O data cu Orient Expresul a venit si toamna...
26 Iunie 2019, 20:16:13

Autor Subiect: O data cu Orient Expresul a venit si toamna...  (Citit de 1117 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

07 Decembrie 2009, 04:11:52

zofei.2006

  • Vizitator
                                                                                           O data cu Orient Expresul a venit si toamna...

Pentru indragostitii de lumea feroviara, sosirea toamnei  reprezinta, in fiecare an, o ocazie deosebita de a admira trecerea prin Europa a unui celebru si unic tren:Orient Expresul. Mai ales pentru cei romantici, care sunt mai apropiati de ideea de traditie, aceasta placuta intalnire este un prilej de rememorare nostalgica a inceputurilor caii ferate, a unor epoci  trecute...An de an, un mare numar de oameni dau curs atractiei pe care continua s-o exercite legendara garnitura, de la cei care isi pot permite sa calatoreasca in compartimentele sale luxoase, la cei care o asteapta in fiecare gara de pe traseu sa-i faca fotografii sau, pur si simplu, doar sa-i priveasca pe fericitii si orginalii sai calatori, sa se imbibe de atmosfera romantica pe care Orient Express-ul o raspandeste in jurul sau.La venerabila varsta de 120 de ani, centenara garnitura, daca putem sa-i spunem asa, strabate inca Europa de la un capat la altul; ba, mai mult, si-a extins "vizitele" si spre alte taramuri.
Prin simpla lor enumerare, traseele pe care le strabat trenurile purtand denumirea de Orient Express si sloganele pe care ele le promoveaza au un parfum deosebit:  Venice Simplon-Orient Express (Paseste in cel mai faimos tren al lumii!), Road to Mandalay(Descopera magia din Myanmar printr-o croaziera de lux!),  Great Britain Trains (Excursii zilnice, opriri scurte si marele tur al Marii Britanii) si  Eastern & Oriental Express    (Descoperiti misterele Estului de la bordul  Orient Express-ului asiatic!).Una dintre aceste rute,  Venice Simplon-Orient Express, trece si prin tara noastra, singura tara unde, va reamintim, trenul face doua opriri - la Sinaia si la Bucuresti, in Gara Baneasa.
Anul acesta traditionala calatorie a debutat in data de 29 august 2003 , la Paris, in celebra Gare de l'Est, si s-a incheiat pe 3 septembrie 2003, la Istanbul. In ziua de 1 septembrie 2003 Orient Express-ul s-a aflat pe teritoriul Romaniei. Calatorii au vizitat romanticul Castel Peles si au facut un tur al Capitalei, fiind apoi cazati la Athenée Palace, unde au putut degusta bunatati traditionale romanesti; a doua zi au pornit spre Dunare, pentru traversarea spre Bulgaria.Legendarul tren si-a desfasurat anul acesta calatoria sub tema Cel mai sarbatorit tren din lume (The world's most celebrated train). Vagoanele sale bleumarin decorate cu auriu au strabatut Europa, din Franta pana in Turcia, asa cum o fac de peste un secol. Trenul s-a intors pe ruta Istanbul - Bucuresti - Budapesta - Venetia.Dar sa nu credeti  ca Orient Express-ul circula doar toamna sau ca nu are si alte rute! Dimpotriva! In tot cursul anului exista oferte, care de care mai romantice, traseele reunind cele mai frumoase si mai pline de viata orase ale continentului: Londra - Paris - Venetia, Londra - Paris - Venetia - Roma, Venetia - Roma, Venetia - Viena - Londra, Venetia - Budapesta - Londra, Venetia - Praga - Paris - Londra.
Ca o rememorare a primelor calatorii, a unor timpuri de mult apuse, in fiecare toamna sunt reluate cele doua trasee originale: Paris - Budapesta - Bucuresti - Istanbul si Istanbul - Bucuresti - Budapesta - Venetia.
Va invitam ca acum, o data cu sosirea toamnei, anotimpul nostalgiilor de tot felul, in aceste doua pagini, sa porniti intr-o calatorie imaginara imbarcati in romanticele vagoane ale Orient Express-ului!
memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":