Forumul Asociatiei Ro-Trans

TRANSPORTUL IN COMUN DIN ROMANIA structurat pe urmatoarele regiuni geografice: => T R A N S I L V A N I A => Judetul Salaj => Subiect creat de: daf bus din 22 Mai 2009, 12:18:19

Titlu: Stiri din judetul Salaj
Scris de: daf bus din 22 Mai 2009, 12:18:19
Transportul de persoane din judet in atentia autoritatiilor locale-Politia Rutiera a judetului Salaj, in colaborare cu specialisti din cadrul Agentiei ARR si RAR Salaj, a desfasurat, in decursul zilei de miercuri, pe reteaua de drumuri nationale din judet, actiuni privind siguranta si legalitatea efectuarii transportului rutier public de persoane. Obiectivul prioritar al actiunii a fost reducerea cauzelor generatoare de evenimete rutiere cu consecinte grave, produse ca urmare a nerespectarii regulamentului de circulatie rutiera de catre conducatorii autovehiculelor mentionate mai sus. "Politistii au verificat si gradul de siguranta rutiera pe care il reprezinta aceste vehicule pe drumurile publice, daca se respecta legalitatea efectuarii transporturilor publice si functionarea corecta a aparatelor tahograf. Totodata, soferilor li s-a cerut sa prezinte diagramele de inregistrare si certificatul de competenta profesionala", ne-a declarat Nadia Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. Astfel, in cadrul actiunii, au fost verificate de 131 de autovehicule de transport persoane si au fost aplicate 72 de sanctiuni contraventionale, soldate cu amenzi in valoare totala de 11.490 de lei. De asemenea, au fost retrase sapte certificate de inmatriculare si cinci permise au fost retinute in vederea suspendarii - doua pentru alcool, unul pentru depasirea limitei legale de viteza, unul pentru depasire neregulamentara si unul pentru defectiuni tehnice grave la sistemul de directie.

"Mustrati" pentru deteriorarea afiselor electorale


Doi zalauani au fost sanctionati de agentii Politiei Comunitare pentru deteriorarea panourilor electorale. La data de 18 mai, a fost identificat S. Sergiu, de 10 ani, care a distrus un afis electoral de pe panoul aflat pe strada 9 Mai. Fiind vorba de un minor, agentii comunitari i-au anuntat si avertizat doar verbal pe parintii acestuia. Nu aceeasi soarta a avut-o si S. Ioan, de 47 de ani, din Zalau, care s-a ales cu o sanctiune contraventionala. In data de 20 mai, lasandu-si nesupravegheat copilul minor, de 12 ani, acesta din urma a deteriorat doua afise lipite pe panoul de afisaj electoral situat tot pe strada 9 Mai. "Distrugerea, deteriorarea, murdarirea, acoperirea prin scriere sau in orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afisate sau a oricaror alte afise ori anunturi de propaganda electorala constituie contraventie conform Legii 67/2004, art. 99, lit. h", a precizat purtatorul de cuvant al PC Zalau.


Prins beat la volan


In cadrul aceleiasi actiuni, a fost identificat in trafic, conducatorul auto P. Rodas, de 56 ani, care a refuzat sa se supuna recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei, dupa ce, in prealabil, fusese testat cu aparatul etilotest, acesta indicand o concentratie de 0,47 de mg/l/alcool pur in aerul expirat. In cauza, politistii i-au intocmit un dosar penal de constatare pentru comiterea infractiunii prevazute de art. 87, pct.1 si pct. 5, din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.


Doi soferi "galagiosi" au fost amendati de politistii comunitari


In timp ce executau serviciul de patrulare, agentii comunitari au sesizat, in urma cu cateva zile, in parcarea din spatele Primariei Zalau, doua masini care efectuau raliu, intoarceri si manevre prin care au tulburat linistea publica. Insa, la aparitia agentilor, conducatorii auto au parasit locul in viteza. Chiar si asa, in urma verificarilor efectuate, acestia au reusit sa-i depisteze pe soferii "galagiosi". Este vorba de B. T. Paul, proprietarul autoturismului cu numar de inmatriculare SJ-85-VES, care a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 500 de lei, si de soferul autoturismului SJ-20-TRI ce urmeaza a fi identificat, masina fiind inmatriculata pe o societate comerciala. "Tulburarea linistii locatarilor intre orele 22 si 8, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora, constituie contraventie conform Legii 61/1991, art. 2, pct. 29", ne-a declarat Lucian Trif, purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare (PC) Zalau.

 Articol si poza http://www.magazinsalajean.ro/index.php?cmd=article&artid=11727