a facut Adrian Crit cat a stat la ratb? :
1) A REFUZAT PRODUCTIA A INCA 5 LF-URI TRAMVAIE, DAR A SI REFUZAT CUMPARAREA, DACA NU SE POT FACE LA URAC !
2) A DAT AFARA FEMEILE DE SERVICIU CARE CURATAU AUTOBUZELE.
3)NUMAI 60 - 70% DIN CITARO IESDIN GARAJ SI RESTU DE 30% AU PROBLEME
Titlu: Raspuns: Adrian CRIÅ¢ - "O noua ERA a RATB-ului?"
Scris de: lusica din 20 Decembrie 2011, 13:42:49
Ce a facut Adrian Crit cat a stat la ratb? :
1) A REFUZAT PRODUCTIA A INCA 5 LF-URI TRAMVAIE, DAR A SI REFUZAT CUMPARAREA, DACA NU SE POT FACE LA URAC !
2) A DAT AFARA FEMEILE DE SERVICIU CARE CURATAU AUTOBUZELE.
3)NUMAI 60 - 70% DIN CITARO IESDIN GARAJ SI RESTU DE 30% AU PROBLEME

2) Pai si cine mai curata autobuzele?
 Si doi la mana singurele meritele dupa cum se stie sunt reteaua de transport pe timp de noapte si linia circulara 1.
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: flayy27 din 21 Decembrie 2011, 19:45:32
foarte bine ca se introduce chestia ori platesti biletul ori te da jos , si asa m-am saturat de controlori care isi baga bani in buzunar de amezi si nu taie deloc chitanta
Prietene,trezestete tata.Eu am fost in postura de controlor,si stiu cum este.Sa ai parte de acum inainte de cati bani fac controlorii ,prin spaga.Vremurile acestea au apus demult.Sa faci puscarie,pentru 10 lei?Nu cred ca se risca nimeni.Si acum pe vremurile acestea cand nu poti sa te scarpini in nas,ca si primesti reclamatie de la calatori.Hai sa fim seriosi.Vorbim lucruri serioase ori vorbim ca sa ne aflam in treaba.Si legat de amenzi.Ce ar fi sa ma prinda politia cu 65 la ora  in localitate,sa ma opreasca si surpriza sa nu imi dea amenda doar sa ma atentioneze.Nu ar fi aberant?Asa si treaba noastra cu biletele.Ce sa arucat pe piata este numai praf in ochi.Gresesti,platesti este o regula in viata.
Titlu: AMT-sef Adrian Crit
Scris de: lusica din 22 Decembrie 2011, 11:00:19
EXCLUSIVITATE !

Viitorul transportului public din Capitală va fi pe șine – interviu cu Adrian Criț, noul șef al AMT

Proaspătul director al Autorității Metropolitane de Transport(AMT), Adrian Criț, a vorbit în exclusivitate pentru B365.ro despre planurile pe termen scurt, mediu si lung ale institutiei pe care o conduce. Prima măsura pe agenda instituției: implementarea în 2012 a biletului unic pe RATB si Metrorex.

Autoritatea Metropolitană de Transport București este o structură nou-înființată menită să reglementeze transportul public, atât de subteran cât și de suprafață. „Ea își are domeniul de activitate pe toata zona București-Ilfov. Autoritatea va fi un ordonator terțiar de credite, o să colaboreze cu instituții precum RATB, Metrorex, CFR sau companii care operează trenuri regionale”, explică Adrian Criț. Printre principalele proiecte pe care le va implementa noua structură se numără circuitul de cale ferată de pe Centura Capitalei. Acesta va fi comasat cu prelungirea unor linii de autobuze sau înfiinţarea unora noi care să transporte călătorii către și dinspre viitoarele staţii de tren. Printr-o sincronizare cu programul trenurilor, bucureştenii vor putea să ajungă din Sudul în Nordul oraşului fără să treacă prin Centrul Capitalei. „Dorim o integrare cât mai rapidă a tuturor tipurilor de transport la nivel metropolitan, mai ales pentru a da drumul cât mai repede la acel circuit de cale ferată din jurul Bucureștiului. Vorbim aici de termene medii și lungi pentru aceste proiecte. Medii însemnând până la 10 ani iar lungi probabil pâna în 2050. Exista deja o strategie pe termen mediu care urmează să fie aprobată după ce va fi supusă dezbaterii publice. Oricum, anul viitor vom realiza integrarea tarifară, adică biletul unic”, adaugă directorul AMT.
Activitatea Autorității va presupune și cercetarea pieței, depistarea unui noi trasee dar și catalogarea zonelor în funcție de destinația acestora. Mai mult, institutia poate elabora și sugestii cu privire la tarifele RATB și Metrorex. „Trebuie să definim foarte bine cererea de transport în toata zona metropolitană, pentru că acest lucru nu s-a făcut până acum. Nu putem vorbi de transport public în condițiile în care nu cunoaștem zonele de dezvoltare ale metropolei. În măsura în care ar exisa unele analize privind politica tarifară pentru transportul public bucurestean autoritatea va putea da sugestii în acest sens”, susține Criț care adaugă că va fi vizată în acest ansamblu și o componentă ignorată în ultimii ani la nivelul Capitalei: „Vrem prioritizarea transportului pe sine; metroul, tramvaiul si transportul pe calea ferată sunt cele mai rapide mijloace de tranport public și vrem să creăm legături esențiale cu autobuzele și troleibuzele”.

Potrivit actului normativ de înființare numărul maxim de posturi prevăzut pentru Autoritate este de 80. Instituția va funcționa într-o primă fază cu mult mai puțini oameni. „Vom lucra pentru început cu 30 de angajați. Pe măsură ce problemele se vor diversifica vom face și alte încadrări. Într-o prima faza vom delega și detașa persoane de la alte instituții”, conchide Adrian Criț.

Citește și Ce beneficii aduce bucureștenilor Autoritatea Metropolitană de Transport

Înființarea AMT vine ca urmare a unei scrisori de intenție transmisă Guvernului de FMI, anul trecut, în care se sublinia că activitatea de transport public a RATB și Metrorex trebuie să fie gestionată de o singură autoritate metropolitană de transport, astfel încât bucureștenii și locuitorii din comunele limitrofe să poată utiliza același bilet, la același tarif, indiferent dacă utilizează metroul, trenul, autobuzul sau tramvaiul.

http://b365.realitatea.net/news/adrian-crit-directorul-amt-vom-revitaliza-transportul-public-pe-sine-in-capitala/
Titlu: Raspuns: AMT-sef Adrian Crit
Scris de: lusica din 22 Decembrie 2011, 11:20:12
Ce beneficii aduce bucureștenilor Autoritatea Metropolitană de Transport

În cel mult o lună, organismul care va gestiona transportul public bucureştean își va intra în drepturi. Proiectul de hotărâre privind regulamentul de organizare şi funcţionare a Autorităţii Metropolitane de Transport a trecut de Executiv și deja se caută specialişti pentru posturile din instituţie. Printre primele măsuri pe care le va implementa AMT se număra integrarea tarifară a transportului public de suprafaţă cu cel din subteran.
La mai bine de două luni de la emiterea ordonanţei care stabilea înfiinţarea instituţiei, Guvernul a avizat şi regulamentul de organizare şi funcţionare a Autoritatea Metropolitană de Transport (AMT). Practic, scheletul administrativ al instituţiei este gata iar acum se caută persoane avizate care să-şi ia posturile în primire. Este vorba, teoretic, despre specialiști cu experienţă în managementul transportului public, care se vor ocupa de buna funcţionare a reţelei de autobuze, tramvaie, troleibuze, metrou şi maxi-taxi-uri a Capitalei. Printre primele măsuri pe care le va implementa AMT se număra integrarea tarifară a transportului public de suprafaţa cu transportul public de subteran – aşa-numitul „bilet unic” cerut de reprezentanții FMI Guvernului României printr-o scrisoare de intenție transmisă anul trecut.

„Este vorba despre un singur titlu de transport care să poată fi utilizat de către călător atât la suprafaţă cât şi în subteran. Asta ca să nu cheltuiască de două ori, în suma dublă, ca să se deplaseze dintr-o parte în alta a oraşului”, explica pentru B365.ro directorul Metrorex, Gheorghe Udriște.

Măsură nu ar fi doar în beneficiul bucureștenilor. Extinsă şi la operatorii privaţi, s-ar aduna mai mulţi bani la buget, spune la rândul său directorul AMT, Adrian Criț. “Noi ne dorim extinderea acestui sistem şi la operatorii privaţi de transport pentru a scăpa de evaziunea fiscală. Sunt discuţii în acest sens. Este şi o comisie formată care analizează introducerea acestor tarife unice. Înainte de toate acestea mai este un lucru important de făcut. Şi Metrorex trebuie să aibă posibilitatea să încarce cardurile RATB atât cu abonamente cât şi cu portofel electronic”, explică șeful Autorității. “Eu cred că în primul trimestru al anului viitor putem vorbi de implementarea acestei tarifari integrate. Este un termen fezabil şi măsura uşor de implementat”, completează Udriște.
Modernizările vor fi făcute „cu cap”

Un alt exemplu ar fi dezvoltarea investiţiilor şi modernizarea ca beneficiu direct al bucureştenilor. „Acolo unde avem o linie de metrou în subteran nu modernizez şi linia de tramvai de la suprafaţă sau nu introduc o nouă linie de autobuz sau troleibuz. Linia de metrou trebuie să devină principalul culoar de transport, liniile de suprafaţă trebuie să se desfăşoare perpendicular pe linia de metrou şi să alimenteze reţeaua din subteran: eficienţa e pe toate părţile. Călătorii vor folosi un mijloc de transport mai adecvat, Metrorex va avea mai mulţi călători iar RATB îşi va eficientiza costurile cu consumul de carburanţi şi energie electrică”, continuă directorul Metrorex.

Autoritatea, „veche” de patru ani

Proiectul Autorităţii Metropolitane de Transport a stat ani buni în sertarele Ministerului Transporturilor. “Chiar dacă legea privind ariile metropolitane sau legea metropolei nu au fost încă adoptate, și există la nivelul Parlamentului o dezbatere extrem de aprinsă din foarte multe puncte de vedere, noi (n.r. – Ministerul Transporturilor) considerăm că este absolut necesară înfiinţarea unei Autorităţi Metropolitane de Transport Bucureşti “, declara în martie 2008 Ludovic Orban, pe atunci ministru de resort.

La vremea respectivă AMT trebuia să fie înființată ca o instituţie publică cu patrimoniu propriu. Aria geografică a AMT trebuia să includă municipiul Bucureşti, judeţul Ilfov şi localităţile limitrofe aparţinând altor judeţe, cu posibilitate de extindere.


http://b365.realitatea.net/news/ce-beneficii-aduce-bucurestenilor-autoritatea-metropolitana-de-transport/
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: IASMIN SANDU din 25 Decembrie 2011, 19:45:02
Declaratia de avere a domnului Director actual a regiei: Viorel Popescu.
Observ ca este cam avut...
Titlu: Raspuns: AMT-sef Adrian Crit
Scris de: lusica din 04 Ianuarie 2012, 11:25:28
Card unic de autobuz şi metrou, din vară, în Capitală

Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti va introduce, până în luna iunie a acestui an, un bilet unic de transport public, atât la suprafaţă cât şi la metrou, pe modelul biletelor deja existente în majoritatea capitalelor europene.
Potrivit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în subordinea căruia se află nou înfiinţata Autoritate Metropolitană de Transport (AMTB), sistemul va fi dezvoltat şi testat în prima parte a acestui an, pentru ca până la jumătatea anului să poate deveni funcţional.

Autoritatea Metropolitană este instituţia publică desemnată să asigure politica privind planificarea strategică, monitorizarea şi avizarea activităţilor privind autorizarea, organizarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public de călători în zona metropolitană Bucureşti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale şi transport naval.

Conform legii, AMTB este ordonator terţiar de credite şi se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.


Sursa: Agerpres


http://b365.realitatea.net/news/card-unic-de-autobuz-si-metrou-din-vara-in-capitala/
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: lusica din 04 Ianuarie 2012, 16:40:24
Cunoaste cineva proiectele pe anul asta ? Atat la capitolul modernizari cat si la cel de achiztii vehicule in special?
Titlu: Raspuns: Viorel Popescu noul director RATB
Scris de: lusica din 09 Ianuarie 2012, 10:32:47
EXCLUSIV !

Bucureştenii şi cei din provincie ar putea renunţa, din vară, la maşina personală prin Capitală

Autorităţile vor să elimine unele mijloace de transport în comun şi să ieftinească abonamentele, prin introducerea sistemului unic de tarifare. Totodată, pentru ca o instituţie nou înfiinţată- Autoritatea Metropolitană de Transport să se poată autofinanţa, firmele cu mai mult de nouă angajaţi ar putea plăti o taxă.
Într-un interviu acordat "Evenimentului zilei", directorul" Autorităţii Metropolitane de Transport, Adrian Criţ, a explicat că, pentru bucureşteni sau pentru cei care fac naveta din localităţile învecinate, mersul la serviciu va trebui reinventat, astfel încât să nu mai stea mult în trafic.

Totodată, Criţ este de părere că unele mijloace de transport ar trebui eliminate din zonele în care există autobuz, troleu, metrou şi tramvai, pe motiv că menţinerea lor în trafic nu mai este rentabilă.

Bilete valabile 1-2 ore şi economii pentru călător

"Ne gândim să implementăm un sistem prin care călătorul să poată circula timp de o oră-două cu acelaşi bilet. Totul depinde de blocajele din trafic şi de dimensiunea transportului public. Se fac nişte studii pentru a stabili intervalul în care se va putea circula cu acelaşi bilet", a explicat directorul instituţiei nou înfiinţate.
Totodată, cei care vor opta să îşi facă un abonament valabil la metrou, autobuz şi tramvai vor achita mai puţin pe viitor. "Cel care va cumpăra un astfel de abonament nu va mai achita 35 de lei abonamentul de la metrou şi 50 de lei cel RATB, ci mai puţin. Asta înseamnă sistemul de tarifare unic. Astfel, nu ar avea rost implementarea lui", a mai spus Adrian Criţ.

Întrebat dacă va fi acelaşi tarif pentru o călătorie cu orice mijloc de transport, directorul a explicat că nu se poate decide aşa ceva, pentru că fiecare operator are costuri diferite, chiar dacă se parcurge aceeaşi distanţă.

Astfel, tariful va fi stabilit în funcţie de ce mijloc de transport se foloseşte: autobuz, metrou, microbuz sau tren. Ulterior, banii se vor împărţi.

"Uneori este aglomerat pentru că lumea nu validează"

Şi pentru ilegaliştii care circulă fără bilet a găsit soluţie şeful instituţiei care va stabili unde, când şi ce mijloc de transport în comun va circula pe viitor. În opinia acestuia, va trebui ca românii să devină vestici.
"În vest se urcă numai pe uşa din faţă, noi de ce nu putem să fim vestici. Uneori, în staţii este aglomeraţie pentru că lumea nu validează. Probabil, uşor, uşor, o să ajungem să-i civilizăm şi pe oamenii mari. Ne gândim şi vom decide", este de părere cel care a fost, până de curând, directorul Regiei de Transport în Comun Bucureşti.

Trenul va merge până în staţia RATB

Pe viitor, linia unui autobuz se va intersecta cu gara unui tren care circulă în zona metropolitană a Capitalei sau cu staţia unui maxi-taxi. Totodată, vor fi înfiinţate trasee noi, cu capăt de linie în faţa unor parcări, care vor fi construite la intrarea în Bucureşti.

Motivul: cei care vin în Capitală îşi pot lăsa maşina şi pot lua un mijloc de transport în comun, astfel că oraşul nu va mai fi aşa de aglomerat. Totodată, acesta a explicat că cererea de transport trebuie transferată pe calea ferată.

Mai ales unde există mari centre comerciale, pentru că acolo este nevoie de mijloace de transport de minimum 100 de locuri, vehicule pe care operatorii actuali de transport nu le au.

Bucureştenii vor putea cumpăra abonamente integrate valabile, de exemplu, pe metrou şi maxi-taxi, pe tren şi RATB.

Orice aviz se obţine de la Autoritate

"Preţul abonamentelor va fi mult mai mic când tarifele o să fie integrate. De la 1 iunie, sperăm să dăm drumul la acest sistem", a adăugat acesta. Totuşi, directorul încă nu s-a întâlnit cu operatorii privaţi şi nu a pus pe hârtie nimic concret.

Şi deşi şeful Autorităţii recunoaşte că starea infrastructurii CFR în zona metropolitană nu este bună, acesta este optimist şi spune că este posibil să fie refăcută cu fonduri europene. Acesta a mai adăugat că, "deocamdată", nu vrea să intervină peste capul Municipalităţii şi că Primăria Capitalei va trebui să ia aviz pentru orice lucrare nouă de infrastructură.
"Dacă se va construi o stradă nouă sau se va reamenaja o arteră, autorităţile locale vor trebui să ceară aviz de la noi. Vom vedea cum va fi afectat transportul în comun de noul proiect şi vom decide dacă este oportună sau nu investiţia". Şi programul de trans port îl va elabora tot Autoritatea.

15 ani
este durata de viaţă a mijloacelor de transport în comun. Tramvaiele şi troleibuzele sunt mai vechi

INTERVIU

Soluţie de finanţare: taxă pentru firmele care au mai mult de nouă angajaţi

EVZ: Există trasee care ar putea fi anulate pentru că nu sunt rentabile?
Adrian Criţ: Există. De exemplu, Bucureştii Noi. De pe Calea Griviţei şi până la Laromet se suprapun toate mijloacele de transport în comun. Cel mai eficient şi care trebuie să rămână este metroul.

Nu s-au făcut investiţii în infrastructura de tramvai. Ar fi absurd să investim în reabilitarea ei şi în metrou. Rămân în zonă autobuzul, troleibuzul, dar e absurd să investeşti în tramvai. O altă zonă este Drumul Taberei.

Cum o să vă finanţaţi, care este bugetul noii instituţii?
Este bugetată, deocamdată, de la bugetul de stat. Nu îmi place că este bugetată de la stat şi vom încerca să ne finanţăm din surse proprii. Vă dau două modele.

În Franţa, în zona Lyon, societăţile comerciale care au mai mult de nouă angajaţi plătesc o taxă la Autoritatea Metropolitană. Altă soluţie ar fi perceperea de taxe pentru avizele pe care instituţia le va da.

Câţi angajaţi are Autoritatea?
Momentan, eu sunt singurul angajat al instituţiei şi lucrez cu oameni delegaţi de la Ministerul Transporturilor, de la Metrorex şi de la RATB.



http://www.evz.ro/detalii/stiri/din-iunie-bucurestenii-ar-putea-lasa-masina-960710.html






Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 18 Ianuarie 2012, 11:33:21
Legea 8/2012 pentru aprobarea OG 21/2011 privind infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti. Legea nr. 8/2012

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 20 din 10 ianuarie 2012

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I
Se aproba Ordonanta Guvernului nr. 21 din 30 august 2011 privind infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, adoptata in temeiul art. 1 pct.III.7 din Legea nr. 131/2011 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, si publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 623 din 1 septembrie 2011, cu urmatoarele modificari si completari:

1. Articolul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 3
A.M.T.B. este ordonator secundar de credite si se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, din venituri proprii, din fonduri externe si din alte surse legal constituite."

2. La articolul 6 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:
"(2) Modificarea structurii organizatorice a A.M.T.B. se aproba prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii."

3. Articolul 7 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 7
(1) A.M.T.B. are urmatoarele atributii principale:
a) coordonarea unitara a serviciului de transport public de calatori in zona metropolitana;
b) elaboreaza Strategia de dezvoltare a transportului public de calatori si Planul de transport public pentru zona metropolitana pe termen mediu si lung;
c) colaboreaza cu structurile administratiei publice centrale si locale la realizarea programelor de investitii si prioritizarea obiectivelor din cadrul acestor programe;
d) stabileste politica tarifara unica si de taxare in domeniul transportului public de calatori pentru zona metropolitana;
e) monitorizeaza modul de informare a calatorilor, imaginea si marketingul transportului public de calatori, precum si calitatea serviciilor de transport, initiaza masuri de imbunatatire a acestora;
f) realizeaza cercetari de piata privind, cererea, oferta si calitatea serviciilor de transport si, in functie de aceste criterii, stabileste/actualizeaza Programul de transport public local valabil pentru zona metropolitana;
g) face propuneri legislative de reglementare in domeniul transportului public de calatori, cu consultarea administratiilor publice locale aflate in zona metropolitana Bucuresti, concepe norme de aplicare a acestor reglementari in raza de activitate;
h) colaboreaza cu administratorii infrastructurii de transport si cu operatorii de transport la intocmirea programelor de investitii in infrastructura de transport public de calatori si isi exprima avizul consultativ in legatura cu traseele de transport public de calatori;
i) colaboreaza cu structurile de planificare urbana si teritoriala din cadrul autoritatilor administratiei publice centrale si locale pentru corelarea dezvoltarii si planificarii sistemului de transport public de calatori din raza de activitate, cu prevederile documentatiilor de urbanism si amenajarea teritoriului;
j) initiaza masuri pentru promovarea transportului public de calatori in comun;
k) colaboreaza la intocmirea de catre administratiile ce detin infrastructura de management al traficului a programelor de investitii in infrastructura de management al traficului si avizarea acestora, pentru partea privind transportul public de calatori.
(2) A.M.T.B. exercita atributiile ce revin potrivit Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatilor administratiei publice locale, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Consiliului Judetean Ilfov, referitoare la infiintarea, autorizarea, organizarea, exploatarea, gestionarea si controlul functionarii serviciilor de transport public de persoane prin servicii regulate si servicii regulate speciale intre unitatile administrativ-teritoriale in zona metropolitana.
(3) In realizarea atributiilor prevazute la alin. (2), A.M.T.B. este autoritate de autorizare."

4. Dupa articolul 11 se introduc doua noi articole, articolele 11^1 si 11^2, cu urmatorul cuprins:
"
Art. 11^1
A.M.T.B. realizeaza venituri proprii si din activitati de asistenta tehnica, avizare, autorizare, consultanta si alte activitati economice in domeniul transportului public de calatori. Tarifele aferente prestarii acestor activitati se aproba prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii.

Art. 11^2
Programul de transport public local prin curse regulate aplicabil pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, aprobat potrivit legii pana la data intrarii in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante, isi mentine valabilitatea."

Art. II
Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 262 din 19 aprilie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 4 alineatul (1), literele b), c) si g) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"b) se efectueaza pe raza teritorial-administrativa a unei localitati, respectiv pe raza administrativ-teritoriala a zonei metropolitane, sau numai intre localitatile unui judet, in functie de tipul de transport stabilit potrivit legii. In cazul in care traseul transportului pe sina depaseste limita localitatii, acesta va fi considerat transport public local;
c) se executa pe rute si cu programe de circulatie prestabilite de catre autoritatile competente desemnate potrivit legii;
.......................................................
g) transportul cu autobuzele se efectueaza numai pe baza de licente de traseu si caiete de sarcini, elaborate si eliberate in conditiile stabilite prin normele de aplicare elaborate si aprobate prin ordin comun al ministrului administratiei si internelor si ministrului transporturilor si infrastructurii, denumite in continuare Norme."

2. La articolul 4, alineatul (1^1) se abroga.

3. La articolul 5, alineatul (3) se abroga.

4. La articolul 16, alineatul (6) se abroga.

5. La articolul 37, alineatul (11) se abroga.

6. La articolul 45 alineatul (7), litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"b) nerespectarea prevederilor art. 5 alin. (2) si ale lit. d) a alin. (4) privind conditiile in care se executa transportul public local de persoane prin curse regulate speciale;"

Art. III

La data intrarii in vigoare a prezentei legi, Ordonanta Guvernului nr. 4/2011 pentru completarea Ordonantei Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 78 din 31 ianuarie 2010, se abroga."


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.


http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_8_2012_aprobare_og_21_2011_autoritatea_metropolitana_transport_bucuresti.php


Aceasta lege privind infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti (AMTB) a fost publicata in Monitorul Oficial !
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: CHITARA 213 din 31 Ianuarie 2012, 22:01:10
RATB cere scumpirea biletelor

Conducerea RATB cere scumpirea biletelor la doi lei pe calatorie, din pricina cresterii cheltuielilor pentru exploatarea mijloacelor de transport in comun.

Decizia RATB de a propune cresterea pretului are in vedere majorarea pretului la motorina si energie electrica, dar si a cotei TVA, care a crescut de la 19 al 24%, informeaza Ziarul Financiar.

RATB nu a mai majorat tarifele la calatorii din 2008, iar in prezent o calatorie cu mijloacele de transport in comun in Capitala costa 1,3 lei.

Sorin Oprescu declara in urma cu cateva zile ca nu ar fi de acord cu majorarea tarifelor.

Daca se opereaza scumpirea dorita de RATB, o calatorie cu autobuzul, tramvaiul sau troleul ar costa doi lei, exact cat o calatorie cu metroul.

Metrorex a scumpit in august calatoria cu metroul, cu pana la 25%, astfel incat o calatorie cu metroul costa doi lei.

http://www.ziare.com/stiri/ratb/ratb-cere-scumpirea-biletelor-1148069
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 13 Martie 2012, 16:47:51
Viorel Popescu, dir. gen. RATB: Contabilizam fiecare picatura de combustibil

Viorel Popescu este director general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) din noiembrie 2011, iar prima sa decizie, extrem de importanta in economia institutiei pe care o conduce, a fost eliminarea sustragerilor de combustibil, intens mediatizata. Despre cum a reusit acest lucru, dar si despre investitiile pe care le doreste in imbunatatirea activitatii Regiei ne-a oferit detalii intr-un interviu.

ZIUA CARGO: Cum solutionati problema sustragerilor de motorina din Regie? Ati implementat sistemul de monitorizare in trafic a mijloacelor de transport ale RATB? Cat costa si ce imbunatatiri va aduce?

Viorel Popescu: Problema sustragerilor de combustibil la RATB este de domeniul trecutului. Sistemul actual de alimentare cu carburant a vehiculelor RATB se inlocuieste in prezent cu unul nou, capabil sa monitorizeze si sa gestioneze traseul carburantului de la furnizor pana la consumul efectiv al acestuia. Vehiculele sunt dotate cu senzori care vor semnala orice scurgere de combustibil si orice deschidere a capacului de la rezervor, iar in statiile de alimentare se instaleaza camere de supraveghere si sistem de identificare a fiecarui sofer.

In acest moment avem combustibil Rompetrol si se instaleaza pompe de la aceasta companie in toate autobazele Regiei.  Costul investitiei este suportat in totalitate de SC Rompetrol Downstream SRL, care a fost desemnata castigatoare in urma licitatiei electronice desfasurate prin SEAP.

ZIUA CARGO: Ce noutati aduce pentru RATB infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti? (biletul unic, trasee preorasenesti etc.)?

Viorel Popescu: Infiintarea Autoritatii este benefica pentru functionarea transportului public din Capitala si din zona metropolitana. Integrarea este deosebit de importanta operatorilor de transport public, inclusiv CFR, pentru ca se creeaza, astfel, un singur mediu de exploatare, care poate fi mai bine gestionat, prin integrarea retelelor, traseelor, orarelor, realizarea de statii si terminale multimodale, precum si aplicarea unui sistem unic de taxare.

Noi, impreuna cu Metrorex, am realizat deja primul pas in ceea ce priveste integrarea, prin utilizarea cardului ACTIV, care asigura accesul in ambele retele. Infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport va facilita continuarea procesului, pana la integrarea tarifara completa si, speram, afilierea altor operatori de transport public, in viitor.

ZIUA CARGO: Exista intentia de a cere CGMB majorarea pretului calatoriei, sau asteptati introducerea biletului unic?

Viorel Popescu: In prezent, actualizarea tarifelor de calatorie se face in conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2007 si este de competenta Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In luna noiembrie 2011, RATB a transmis Primariei Municipiului Bucuresti si Consiliului General al Municipiului Bucuresti o noua propunere de majorare a tarifului de calatorie, de la 1,3 lei la 2 lei. Mentionam ca tariful de 1,3 lei/calatorie este operabil din februarie 2008.

Propunerea de majorare a tarifului are ca motivatie cresterea cheltuielilor de exploatare ale mijloacelor de transport in comun, avand in vedere ca, din februarie 2008 si pana in prezent, pretul motorinei a crescut cu aproximativ 70%, de asemenea cel al energiei electrice, iar cota TVA a crescut de la 19 la 24%.

Subventii de 60%

ZIUA CARGO: Care este situatia subventionarii pretului calatoriei, avand in vedere ca, in decembrie anul trecut, a fost necesara o suplimentare a bugetului Regiei, prin Hotarare CGMB, pentru a putea fi acoperite aceste costuri?

Viorel Popescu: Activitatea de transport public de persoane desfasurata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti este finantata an de an in proportie de 50-60% de la bugetul local al Municipiului Bucuresti, prin diferenta de tarif acordata ca protectie sociala calatorilor.

Pentru anul 2011, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, initial, alocarea sumei de 489 milioane lei ca subventie (circa 77% din necesarul estimat de regie). Nivelul diferentei de tarif aprobata a fost insuficient pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii prestate. Regia a intreprins demersuri repetate de suplimentare a surselor alocate, pentru a putea asigura o prestatie de transport apropiata de nivelul cererii. Municipalitatea a aprobat, in luna decembrie, suplimentarea cu 24 milioane lei a fondurilor alocate in anul 2011.

RATB se va innoi cu 150 de troleibuze si 15 tramvaie Bucur LF                                             

ZIUA CARGO: Ce investitii are programate RATB in anul 2012? (atat obiective in continuare, cat si noi, plus cele care vor fi finalizate - tramvaiele Bucur etc.)? Intentionati sa faceti achizitii in acest an? Exista o Hotarare CGMB din septembrie 2009 prin care se aproba achizitionarea a 150 de troleibuze. Va putea fi pusa in aplicare anul acesta sau a expirat?

Viorel Popescu: Programul de investitii propus de RATB pentru anul 2012 are la baza strategia de dezvoltare a serviciului public de transport de suprafata in Municipiul Bucuresti, strategie care prevede modernizarea si extinderea infrastructurii retelei de tramvaie si troleibuze, inlocuirea si marirea parcului de autobuze, tramvaie si troleibuze.

Dintre obiectivele programului de investitii, amintim:

- modernizarea liniei de tramvai pe Str. Nicolae Teclu, Bd. Camil Ressu, Bd. Gloriei si Str. Piatra Morii;

- modernizarea depoului Titan;

- fabricarea in cadrul Uzinei RATB a 15 tramvaie Bucur LF;

- achizitia a 150 troleibuze;

- achizitia a 50 de automate de vanzare si reincarcare carduri;

- achizitionarea a 100 instalatii de climatizare pentru autobuzele Mercedes Citaro Euro 3.

Mentionam ca programul de investitii este analizat de Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul General al Municipiului Bucuresti si va fi aplicabil numai daca resursele financiare vor permite acest lucru.

Linii turistice in functie de solicitari

ZIUA CARGO: Va fi mentinuta activitatea liniilor turistice la manastirile din jurul Bucurestiului? Dar a liniei turistice din oras? Intentionati sa cumparati autobuze etajate, sau veti inchiria in continuare de la RAT Constanta? Cat costa inchirierea si cat ar costa achizitionarea unor astfel de vehicule?

Viorel Popescu: In prezent, liniile ecumenice RATB functioneaza numai pentru grupuri turistice organizate. In conditiile unor rezervari concrete, RATB organizeaza curse turistice intre Bucuresti si manastirile Caldarusani, Balamuci, Comana, Cernica, Pasarea, Bisericile Adormirea Maicii Domnului din Calugareni, Sf. Ilie din Calugareni, Sf. Voievozi din Hulubesti, precum si Parcul Natural Comana.

Referitor la proiectul Bucharest City Tour, va informam ca acesta va continua si in acest an, odata cu incalzirea vremii. Nu s-a stabilit inca modul de procurare a autobuzelor care vor deservi acest traseu, insa cert este ca vor fi autobuze supraetajate.

ZIUA CARGO: Care este situatia liniilor preorasenesti la inceputul anului 2012 (cate linii mai sunt in contract si daca vor fi mentinute autobuzele Mercedes pe aceste trasee)?

Viorel Popescu: In prezent, RATB are contracte de transport cu primariile din localitatile Chitila, Magurele, Bragadiru, Dragomiresti Vale, Mogosoaia si Otopeni, pentru exploatarea a 7 linii, si anume: 422, 427, 453, 438, 421, 460 si 449.

Autobuze Mercedes sunt programate sa circule numai pe liniile 422, 438, 460 si 449, conform contractelor incheiate cu primariile Chitila, Bragadiru, Mogosoaia si Otopeni.


http://www.ziuacargo.ro/stiri/interviu-stiri/viorel-popescu-dir-gen-ratb-contabilizam-fiecare-picatura-de-combustibil
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: CHITARA 213 din 13 Martie 2012, 20:17:20
Viorel Popescu, dir. gen. RATB: Contabilizam fiecare picatura de combustibil

Viorel Popescu este director general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) din noiembrie 2011, iar prima sa decizie, extrem de importanta in economia institutiei pe care o conduce, a fost eliminarea sustragerilor de combustibil, intens mediatizata. Despre cum a reusit acest lucru, dar si despre investitiile pe care le doreste in imbunatatirea activitatii Regiei ne-a oferit detalii intr-un interviu.

ZIUA CARGO: Cum solutionati problema sustragerilor de motorina din Regie? Ati implementat sistemul de monitorizare in trafic a mijloacelor de transport ale RATB? Cat costa si ce imbunatatiri va aduce?

Viorel Popescu: Problema sustragerilor de combustibil la RATB este de domeniul trecutului. Sistemul actual de alimentare cu carburant a vehiculelor RATB se inlocuieste in prezent cu unul nou, capabil sa monitorizeze si sa gestioneze traseul carburantului de la furnizor pana la consumul efectiv al acestuia. Vehiculele sunt dotate cu senzori care vor semnala orice scurgere de combustibil si orice deschidere a capacului de la rezervor, iar in statiile de alimentare se instaleaza camere de supraveghere si sistem de identificare a fiecarui sofer.

In acest moment avem combustibil Rompetrol si se instaleaza pompe de la aceasta companie in toate autobazele Regiei.  Costul investitiei este suportat in totalitate de SC Rompetrol Downstream SRL, care a fost desemnata castigatoare in urma licitatiei electronice desfasurate prin SEAP.

ZIUA CARGO: Ce noutati aduce pentru RATB infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti? (biletul unic, trasee preorasenesti etc.)?

Viorel Popescu: Infiintarea Autoritatii este benefica pentru functionarea transportului public din Capitala si din zona metropolitana. Integrarea este deosebit de importanta operatorilor de transport public, inclusiv CFR, pentru ca se creeaza, astfel, un singur mediu de exploatare, care poate fi mai bine gestionat, prin integrarea retelelor, traseelor, orarelor, realizarea de statii si terminale multimodale, precum si aplicarea unui sistem unic de taxare.

Noi, impreuna cu Metrorex, am realizat deja primul pas in ceea ce priveste integrarea, prin utilizarea cardului ACTIV, care asigura accesul in ambele retele. Infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport va facilita continuarea procesului, pana la integrarea tarifara completa si, speram, afilierea altor operatori de transport public, in viitor.

ZIUA CARGO: Exista intentia de a cere CGMB majorarea pretului calatoriei, sau asteptati introducerea biletului unic?

Viorel Popescu: In prezent, actualizarea tarifelor de calatorie se face in conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2007 si este de competenta Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In luna noiembrie 2011, RATB a transmis Primariei Municipiului Bucuresti si Consiliului General al Municipiului Bucuresti o noua propunere de majorare a tarifului de calatorie, de la 1,3 lei la 2 lei. Mentionam ca tariful de 1,3 lei/calatorie este operabil din februarie 2008.

Propunerea de majorare a tarifului are ca motivatie cresterea cheltuielilor de exploatare ale mijloacelor de transport in comun, avand in vedere ca, din februarie 2008 si pana in prezent, pretul motorinei a crescut cu aproximativ 70%, de asemenea cel al energiei electrice, iar cota TVA a crescut de la 19 la 24%.

Subventii de 60%

ZIUA CARGO: Care este situatia subventionarii pretului calatoriei, avand in vedere ca, in decembrie anul trecut, a fost necesara o suplimentare a bugetului Regiei, prin Hotarare CGMB, pentru a putea fi acoperite aceste costuri?

Viorel Popescu: Activitatea de transport public de persoane desfasurata de Regia Autonoma de Transport Bucuresti este finantata an de an in proportie de 50-60% de la bugetul local al Municipiului Bucuresti, prin diferenta de tarif acordata ca protectie sociala calatorilor.

Pentru anul 2011, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, initial, alocarea sumei de 489 milioane lei ca subventie (circa 77% din necesarul estimat de regie). Nivelul diferentei de tarif aprobata a fost insuficient pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii prestate. Regia a intreprins demersuri repetate de suplimentare a surselor alocate, pentru a putea asigura o prestatie de transport apropiata de nivelul cererii. Municipalitatea a aprobat, in luna decembrie, suplimentarea cu 24 milioane lei a fondurilor alocate in anul 2011.

RATB se va innoi cu 150 de troleibuze si 15 tramvaie Bucur LF                                             

ZIUA CARGO: Ce investitii are programate RATB in anul 2012? (atat obiective in continuare, cat si noi, plus cele care vor fi finalizate - tramvaiele Bucur etc.)? Intentionati sa faceti achizitii in acest an? Exista o Hotarare CGMB din septembrie 2009 prin care se aproba achizitionarea a 150 de troleibuze. Va putea fi pusa in aplicare anul acesta sau a expirat?

Viorel Popescu: Programul de investitii propus de RATB pentru anul 2012 are la baza strategia de dezvoltare a serviciului public de transport de suprafata in Municipiul Bucuresti, strategie care prevede modernizarea si extinderea infrastructurii retelei de tramvaie si troleibuze, inlocuirea si marirea parcului de autobuze, tramvaie si troleibuze.

Dintre obiectivele programului de investitii, amintim:

- modernizarea liniei de tramvai pe Str. Nicolae Teclu, Bd. Camil Ressu, Bd. Gloriei si Str. Piatra Morii;

- modernizarea depoului Titan;

- fabricarea in cadrul Uzinei RATB a 15 tramvaie Bucur LF;

- achizitia a 150 troleibuze;

- achizitia a 50 de automate de vanzare si reincarcare carduri;

- achizitionarea a 100 instalatii de climatizare pentru autobuzele Mercedes Citaro Euro 3.

Mentionam ca programul de investitii este analizat de Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul General al Municipiului Bucuresti si va fi aplicabil numai daca resursele financiare vor permite acest lucru.

Linii turistice in functie de solicitari

ZIUA CARGO: Va fi mentinuta activitatea liniilor turistice la manastirile din jurul Bucurestiului? Dar a liniei turistice din oras? Intentionati sa cumparati autobuze etajate, sau veti inchiria in continuare de la RAT Constanta? Cat costa inchirierea si cat ar costa achizitionarea unor astfel de vehicule?

Viorel Popescu: In prezent, liniile ecumenice RATB functioneaza numai pentru grupuri turistice organizate. In conditiile unor rezervari concrete, RATB organizeaza curse turistice intre Bucuresti si manastirile Caldarusani, Balamuci, Comana, Cernica, Pasarea, Bisericile Adormirea Maicii Domnului din Calugareni, Sf. Ilie din Calugareni, Sf. Voievozi din Hulubesti, precum si Parcul Natural Comana.

Referitor la proiectul Bucharest City Tour, va informam ca acesta va continua si in acest an, odata cu incalzirea vremii. Nu s-a stabilit inca modul de procurare a autobuzelor care vor deservi acest traseu, insa cert este ca vor fi autobuze supraetajate.

ZIUA CARGO: Care este situatia liniilor preorasenesti la inceputul anului 2012 (cate linii mai sunt in contract si daca vor fi mentinute autobuzele Mercedes pe aceste trasee)?

Viorel Popescu: In prezent, RATB are contracte de transport cu primariile din localitatile Chitila, Magurele, Bragadiru, Dragomiresti Vale, Mogosoaia si Otopeni, pentru exploatarea a 7 linii, si anume: 422, 427, 453, 438, 421, 460 si 449.

Autobuze Mercedes sunt programate sa circule numai pe liniile 422, 438, 460 si 449, conform contractelor incheiate cu primariile Chitila, Bragadiru, Mogosoaia si Otopeni.


http://www.ziuacargo.ro/stiri/interviu-stiri/viorel-popescu-dir-gen-ratb-contabilizam-fiecare-picatura-de-combustibil


1.Si vagoanele depoului Titan unde se vor duce pana se va moderniza depoul?
2.Fostele V2A-uri 4032, 4024 etc actualmente CH-PPC, dupa modernizarea depoului se vor duce laTitan?




Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 13 Martie 2012, 20:35:29

1.Si vagoanele depoului Titan unde se vor duce pana se va moderniza depoul?
2.Fostele V2A-uri 4032, 4024 etc actualmente CH-PPC, dupa modernizarea depoului se vor duce laTitan?

1.Locuri nu sunt,fie Militari ca si asa se scapa de tatre,fie Dudesti ca asa a facut si Dudestiul cand a fost modernizat si anume a trimis vagoane la Titan...
2.Pana la modernizarea depoului Titan mai vedem unde ajung vagoanele 4032,4024...
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 13 Martie 2012, 20:39:18
Dintre obiectivele programului de investitii, amintim:

- modernizarea liniei de tramvai pe Str. Nicolae Teclu, Bd. Camil Ressu, Bd. Gloriei si Str. Piatra Morii;
- fabricarea in cadrul Uzinei RATB a 15 tramvaie Bucur LF;

1.Referitor la linii de tramvai modernizate pe anul asta ,slabut,foarte slabut.In principiu era de asteptat ca se va intra pe tot Dristorul-Ramnicu Sarat odata ce s-a intrat pe Liviu Rebreanu,deci asteptati-va la devierile lui 23 si 27...

2.15 LF-uri pe anul asta? Daca va fi asa ,ar fi foarte bine dar mie greu sa cred ca fac anul asta 15 bucati in conditiile in care suntem in luna martie si nu a iesit niciunul pana acum...
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: daf bus din 13 Martie 2012, 20:47:20
- modernizarea liniei de tramvai pe Str. Nicolae Teclu, Bd. Camil Ressu, Bd. Gloriei si Str. Piatra Morii;
Pai tronsonul Bd Bucuresti-Noi-Jimbolia-Laromet si Sos Pantelimon cand vor intra in modernizare?
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 13 Martie 2012, 20:52:40
- modernizarea liniei de tramvai pe Str. Nicolae Teclu, Bd. Camil Ressu, Bd. Gloriei si Str. Piatra Morii;
Pai tronsonul Bd Bucuresti-Noi-Jimbolia-Laromet si Sos Pantelimon cand vor intra in modernizare?

Deocamdata i-ati gandul...Cert este faptul ca s-a renuntat la modernizarea depoului Bucuresti Noi in favoarea depoului Titan, oare este o miza la mijloc?
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: costi din 13 Martie 2012, 21:32:35
- achizitia a 50 de automate de vanzare si reincarcare carduri;
IN SFARSIT!!! ;D
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 14 Martie 2012, 16:03:35
Ce promite RATB în 2012: 150 de troleibuze noi și 15 tramvaie Bucur

Directorul RATB, Viorel Popescu, susține că în 2012 regia va achiziționa 150 de tramvaie noi și va fabrica in cadrul Uzinei RATB și 15 tramvaie Bucur. Cele două investiții nu se regăsesc însă și în proiectul de buget pentru 2012.
“Dintre obiectivele programului de investitii pentru 2012, amintim: modernizarea liniei de tramvai pe Str. Nicolae Teclu, Bd. Camil Ressu, Bd. Gloriei si Str. Piatra Morii, modernizarea depoului Titan, fabricarea in cadrul Uzinei RATB a 15 tramvaie Bucur LF, achizitia a 150 troleibuze, achizitia a 50 de automate de vanzare si reincarcare carduri și achizitionarea a 100 instalatii de climatizare pentru autobuzele Mercedes Citaro Euro 3″, declară directorul RATB, Viorel Popescu, într-un interviu acordat Ziua Cargo.

Investițiile anunțate de conducerea RATB nu se regăsesc și în proiectul de buget pentru 2012 al regiei. Conform acestui document, în 2012 RATB va finaliza doar opt tramvaie Bucur în Uzina proprie și va achiziționa 5 automate de taxare și reîncărcare carduri, 150 de echipamente electronice de control carduri și 150 de echipamente de reîncarcare carduri (cu soft).

De asemenea, în proiectul de buget al RATB nu se regăsesc nici cele 150 de troleibuze anunțate a fi achiziționate în acest an, cu toate că există în acest sens o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București din 2009, privind achiziționarea lor.


http://b365.realitatea.net/news/ce-promite-ratb-in-2012-150-de-troleibuze-noi-si-15-tramvaie-bucur/
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: CHITARA 213 din 14 Martie 2012, 17:39:01
Ce promite RATB în 2012: 150 de troleibuze noi și 15 tramvaie Bucur

Directorul RATB, Viorel Popescu, susține că în 2012 regia va achiziționa 150 de tramvaie noi și va fabrica in cadrul Uzinei RATB și 15 tramvaie Bucur. Cele două investiții nu se regăsesc însă și în proiectul de buget pentru 2012.
“Dintre obiectivele programului de investitii pentru 2012, amintim: modernizarea liniei de tramvai pe Str. Nicolae Teclu, Bd. Camil Ressu, Bd. Gloriei si Str. Piatra Morii, modernizarea depoului Titan, fabricarea in cadrul Uzinei RATB a 15 tramvaie Bucur LF, achizitia a 150 troleibuze, achizitia a 50 de automate de vanzare si reincarcare carduri și achizitionarea a 100 instalatii de climatizare pentru autobuzele Mercedes Citaro Euro 3″, declară directorul RATB, Viorel Popescu, într-un interviu acordat Ziua Cargo.

Investițiile anunțate de conducerea RATB nu se regăsesc și în proiectul de buget pentru 2012 al regiei. Conform acestui document, în 2012 RATB va finaliza doar opt tramvaie Bucur în Uzina proprie și va achiziționa 5 automate de taxare și reîncărcare carduri, 150 de echipamente electronice de control carduri și 150 de echipamente de reîncarcare carduri (cu soft).

De asemenea, în proiectul de buget al RATB nu se regăsesc nici cele 150 de troleibuze anunțate a fi achiziționate în acest an, cu toate că există în acest sens o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București din 2009, privind achiziționarea lor.


http://b365.realitatea.net/news/ce-promite-ratb-in-2012-150-de-troleibuze-noi-si-15-tramvaie-bucur/

Da, da da mai taie din ele da-le...





Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: daf bus din 14 Martie 2012, 20:26:26
M-am saturat de minciunile PDL din cadrul regiei cica 150 de echipamente electronice de control carduri sau achizitionarea a 100 de instalatii de A/C la Citaro1 pai nu se puteau lua de la inceput cu A/C? CEL MAI BINE AU GANDIT SA NASCOCEASCA UN CARD CU CALATORI LIMITATE ca si asa bucuresteni calatoreau prea mult  >:(
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 14 Martie 2012, 21:11:18
M-am saturat de minciunile PDL din cadrul regiei cica 150 de echipamente electronice de control carduri sau achizitionarea a 100 de instalatii de A/C la Citaro1 pai nu se puteau lua de la inceput cu A/C? CEL MAI BINE AU GANDIT SA NASCOCEASCA UN CARD CU CALATORI LIMITATE ca si asa bucuresteni calatoreau prea mult  >:(

Pana la urma cate lf-uri vedem anul asta?
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 20 Aprilie 2012, 19:37:11
Trenul urban al Capitalei va funcționa pe centură din 2012. VEZI STAȚIILE

Capitala va avea din acest an o centură feroviară funcțională. CFR a finalizat în mare parte lucrările la calea ferată și la liniile electrice, iar momentan se lucrează la reabilitarea stațiilor. Directorul Autorității Metropolitane de Transport, Adrian Criț, spune că centura va fi deschisă etapizat încă din acest an, iar pe traseul acesteia vor fi introduse mijloace de transport în comun care vor face legătura cu stațiile RATB și de metrou.
Proiectul centurii feroviare a Capitalei este dezvoltat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) și vizează realizarea unor puncte intermodale și de transfer de călători între operatorii CFR Călători, Metrorex şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB).

“E aproape finalizată. S-au realizat lucrările la calea ferată și la liniile electrice, iar acum se lucrează îndeosebi la stații. Centura feroviară va putea fi deschisă începnd din acest an, dar etapizat. Vom pune în funcțiune la început stațiile care favorizează transportul de călători. Pe viitor avem în vedere și amenajarea unor parcări în zona stațiilor”, a precizat pentru B365.ro, Adrian Criț, Directorul Autorității Metropolitane de Transport București.

Astfel, stațiile sunt principalele impedimente pentru inaugurarea integrală a centurii. “Multe stații de pe traseul centurii au fost construite pentru transportul de marfă, și astfel nu corespund pentru transportul de călători. În multe cazuri, ele nu se leagă de rețeaua rutieră. Vor fi necesare investiții mai mari în cazul acestora”, a explicat Adrian Criț.

Traseul centurii feroviare a Capitalei

În stațiile Pantelimon,Voluntari, Otopeni, București Vest, Vârteju, Mogoșoaia, Jilava, București Progresu, Berceni, Popești Leordeni, București Sud – gr. Tehnica se vor desfășura lucrări de reparații interioare și exterioare la clădiri. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este anul 2012, iar costurile estimate pentru aceste lucrări sunt de 1.241.200 lei”, se arată intr-o notă a CFR, remisă publicației Finantiștii.

În plus, potrivit companiei, în strategia CFR SA pentru perioada 2012-2020 sunt prevăzute lucrări de modernizare a rețelei de cale ferată în zona Bucuresti și de dezvoltare a rețelei existente pentru transportul de călători în zona metropolitană.

Potrivit acestei strategii, se vor moderniza tronsoanele aflate între stațiile c.f. Chitila, Mogosoaia, Otopeni, Voluntari, Bucuresti Sud, Berceni, Jilava, Varteju, Bucuresti Vest, Chiajna, Chitila. Se va reabilita sectorul București Sud Grupa Calatori (fost Titan Sud) – Titan si racordarile acesteia cu linia de cale ferată de centură, precum și tronsonul Jilava-Bucuresti Progresu, care urmează a fi racordat la calea ferată de centură.

“Centura feroviară a Capitalei va fi conectată prin mijloace de transport rutier la stațiile RATB și la metrou. Urmează să stabilim dacă aceste legături vor fi realizate prin intermediul mijloacelor de transport RATB sau cu operatorii privați”, a mai precizat directorul Autorității Metropolitane de Transport.


http://b365.realitatea.net/news/trenul-urban-al-capitalei-pe-centura-va-functiona-din-2012-vezi-statiile/
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: Shinkasen din 21 Aprilie 2012, 13:34:13
La trenul asta suburban i-ar putea extinde linia, spre exemplu de la Gara Titan la Costin Georgian, unde e un nod RATB important, si pe linia de la Gara Ciorogarla la Bucuresti Cotroceni ar putea extinde si mai departe spre Progresul, dar necesita investitii serioase aici, si nu prea cred ca au bani, plus ca exista sanse bune ca in loc de tren suburban pe la Cotroceni sa vedem cladiri de birouri si/sau apartamente.
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: andrei11 din 21 Aprilie 2012, 14:23:08
N-am inteles CINE va folosi acest tren. Care duce de unde pana unde ? Spuneti-mi voi o gara mai cu cap de pe centura la ora actuala. Cum se poate ajunge la ea. Culmea este ca nici garile actuale nu servesc nici o localitate, de exemplu 2 gari pe care le stiu foarte bine - Otopeni si Pantelimon. Doar cu numele aduc a ceva, pentru ca ele sunt in plin camp la ora actuala.
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 04 Mai 2012, 19:14:40
Autobuze ecologice pe traseele din zona metropolitană București

Autoritatea Metropolitană de Transport București vrea autobuze ecologice pe traseele din zona metropolitană. Astfel, la licitația de atribuire a traseelor vor fi punctate suplimentar firmele care au în dotare autobuze ecologice.
Asociatiile patronale din transporturile rutiere au discutat, joi, cu reprezentantii Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti  pe tema despre normele de efectuare a transportului public cu autobuzele din zona metropolitana Bucuresti.

Astfel, pentru prima  oara licitatia de atribuire a traseelor va tine cont de cerinte clare de confort si siguranta, pe care trebuie sa le aiba vehiculele cu care operatorii de transport vor participa la licitatie. Printre cerintele impuse de catre AMTB se afla si obligativitatea dotarii cu sisteme de validare electronice ale autobuzelor, respectiv sisteme de monitorizare  prin GPS a tuturor vehiculelor, pentru o mai buna respectare a cerintelor din programul de transport. Vor fi punctate suplimentar vehiculele ce au emisii poluante scazute, ÅŸi se va lua in considerare si capacitatea de transport a vehiculelor.

“Dorim pe aceasta cale sa venim in sprijinul calatorilor, prin imbunatatirea tuturor conditiilor de transport. Ne dorim pe aceste trasee vehicule ecologice, de mare capacitate, care asigura un grad de siguranta si confort ridicat astfel incat sa creem un model  de transport public pentru intreaga tara. Apreciem deasemenea, deschiderea spre dialog a partenerilor nostri sociali care au inteles necesitatea introducerii mijloacelor de transport public urban pe traseele din zona metropolitana Bucuresti” a declarat directorul general al AMTB, Adrian CriÈ›.

Autoritatea Metropolitană este instituţia publică desemnată să asigure politica privind planificarea strategică, monitorizarea şi avizarea activităţilor privind autorizarea, organizarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public de călători în zona metropolitană Bucureşti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze și trenuri regionale.


http://b365.realitatea.net/news/autobuze-ecologice-pe-traseele-din-zona-metropolitana-bucuresti/
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 31 Mai 2012, 16:11:27
PSD și PNL se bat pe Metrorex și Autoritatea Metropolitană de Transport

PNL și PSD negociază posturile de la Ministerul Transporturilor aferente Bucureștiului, potrivit unor surse PSD. În timp ce PSD ține cu dinții de posturi precum: directori de societăți și agenții, PNL a cerut șefia Metrorex și a Autorității Metropolitane de Transport București. Peste Autoritatea Metropolitană ar urma să fie numit, în locul actualului director-Adrian Criț, directorul adjunct al Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei, Valentin Dobre, implicat într-un scandal privind eliberarea licenţelor de taxi, anunță evz.ro.

Și directorul Metrorex, Ghoerghe Udriște, urmează să fie schimbat, însă, potrivit unor surse liberale, PSD nu vrea să cedeze această funcție.

Gheorghe Udriște a fost șeful Direcției de Transport din cadrul Primăriei Capitalei, atunci cânb Adrian Videanu era edilul-șef al Capitalei, iar Adrian Criț a fost directorul Regiei Autonome de Transport București.


http://b365.realitatea.net/news/psd-si-pnl-se-bat-pe-metrorex-si-autoritatea-metropolitana-de-transport/
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 01 Iunie 2012, 17:48:11
Sorin Oprescu vrea sa transforme RATB-ul in societate comerciala

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi ca vrea sa transforme Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) in societate comerciala. Acest proiect face parte din programul electoral al candidatului Sorin Oprescu pentru un nou mandat de primar general.


Potrivit Agerpres, Sorin Oprescu a declarat ca pentru realizarea acestui obiectiv se impune efectuarea unui audit a activitatii RATB pe toate dimensiunile sale, in vederea stabilirii unor programe si strategii clare si coerente de reorganizare si eficientizare a serviciului prestat.

Edilul sef sustine ca, chiar daca se va privatiza, actionarul majoritar al RATB va ramane Primaria Generala pentru a descuraja posibilele speculatii imobiliare pe depourile regiei.


http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-12399845-sorin-oprescu-vrea-transforme-ratb-societate-comerciala.htm
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 09 Iulie 2012, 14:19:38
Autoritatea Metropolitană de Transport, acuzată că favorizează mafia din taximetrie

Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti (AMTB) încalcă legile referitoare la reglementarea serviciilor de transport public local și pun în pericol calitatea transportului şi siguranţa pasagerilor, se arată într-un comunicat al Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi din România (ADTI) şi Asociaţiei Profesionale a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI).


Cele două asociaţii consideră că AMTB favorizează mafia din taximetrie ce doreşte monopolizarea transportului de pasageri în zona metropolitană Bucureşti-Ilfov, scrie Agerpres, citat de Economica.net.

“AMTB a fost încă de la început un moft politic al PDL creat doar pentru a smulge RATB-ul din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi nicidecum un proiect care să aibă ca referinţă centrală pasagerul, calitatea şi siguranţa unui transport public. Inclusiv din punct de vedere legal, AMTB încalcă acte normative în vigoare, ce prevăd în mod explicit cine poate reglementa aceste servicii şi ce înseamnă servicii publice, compensaţie. AMTB este înfiinţată în baza legii 92/2007 a serviciilor de transport public local şi are la bază definiţiile prevăzute în OUG nr. 109/2005, iar prevederile acesteia pot fi aplicate numai în ceea ce priveşte serviciile de transport public local desfăşurate pe raza administrativ teritorială a unei localităţi”, se menţionează în comunicat.

Aceste asociaţii denunţă conducerea AMTB, aleasă în persoana lui Valentin Dobre, care a demarat modificarea proiectului ce vizează normele privind condiţiile de efectuare a serviciilor de transport public de persoane cu autobuzele în zona metropolitană Bucureşti. “S-a publicat pe site-ul ministerului (Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii n.r), actuala forma dictată domnului şef AMTB de către’băieţii deştepţi’ din transportul de pasageri, forma care nu mai corespunde ideii iniţiale de confort şi siguranţă a pasagerilor ci doar intereselor celor ce de ani de zile fac legea în transporturi dupa propriile buzunare. Astfel, nu vom scăpa de microbuze, minibuze şi de evaziune fiscală, de înghesuială şi de mizerie, pentru că în acest haos politic, Ministrul Transporturilor nu este interesat de ceea ce se întâmplă în subordinea lui”, se mai menţionează în comunicatul celor două asociaţii.



http://b365.realitatea.net/news/amtb-acuzata-ca-favorizeaza-mafia-din-taximetrie/
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 25 Septembrie 2012, 18:48:39
Asta da stire...

Criţ - „managerul dezastru”- favorit la RATB

 Directorul numit ÅŸi înlăturat de PDL de la conducerea RATB pentru prost management, Adrian CriÅ£, este alesul USL pentru a prelua din nou conducerea Regiei. Chiar dacă USL-iÅŸtii înghit cu greu această variantă, CriÅ£ este cerut la RATB chiar de primarul Sorin Oprescu, cel care a condiÅ£ionat parteneriatul său cu Uniunea Social Liberală de libertatea de a nominaliza personal directorii din administraÅ£ia locală.

 

Fostul director general al RATB Adrian Criţ, demis, anul trecut, pentru management deficitar, de Consiliul General al Capitalei, este favorit pentru a reveni la conducerea Regiei, după înlăturarea lui Virgil Popescu.

 

Surse din cadrul RATB, dar şi din cadrul Primăriei Capitalei au declarat pentru PUTEREA că Adrian Criţ va fi propus de noul Consiliu de Administraţie al Regiei, aprobat de majoritatea USL din CGMB, pentru a ocupa fotoliul de manager general. Chiar dacă varianta este acceptată cu greu de consilierii USL, Criţ este dorit la RATB de primarul general Sorin Oprescu, cel care s-a opus, anul trecut, demiterii fostului manager.

 

Numit de PDL la conducerea RATB, Adrian Criţ a fost înlăturat din fruntea Regiei de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) tot când democrat-liberalii deţineau majoritatea. Criţ a fost demis după ce un control efectuat la RATB a scos la iveală mai multe nereguli cauzate de managementul deficitar al instituţiei. Adrian Criţ a fost înlocuit, la acea vreme, de Viorel Popescu, însă în ultima şedinţă a Consiliului General al Capitalei USL l-a demis pe acesta din urmă.

 

Pe unde s-a plimbat Criţ

 

Imediat după înlăturarea lui Criţ de la RATB, primarul Sorin Oprescu a declarat că va ataca Hotărârea CGMB în instanţă. Rapid, după demitere, fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, l-a numit pe Criţ şef al nou înfiinţatei Autorităţi Metropolitane de Transport Bucureşti, instituţie care nu a realizat nimic concret nici până în prezent.

 

După instalarea Guvernului USL însă, la Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti a fost numit un nou director în persoana lui Valentin Dobre, care l-a înlocuit pe Adrian Criţ. Astfel, fostul manager al RATB este disponibil pentru o revenire în forţă.

 

Reprezentanţii RATB spun că încă nu a fost ales un nou manager, interimatul fiind asigurat de Viorel Popescu.

 

Şoferii regiei sunt nemulţumiţi de revenirea lui Criţ, cel care a eliminat cursele ce îi transportau de acasă la muncă şi retur. Cu toate acestea, Adrian Criţ a introdus curse gratuite pentru foştii săi colegi de Registrul Auto Român (RAR), unde a ocupat funcţia de director.


http://www.puterea.ro/articol/crit_managerul_dezastru_favorit_la_ratb
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: IASMIN SANDU din 27 Septembrie 2012, 15:08:59
Viorel Popescu inca este directorul GENERAL RATB:
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: IASMIN SANDU din 01 Octombrie 2012, 21:16:23
Va atasez o lista de contracte ferme pe care RATB-ul le desfasoara in anul 2012:

(aduc in discutie cateva subpuncte din contract)
>> 18 | 2242/13.0  5.2011 | RATB si SC RCS&RDS SA Furnizare servicii de televiziune prin cablu Predeal 13.05.2011 12.05.2012 6099
>> 19 | 2166/22.0  8.2011 | RATB si Operator RSTVI dl. Silion Ioan | Servicii de supraveghere si verificare tehnica  a
instalatiilor aflate in evidenta ISCIR la Predeal | 22.08.2011 21.08.2013 5328
>> 20 | 166/29.04. 2009 a.a.1/01.02.2010 | RATB si SC Comprest SA Servicii de salubrizare la Predeal 01.02.2010 29.04.2014 1200/an


Ratb-ul are o vila la PREDEAl???  ;D
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 09 Octombrie 2012, 15:24:13
Soţul subprefectului Capitalei, noul director general al RATB


Marţi, Consiliul de Administraţie al RATB a decis schimbarea lui Viorel Popescu din funcţia de director general al Regiei. În locul său a fost numit Adrian Mihai Câmpurean, soţul subprefectului Capitalei, Mariana Câmpurean.
În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) de marţi, ca urmare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 151/04.09.2012, Viorel Popescu a fost revocat din funcţia de director general al RATB, informează Regia într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general interimar al RATB a fost numit domnul dr.ing. Adrian Mihai Câmpurean, soţul subprefectului Capitalei, Mariana Câmpurean.


http://b365.realitatea.net/directorul-general-al-ratb-viorel-popescu-a-fost-demis_183532.html
Titlu: Raspuns: Noutati si modificari in traseele Regiei Autonome de Transport Bucuresti
Scris de: lusica din 09 Octombrie 2012, 15:45:05
Si comunicatul oficial al regiei...


Informare de presă privind revocarea din funcţia de Director General RATB a domnului Viorel Popescu

 
În cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti de astăzi, 09.10.2012, ca urmare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 151/04.09.2012, a fost revocat din funcţie Directorul General al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, domnul ing. Viorel Popescu.

Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General interimar al Regiei Autonome de Transport Bucureşti a fost numit domnul dr.ing. Adrian Mihai Câmpurean.


http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=261
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: IASMIN SANDU din 17 Octombrie 2012, 11:35:03
Regulamentul Intern al Regiei Autonome de Transport BucureÅŸti 08.10.2012
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: IASMIN SANDU din 17 Noiembrie 2012, 14:15:00
Åžmen imobiliar PDL, la o autobaza RATB (preluare ZiuaNews.ro)


Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a fost în ultimii ani o vacă de muls pentru consilierii PDL din Comisia de Transport şi Infrastructură din Consiliul General al Capitalei. Strategia de dezvoltare a acestei Regii a fost foarte simplă: licitaţii trucate, achiziţii de la firme cu recomandare portocalie şi angajări pe baza carnetului de partid. Preocuparea pentru un transport public civilizat şi confortabil, respectul faţă de bucureştenii care se deplasează zilnic cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul ori grija faţă de banul public au fost doar declaraţii pentru sticla televizorului, date de cei care au condus Regia în ultimii zece ani.
RATB îşi desfăşoară activitatea pe baza unei aberaţii legislative. Astfel, Regia este subordonată doar Comisiei de Transport şi Infrastructură din CGMB, şi nicidecum primarului general, Primăriei Generale a Capitalei sau Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Practic, cei şapte consilieri ai Comisiei de Transporturi şi Infrastructură din CGMB sunt cei care dirijează transportul public de suprafaţă din Bucureşti şi păstoresc activitatea celor 11.000 de angajaţi ai Regiei.
Contract semnat pe fugă
Când cei şapte consilieri generali validaţi în această vară ca membri ai Comisiei de Transporturi şi Infrastructură au avut primul contact cu activitatea RATB, s-au luat cu mâinile de cap. După principiul < din orice activitate trebuie să iasă ceva >, ultimii doi directori generali ai Regiei – numiţi de către PDL -, Adrian Criţ şi Viorel Popescu, au transformat RATB într-o fabrică de făcut bani pentru ei şi pentru grupul lor de interese. Pentru a stopa jaful financiar şi patrimonial, consilierii din Comisia de Transporturi şi Infrastructură i-au revocat pe toţi membrii Consiliului de Administraţie de la RATB, inclusiv pe directorul general Viorel Popescu, pe care, însă, conform legii, l-au lăsat interimar la şefia Regiei, până la desemnarea unui nou director.
Din postura de director interimar al RATB şi fără să existe Consiliu de Administraţie, Viorel Popescu a parafat un contract care i-a lăsat mască pe angajaţi, după care s-a făcut nevăzut, ştiind că oricum va fi demis. „În data de 24.09.2012, directorul interimar al RATB, domnul Viorel Popescu, a semnat un contract de închiriere a parcării pentru autovehicule de la autobaza Floreasca, cu firma Biavati Events SRL Bucureşti. Acest contract prevede dreptul firmei Biavati Events SRL de a folosi parcarea de vineri ora 12.00, până duminică ora 24.00, pe o perioadă de cinci ani”, se precizează în sesizarea adresată CGMB de către Petre Roşculescu, preşedintele Sindicatului Publictrans Bucureşti. Firma care a închiriat parcarea RATB de la autobaza Floreasca este deţinută de către Mihale Costela şi Stelian Calaigiu, care mai controlează încă patru firme înregistrate în Bucureşti – Calderoni Imobiliare, Exes Travel Internaţional, TNY Internaţional Invest şi Calderoni Internaţional Construct. Cei doi asociaţi se obligă prin contractul încheiat cu directorul interimar Viorel Popescu să achite 3 euro/ mp/ lună, pentru cei 624 mp închiriaţi de la RATB. Adică, timp de cinci ani, vor vira lunar în casieria RATB, suma de 1.872 de euro.
„Credem că a existat o sumă consistentă la semnătură”
„Nu ştim cum a fost posibil ca un director demis să semneze un contract de închiriere pe un teren care este proprietatea Primăriei Capitalei. Nu ştim de ce nu a fost oprit de ceilalţi directori. Nu credem că sumele încasate prin încheierea acestui contract au rolul de a îmbunătăţi activitatea de transport, ci mai degrabă credem că a existat o sumă consistentă la semnătură”, se menţionează în sesizarea Sindicatului Publictrans.
Liderul de sindicat Petre Roşculescu susţine că „serviciile de noapte destinate salariaţilor au fost desfiinţate şi, în această situaţie, conducătorii auto angajaţi ai RATB depind de autoturismele proprietate personală pentru a veni la serviciu şi a ieşi în traseu cu autobuzele la ora 4 dimineaţa”, iar „prin această decizie îi privăm pe aceşti oameni de locul de parcare de la serviciu, nemaiavând unde să-şi parcheze autoturismele”.

Miză imobiliară
Surse din cadrul RATB au precizat pentru ZIUAnews că autobaza Floreasca este vânată de mult timp de către așa-numiții rechini imobiliari, iar contractul de închiriere al parcării este un prim pas prin care aceştia au pus piciorul în incinta autobazei. Între timp, directorul Viorel Popescu a fost demis, iar în locul său a fost numit Adrian Câmpurean. „Când am aflat de închirierea parcării de la autobaza Floreasca, am crezut că nu este adevărat, dar când am văzut contractul, am rămas interzis. Din punct de vedere legal, contractul este nul. Cum să închiriezi un teren al primăriei, când tu eşti suspendat şi nu ai nici Consiliu de Administraţie? Acum încercăm să găsim modalitatea legală de reziliere a contractului, pentru ca angajaţii RATB să-şi poată parca maşinile, iar cine a semnat acest contract, să răspundă în faţa legii”, a declarat, pentru ZIUAnews, directorul general Adrian Câmpurean.
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 17 Noiembrie 2012, 15:11:38
Asa vroiau din cate am inteles sa faca si cu depoul Dudesti. Vroiau sa vanda terenul unde se afla depoul...
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: IASMIN SANDU din 18 Noiembrie 2012, 09:24:29
Asa vroiau din cate am inteles sa faca si cu depoul Dudesti. Vroiau sa vanda terenul unde se afla depoul...
Ina ceeasi situatie se afla Depoul Giulesti si Sectia 7 URAC TITAN.
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 18 Noiembrie 2012, 17:57:42
Ina ceeasi situatie se afla Depoul Giulesti si Sectia 7 URAC TITAN.

Exista pericolul ca regia sa piarda toate astea? Banuiesc ca sunt procese pe rol...
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: IASMIN SANDU din 17 Ianuarie 2013, 16:33:48
ADRIAN MIHAI CÂMPUREAN, DIRECTORUL GENERAL RATB:
"Marea provocare a RATB - transformarea din regie autonomă în societate comercială"


 *  Câmpurean: "Trebuie Å£inut cont că Guvernul s-a angajat în faÅ£a FMI că va modifica legislaÅ£ia, astfel încât RATB să poată majora tarifele cu o proporÅ£ie mai mare decât rata inflaÅ£iei, pentru a-ÅŸi putea acoperi costurile"
     Cea mai mare provocare pentru Regia Autonomă de Transport BucureÅŸti (RATB), în perioada care urmează, este transformarea din regie autonomă în societate comercială, în contextul în care reglementările europene în domeniu vor fi transpuse în legislaÅ£ia românească ÅŸi coroborat cu apariÅ£ia Autorităţii Metropolitane de Transport BucureÅŸti, ne-a declarat, în cadrul unui interviu, Adrian Mihai Câmpurean, directorul general al RATB.
     Totodată, domnia sa ne-a spus că va trebui să se Å£ină cont ÅŸi de faptul că Executivul s-a angajat în faÅ£a FMI că va modifica legislaÅ£ia, astfel încât RATB să poată majora tarifele cu o proporÅ£ie mai mare decât rata inflaÅ£iei, pentru a-ÅŸi putea acoperi costurile.
     Åžeful Regiei Autonome de Transport BucureÅŸti ne-a precizat: "Activitatea RATB este în mare parte influenÅ£ată de contextul economico-social în care îşi desfăşoară activitatea. RATB, în calitate de operator de servicii publice, se află într-o perioadă dificilă din punct de vedere operaÅ£ional ÅŸi legislativ, pe fondul schimbărilor generate de criza economică generală, o perioadă în care, pentru a face faţă provocărilor, trebuie să îşi asume anumite compromisuri".
     Schimbările pe care conducerea RATB intenÅ£ionează să le realizeze urmăresc două direcÅ£ii - una adminis-trativă ÅŸi una operaÅ£ională, potrivit domnului Câmpurean, care ne-a spus: "ÃŽn plan administrativ, consider că este necesar ca organigrama să devină mult mai funcÅ£ională, urmărind creÅŸterea gradului de coordonare coroborat cu scăderea nivelului de subordonare. Totodată, consider că trebuie schimbată urgent situaÅ£ia dramatică a unor angajaÅ£i ai Regiei în ceea ce priveÅŸte condiÅ£iile de muncă ÅŸi condiÅ£iile sociale, acest lucru presupunând minime investiÅ£ii pentru îmbunătăţirea condiÅ£iilor de igienă ÅŸi siguranţă. ÃŽn perioada următoare suntem foarte preocupaÅ£i de creÅŸterea nivelului de pregătire profesională a tuturor angajaÅ£ilor ce interacÅ£ionează cu publicul călător. ÃŽn ceea ce priveÅŸte zona operaÅ£ională, schimbările de activitate vizează adaptarea la noile condiÅ£ii de transport la nivelul Capitalei ÅŸi zonelor limitrofe, ÅŸi, evident, la extinderea reÅ£elei Metrorex, ce ne obligă la o creÅŸtere a flexibilităţii serviciilor oferite cetăţenilor ÅŸi la o adaptare permanentă a reÅ£elei de transport de suprafaţă la modificările de infrastructură din BucureÅŸti".
     Prioritară este ÅŸi îmbunătăţirea nivelului de informare a călătorilor în ceea ce priveÅŸte utilizarea cardurilor de călătorie, noile servicii, modificările de grafic etc., dar ÅŸi promovarea mult mai agresivă a ofertei "City Tour" în rândul turiÅŸtilor care vizitează Capitala.
     *  RATB va achiziÅ£iona aproape 300 de mijloace de transport în comun, în următorii ani
     RATB are un număr de 11.021 de angajaÅ£i, dintre care doar câteva sute de persoane interacÅ£ionează cu publicul călător.
     Directorul RATB ne-a spus că, în ultimele luni, nu au existat disponibilizări ÅŸi că nici pentru perioada următoare nu are în vedere concedieri de personal, ci dimpotrivă: "Ne dorim ca foarte rapid să creÅŸtem atât veniturile, cât ÅŸi numărul de angajaÅ£i, printr-o organizare eficientă ÅŸi prin dezvoltarea puternică a activităţii industriale de construcÅ£ie a tramvaielor".
     RATB are în plan achiziÅ£ia, în acest an, a unui număr de 12 tramvaie "Bucur LF" cu podea parÅ£ial coborâtă, investiÅ£ie ce face parte dintr-un program multianual de achiziÅ£ie a 70 de tramvaie, care se va desfăşura în perioada 2013-2017.
     Tot în 2013, Regia intenÅ£ionează să achiziÅ£ioneze 20 de troleibuze, investiÅ£ie care se înscrie într-un contract nou ce presupune cumpărarea unui număr de 150 de troleibuze, în perioada 2013-2015, dar ÅŸi achiziÅ£ia a 50 de autobuze de capacitate mică, ce ar trebui recepÅ£ionate integral până la sfârÅŸitul acestui an.
     Mihai Câmpurean a Å£inut să precizeze că RATB construieÅŸte tramvaie modelul "Bucur LF", ca rezultat al cercetării româneÅŸti, realizat în totalitate în cadrul Uzinei RATB.
     Parcul RATB are în componenţă 1.148 de autobuze, 500 de tramvaie ÅŸi 250 de troleibuze.
     ÃŽn ceea ce priveÅŸte infrastructura, RATB intenÅ£ionează să modernizeze două linii de tramvai ÅŸi Depoul Titan, în cadrul unui program de finanÅ£are de 36 de luni.
     "Aceste investiÅ£ii pot duce, pe de o parte, la creÅŸterea vitezei de circulaÅ£ie ÅŸi a gradului de confort ÅŸi siguranţă ÅŸi, pe de altă parte, la creÅŸterea capacităţii depoului, de la 48 la 79 de tramvaie, coroborat cu creÅŸterea capacităţii totale de transport pe linile aferente", ne-a precizat reprezentantul RATB.
     Bugetul total, necesar atât pentru partea de achiziÅ£ii material rulant, cât ÅŸi pentru investiÅ£iile în infrastructură, se ridică la aproape 246 milioane de lei.
     *  Bilete de călătorie comune pentru RATB ÅŸi CFR, din acest an
     Anul trecut, numărul călătoriilor înregistrate de Regie a avut o evoluÅ£ie oscilantă, cu maxime în lunile martie ÅŸi octombrie ÅŸi minime în lunile iulie ÅŸi august, potrivit reprezentanÅ£ilor RATB.
     ÃŽn primele zece luni ale anului 2012, au fost înregistrate circa 630 de milioane de călătorii, după ce, în 2011, au fost efectuate 770 de mili-oane de călătorii, faţă de 760 de milioane în 2010.
     ÃŽncepând din luna noiembrie 2012, au fost puse în funcÅ£iune comercială titlurile comune RATB-Metrorex, respectiv biletul unic valabil 60 de minute, care are o valoare de 5 lei, biletul de zece călătorii de câte 60 de minute/călătorie, la o valoare de 30 de lei ÅŸi abonamentul de o zi, la preÅ£ul de 16 lei.
     Pe parcursul acestui an, odată ce SNCFR va avea infrastructura pregatită, vor intra în vigoare alte două titluri de călătorie, ce vor permite accesul în reÅ£eaua CFR Călători - biletul de 90 de minute, ce oferă acces ÅŸi pe inelul de cale ferată al Municipiului BucureÅŸti ÅŸi va avea un preÅ£ de 5 lei ÅŸi biletul de 90 de minute (valabil pe RATB, Metrorex ÅŸi pe inelul de cale ferată al Municipiului BucureÅŸti), la o valoare de 7 lei.
     "Pentru anul în curs, avem în vedere extinderea ofertei de titluri de călătorie disponibile pentru încărcarea prin SMS ÅŸi pentru alte titluri în afara abonamentului de o zi implementat cu succes în 2012", ne-a mai spus domnul Câmpurean.
     Domnia sa a adăugat: "Sistemul de taxare comun cu cel al operatorilor privaÅ£i presupune, în primul rând, o apropiere logis-tică între RATB ÅŸi aceÅŸtia. Trebuie utilizate sisteme de validare compatibile, implementarea acestui sistem presupunând atât dezvoltarea unor terminale intermodale corespunzătoare, precum ÅŸi clarificarea aspectelor administrative. Un sistem de taxare comun vizează atât modificări legislative, cât ÅŸi schimbari de tip operaÅ£ional care trebuie să Å£ină cont de contextul economic ÅŸi social actual ÅŸi viitor".
     *  Activitatea RATB - afectată de traficul sufocant al Capitalei
     ÃŽntreaga activitate a Regiei este afectată de traficul sufocant al Capitalei, potrivit ÅŸefului RATB, care ne-a explicat: "Cu excepÅ£ia unor linii de tramvai ce nu pot fi utilizate de către participanÅ£ii la trafic, precum ÅŸi a numărului limitat de trasee pe care se respectă culoarele dedicate, dicutăm despre întârzieri în graficul de circulaÅ£ie, dar ÅŸi de un risc crescut de producere a unor evenimente rutiere. Pe termen scurt, soluÅ£iile de fluidizare sunt destul de dificil de abordat, cu excepÅ£ia, poate, a impunerii unei taxe speciale pentru circulaÅ£ia în anumite zone ale Capitalei. Călătorii trebuie să conÅŸtientizeze că deplasarea cu mijloacele de transport în comun poate fi mai confortabilă ÅŸi mai sigură dacă automobilul personal ar fi utilizat numai atunci când este necesar. Din păcate, Capitala este sufocată ÅŸi de numărul mare de autovehicule din provincie, care circulă zilnic pe străzi, iar soluÅ£ia în această privinţă poate fi construirea unor parcări suficient de generoase, la principalele intrări în BucureÅŸti, racordate la sistemul de transport public".
     Lucrările care au loc la reÅ£eaua de metrou impun devierea unor anumite trasee ale mijloacelor de transport ale RATB ÅŸi modificarea graficelor de circulaÅ£ie pentru anumite linii.
     "ÃŽn viitor, piaÅ£a serviciilor de transport public local se va trans-forma, Å£inând cont de concurenÅ£a dintre trans-portul subteran ÅŸi trans-portul de suprafaţă", este de părere Mihai Câmpurean, care ne-a declarat: "RATB va urmări permanent modificările economico-sociale la nivelul Capitalei ÅŸi localităţilor limitrofe, dezvoltarea noilor zone industriale sau a noilor cartiere de locuinÅ£e, determinând care va fi strategia de urmat în ceea ce priveÅŸte utilizarea mijloacelor de transport public adaptate noilor cerinÅ£e ale călătorilor ÅŸi condiÅ£iilor noi de infrastructură".
     Conducerea RATB este de părere că dezvoltarea ÅŸi încurajarea permanentă a transportului electric va contribui serios la reducerea poluării ÅŸi emisiilor de noxe, iar dezvoltarea uzinei proprii, ca centru de profit pentru producerea tramvaiului "Bucur LF", urmăreÅŸte aceeaÅŸi direcÅ£ie.
Titlu: Raspuns: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 17 Ianuarie 2013, 17:11:26
Interesant articolul.Ramane de vazut si ce se va realiza din ce se promite.
Pana la urma anul asta se va moderniza depoul Titan si chiar va fi si marit ca si capacitate.Ramane de vazut care vor fi cele doua linii de tramvai care vor fi modernizate !?
Titlu: Re: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: IASMIN SANDU din 14 Februarie 2013, 09:18:16
SURSA FACEBOOK - Dep. COLENTINA:
Titlu: Re: Conducerea RATB // ATMB
Scris de: lusica din 25 Martie 2013, 20:21:12
Oprescu: RATB va trebui să se transforme din regie autonomă în societate comercială

Transportul public din București ar urma să fie reglementat și administrat de o Autoritate Metropolitană de Transport care să se coordoneze RATB, Metrorex și rețeaua de căi ferate din zonă. Bucureștiul poate rămâne împărțit pe sectoare, dar cu un buget unic.
Primarul Sorin Oprescu a declarat la Money TV că intenţionează să înfiinţeze Autoritatea metrolopitană de transport care să administreze funcționarea tuturor mijloacelor de transport public și individual. Oprescu susține că trecerea Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei va fi urmată de rețeaua de cale ferată din zona metropolitană.
Sorin Oprescu susține că autoritatea se va finanța prin contracte de concesiune cu cele trei companii. Conform Primarului General al Capitalei, RATB va trebui să se transforme din regie autonomă în societate comercială.
Autoritatea metropolitană va trebui să se integreze într-o autoritate regională, care să asigure nevoie de mobilitate în interiorul regiunii și comunicarea cu celelalte regiuni.
În ceea ce privește împărțirea teritorială a Capitalei, Oprescu declară că nu are nimic împotriva împărțirii pe sectoare, dar cu un buget consolidat.
Conform Primarului Oprescu, primarii de sector ar urma să ocupe un loc în Consiliul General, astfel încât bugetul să poată fi adaptat nevoilor fiecărui sector.
Sorin Oprescu declară că va pune în aplicare decizia judecătorească privind demolarea Cathedral Plazza, dar că vrea să știe cine plătește factura.
Oprecu a mai declarat că nu va candida la Preşedenţia României, fiind decis să ajungă printre marii primari ai Capitalei, alături de C. A. Rosetti şi Pache Protopopescu.


http://www.money.ro/oprescu---ratb-va-trebui-sa-se-transforme-din-regie-autonoma-in-societate-comerciala_1244622.html


Am o intrebare si anume in urma concesonarii ratb-ului ce se va intampla cu autobazele si depourile? Privatul daca va vrea poate sa desfiinteze multe din autobazele si depourile de tramvaie din capitala? Sau gresesc?
Titlu: Re: Noutati si modificari in traseele Regiei Autonome de Transport Bucuresti
Scris de: lusica din 15 Aprilie 2013, 17:00:49
Precizări privind informaţiile apărute în presă ca urmare a verificărilor efectuate de Corpul de Control al Primului-Ministru la RATB

 

Ca urmare a informaÅ£iilor apărute în presă privind controlul efectuat la Regia Autonomă de Transport BucureÅŸti de către Corpul de Control al Primului-Ministru, conducerea RATB precizează următoarele:         

Verificările efectuate de Corpul de Control au vizat perioada 2010 – 2012, în prezent Regia având un alt Consiliu de Administraţie şi un alt Director General.

De asemenea, precizăm faptul că RATB a luat la cunoştinţă de constatările făcute de Corpul de Control al Primului-Ministru numai din Sinteza Raportului prezentată pe site-ul Guvernului.

Având în vedere că în această Sinteză nu se face referire la salarizarea directorilor RATB, însă în presă au fost vehiculate anumite informaţii pe această temă, apreciem că cifrele publicate sunt neconforme cu realitatea.

            Exemplificăm cu salariile celor trei directori RATB menÅ£ionaÅ£i de presă.

Suma de 23.000 de lei, menÅ£ionată de unele publicaÅ£ii, a fost obÅ£inută în anul 2010,  de către Directorul de Resurse Umane, domnul Gheorghe Rebegeanu, atunci când a ieÅŸit la pensie.

Această cifră nu reprezintă salariul lunar al fostului director, ci venitul obţinut de acesta, conform Contractului Colectiv de Muncă, din cumularea salariului lunar + prima de vacanţă (80% din salariul de bază) + 2 salarii de bază acordate angajaţilor care se pensionează.

            Este un drept de care angajaÅ£ii RATB beneficiază o singură dată, înainte de pensionare.

            Cifrele publicate drept salarii ale Directorului de Infrastructură ÅŸi Directorului Transport Electric, 12.500 lei respectiv 11.500 lei, reprezintă, de asemenea, venitul obÅ£inut conform CCM, din cumularea salariului lunar cu prima de vacanţă, drept de care angajaÅ£ii RATB beneficiază o singură dată pe an.

            Conducerea RATB va exprima un punct de vedere ÅŸi îşi va asuma public poziÅ£ia faţă de cele constatate numai după ce va primi Raportul Corpului de Control al Primului-Ministru privind verificările la RATB, în integralitatea lui.


http://www.ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=280
Titlu: Re: Re: Noutati si modificari in traseele Regiei Autonome de Transport Bucuresti
Scris de: IASMIN SANDU din 16 Aprilie 2013, 13:17:29
Aceasta este o noutate?
Titlu: Re: Re: Noutati si modificari in traseele Regiei Autonome de Transport Bucuresti
Scris de: lusica din 16 Aprilie 2013, 13:28:55
Aceasta este o noutate?
Adica...acesta este raspunsul oficial al regiei cu privire la scandalul creat cu privire la cheltuielile facute de regie.
Titlu: Re: RATB - Stiri, noutati, perspective, discutii diverse
Scris de: Adrian RATB din 25 Iulie 2013, 22:58:23
Mai nou, seful general al RATB Adrian Campurean si-a dat demisia.
Titlu: Re: Conducerea RATB // ATMB. Directori, sefi de servici si alte sefi....
Scris de: IASMIN SANDU din 17 August 2013, 18:04:29
DIRECTORUL GENERAL INTERIMAR RATB CONDUCE O DACIE 1310 FABRICATA IN '97



Valeriu Bunea este DIRECTORUL GENERAL RATB interimar din 23 Iulie 2013 ca urmare a demisiei fostului directorul general, Adrian Campureanu.

Conform declaratiei de avere publicate pe siteul regiei, Valeriu Bunea conduce o DACIE 1310 BREACK fabricatie 1997 si un autoturism Opel fabricat in 2003.

Locuinta DIRECTORULUI INTERIMAR RATB este o casa de circa 160 m patrati aflata in proprietatea sotiei, Adriana Bunea, dobandita in anul 1998.

Salariul obtinuat de domnul V. Bunea in anul 2012 ocupand functia de SEF DEPARTAMENT este de 61.157 RON (echivalent in EURO 13,899), pe luna circa 5900 lei. Sotia directorului a obtinut venituri in anul 2012 19.200 din pensie (avand un venit pe luna de 1600 lei).

Directorul interimar RATB detine conturi bancare in valoare de 59.500 RON ( echivalent 13522 EURO).

Ca proprietate de "vacanta" detine un teren dobandit in anul 2008 de aproximativ 908 metri patrati achizitionat de sotie sub contract de vanzare-cumparare.

Titlu: Re: RATB - Stiri, noutati, perspective, discutii diverse
Scris de: David din 07 Noiembrie 2013, 21:11:34
RATB organizează concurs pentru 8 posturi de directori, inclusiv director general

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat public că organizează concurs pentru 8 posturi de directori. Selecţia este valabilă inclusiv pentru postul de director general. Candidaţii interesaţi mai au la dispoziţie aproximativ două săptămâni pentru depunerea dosarelor.

Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Transport București organizează, prin Comisia de selecție desemnată prin Hotărârea C.A. nr. 18 din data de 30.08.2013, la sediul Regiei Autonome de Transport București din B-dul Dinicu Golescu nr. 1, Sector 1, București, evaluarea/selecția prealabilă a directorului general şi a directorilor executivi în cadrul RATB, potrivit anunţului public al Regiei din 23 octombrie 2013.

Potrivit actualului director general al RATB, Valeriu Bunea, selecţia directorilor Regiei va fi făcută de persoane desemnate de cinci Consiliul de Administraţie. "Noii directori vor fi aleşi de cinci persoane, din afara Regiei, specializate în managementul resurselor umane, şi, din câte am înţeles eu, cel puţin trei sunt din Ministerul Muncii", a declarat Bunea, pentru B365.ro.

Întrebat de reporterii B365.ro dacă va mai candida pentru postul de director general la RATB, Valeriu Bunea a precizat că încă nu a luat o decizie în acest sens, "din motive pur personale", dar că mai are timp să se hotărască.

"Selecția vizează ocuparea unui număr de 8 posturi de directori: un post de Director General, un post de Director Financiar - Contabilitate, un post de Director Mentenanță și Administrare Sisteme, un post de Director Achiziții și Marketing, un post de Director Administrativ și Asistență Socială, un post de Director Întreținere Sisteme Energetice și Cale Rulare, un post de Director Programare și Siguranța Circulației, și un post de Director Uzină de Reparații.

Evaluarea/selecția prealabilă se organizează în condiţiile respectării prevederilor O.U.G. nr. 109/30.11.2011 - privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Procedura de evaluare/selecție prealabilă cuprinde două etape:

- Etapa I – selecția dosarelor;

- Etapa II – interviu, pentru candidaţii declaraţi "admis" după etapa I.

Interviul se va susține în limba română și va consta în prezentarea unui « Plan de măsuri și eficientizare a activităţilor specifice postului din cadrul direcţiei pentru care candidează. »

Criteriile de selecție sunt:

1. capacitatea manageriala/viziune, misiune, obiective pe termen scurt, mediu și lung;

2. abilități de comunicare;

3. capacitate de analiză și sinteză;

4. motivația candidatului;

Pentru postul de director general

Condiţii de participare:

- cunoaştere a limbii române, scris și vorbit;

- experienţă în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale profitabile, din domeniul de activitate al RATB, inclusiv societăți comerciale din sectorul privat;

- studii superioare;

- domiciliu stabil/rezidență în România;

- capacitate deplină de exerciţiu;

- nu intră sub incidenţa Art. 6 și Art. 7 din O.U.G. 109 din 30.11. 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice;

- nu face parte din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorităţii publice tutelare sau al altor instituţii publice.

Dosarul de participare trebuie să conţină obligatoriu:

1. Scrisoare de intenţie;

2. Curriculum Vitae (model european conform H.G. 1021/2004);

3. Copie de pe actul de identitate;

4. Copii de pe documentele care atestă educaţia şi pregătirea profesională (diploma de licenţă, master, doctorat şi alte cursuri de specializare/perfecţionare);

5. Documente/adeverinţă în original din care să rezulte experienţa în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale profitabile din domeniul de activitate al regiei autonome, inclusiv societăţi comerciale din sectorul privat;

6. Cazier judiciar;

7. Adeverinţă medicală din care să rezulte capacitatea deplină de exerciţiu;

8. Copie de pe carnetul de muncă și extras REVISAL sau adeverinţă, după caz;

9. Declaraţie notarială pe propria răspundere din care să rezulte că, în perioada în care a ocupat o funcţie de administrare/management în cadrul unei regii sau societăţi comerciale din domeniul de activitate al regiei autonome, aceasta a înregistrat profit cel puţin pe parcursul unui exerciţiu financiar;

10. Declaraţie notarială pe propria răspundere dată în conformitate cu prevederile art. 6 și 7 din O.U.G. 109/30.11.2011 – privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice și ale art. 292 din Codul Penal privind falsul în declaraţii;

11. Declarație notarială pe propia răspundere din care să rezulte îndeplinirea condițiilor prevăzute la art. 5 alin. 2) lit. (c) din O.U.G. 109/30.11.2011- privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice din care să rezulte că persoana participantă la procedura de evaluare/selecție prealabilă nu este funcţionar public, nu face parte din alte categorii de personal din cadrul autorităţii publice tutelare sau al altor instituţii publice.

Pentru posturile de Director Financiar - Contabilitate, Director Mentenanță și Administrare Sisteme, Director Achiziții și Marketing, Director Administrativ și Așistență Socială, Director Întreținere Sisteme Energetice și Cale Rulare, Director Programare și Siguranța Circulației și pentru postul de Director Uzina de Reparații sunt următoarele condiţii de participare:

- cunoaştere a limbii române, scris și vorbit;

- experienţă în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale profitabile, din domeniul de activitate al RATB, inclusiv societăți comerciale din sectorul privat;

- studii superioare de lungă durată/de preferat în domeniu;

- domiciliu stabil/rezidenţa în România;

- capacitate deplină de exerciţiu;

- nu intră sub incidenţa Art. 6 și Art. 7 din O.U.G. 109 din 30.11. 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Dosarul de participare trebuie să conţină obligatoriu:

1. Scrisoare de intenţie;

2. Curriculum Vitae (model european conform H.G. 1021/2004);

3. Copie de pe actul de identitate;

4. Copii de pe documentele care atestă educaţia şi pregătirea profesională (diploma de licenţă, master, doctorat şi alte cursuri de specializare);

5. Documente/adeverinţă în original din care să rezulte că are experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate al regiei autonome şi/sau în activitatea de administrare de societăţi comerciale ori regii autonome;

6. Cazier judiciar;

7. Adeverinţă medicală din care să rezulte capacitatea deplină de exerciţiu;

8. Copie de pe carnetul de muncă și extras REVISAL sau adeverinţă, după caz;

9. Declaraţie notarială pe propia răspundere dată în conformitate cu prevederile art. 6 şi 7 din O.U.G. 109/30.11.2011 – privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice și ale art. 292 din Codul Penal privind falsul în declaraţii.

Copiile actelor din dosarul de participare se prezintă însoţite de documentele originale, care se certifică pentru conformitate de către secretarul comisiei, sau în copii legalizate.

Dosarele de participare se depun până la data de 22.11.2013, ora 15:00, la sediul Regiei Autonome de Transport București, aflat în B-dul Dinicu Golescu nr. 1, sector 1, etajul 6, Secretariat Consiliu de Administrație - Secretariatul Comisiei de evaluare/selecție prealabilă în vederea numirii directorului general şi a directorilor executivi în cadrul RATB. Acestea vor fi prezentate în plic închis și sigilat, pe care va fi menționat numărul de înregistrare, data și ora depunerii.

Plicul va avea menționat „Candidatura pentru funcția de Director ........." în cadrul RATB.

Candidaţii care, conform prevederilor legale, au fost declaraţi "admis" după etapa I – Selecția dosarelor, vor fi anunţaţi cu privire la data, locul şi ora la care va avea loc etapa II – interviu, de către Secretariatul Comisiei de selecţie la numărul de telefon precizat în Curriculum Vitae", se precizează în anunţul Regiei.

În septembrie au fost făcute modificări majore în conducerea RATB, în urma demiterii tuturor directorilor RATB, decizie luată de Consiliul de Administraţie, pe 30 august, după ancheta făcută de Corpul de Control al Guvernului. În prezent, la conducerea Regiei Autonome de Transport Bucureşti sunt următoarele persoane

Linkul:
http://www.b365.ro/ratb-organizeaza-concurs-pentru-8-posturi-de-directori-inclusiv-director-general_197223.html (http://www.b365.ro/ratb-organizeaza-concurs-pentru-8-posturi-de-directori-inclusiv-director-general_197223.html)