INTREBARE:
Ce minte bolnava putea sa aduca aceasta bijuterie intr-un parc si sa NU o puna pe un piedestal de cel putin 1 m si jumatate deasupra pentru a nu fi vandalizata in cel mai scurt timp?
RASPUNS:
Mintea romanului!
Locul acestei bijuterii fabricate, evident, la Resita nu este intr-un parc. Ci intr-un muzeu. Sau poate intr-o remiza, uitata printre locomotivele de acolo!!!
Deja vad fluturasi desenati pe acolo... Ca sa nu mai spun de "Iuteala Maxima" a acestei locomotive care a fost "modificata" de cine stie ce "pasionati" ai vitezei de la 30 km/h la 180 km/h... si exemplele pot continua.
Un singur cuvant:
PACAT!
Stiu... pacat, foarte... Imi amintesc aceasta locomotiva, a fost in curtea interioara a unei companii, am vazut-o cand eram mic... o sa-l intreb pe tata unde mai exact a fost ea.
Marea intrebare este... o sa ne trezim oare intr-o zi cu parti taiate din ea pt. a fi duse la fier vechi? Tiganii astia au inceput sa taie si niste statui din bronz (nu mai tin minte din ce oras), o locomotiva ar fi floare-n ureche...
In rondul respectiv era un paznic, dar de curand a disparut.
However, cum in Romania totul se rezolva prin semne, acte, etc. si nimic practic ... au pus un semn (poza mai jos). Nu cred ca ajuta prea mult, dar...
Pe partea stanga, tabla de pe piston a fost scoasa, si inauntru are urme de graffity