19 Iunie 2024, 20:47:15

Autor Subiect: RATB introduce PoliÅ£ia Transportului Public  (Citit de 4233 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

21 Septembrie 2011, 11:09:26

Esemina

  • Vizitator
RATB introduce Poliţia Transportului Public, după modelul vienez„Ca urmare a înfiinţării Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, prin Ordonanţa Guvernului nr. 21/2011, RATB a iniţiat demersurile pentru crearea Poliţiei Transportului Public în Capitală”, se arată într-un comunicat al RATB, remis B365.ro
Această autoritate ar urma să acţioneze pentru diminuarea fenomenelor antisociale din transportul public de suprafaţă şi din metrou. Mai exact, această propunere a conducerii RATB au luat amploare actele cu caracter antisocial, comerţul ambulant şi frauda înregistrate în mijloacele de transport în comun.
“Colaborarea RATB cu Direcţia de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dus la diminuarea fenomenelor antisociale, însă consider că înfiinţarea unei autorităţi unitare, specializată în domeniul transportului public, va crea un climat de ordine şi siguranţă publică în mijloacele de transport în comun”, declară Adrian Criţ, directorul general RATB.
Intenția RATB vine după ce astă-vară Ministerul de Interne Austriac şi Municipalititatea Viena au semnat un acord de extindere a cooperării între cele două instituţii. Pachetul de securitate, parafat de cele două autorităţi, presupune creşterea gradului de siguranţă în mijloacele de transport public şi în spaţiile publice. Cooperarea vizează acțiuni de control în trenuri, autobuzele pe liniile de noapte, în staţii, acţiuni desfăşurate în comun de către organele de poliţie şi reprezentanţi ai Wiener Linien (Compania de transport public din Viena). De asemenea, se vor continua acţiunile de control desfăşurate de brigăzile de poliţie în mijloacele de transport în comun vieneze şi în staţiile acestora, precum şi în spaţiile cu trafic intens şi în punctele sensibile din punct de vedere al securităţii cetăţenilor.


SURSA:http://b365.realitatea.net
memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":

            

08 Noiembrie 2011, 14:57:07
Răspuns #1

Matei

  • Vizitator
Politia transportului in comun este 100% necesara ! Speram sa se infiinteze.
memorat
29 Februarie 2012, 18:52:26
Răspuns #2

lusica

  • COLABORATORI FORUM RO-TRANS
  • *
  • Mesaje postate: 4027
  • Gen: Bărbat
Politia transportului in comun este 100% necesara ! Speram sa se infiinteze.

Se mai aude ceva in acest sens?
memorat
21 Martie 2015, 23:58:01
Răspuns #3

George

  • Mesaje postate: 112
Am fost recent in Bucuresti. N-am vazut picior de politist in autobuz.
memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":