Articole de presa din Judetul Prahova
09 August 2020, 22:43:19

Autor Subiect: Articole de presa din Judetul Prahova  (Citit de 9680 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

22 Septembrie 2011, 10:10:14
Răspuns #40

PREZIOSO

 • Mesaje postate: 25
 • Gen: Bărbat
 Invitat, aseară, în emisiunea lui Marius Nica, Direct la subiect, de la Alpha TV PloieÅŸti, directorul RATP, Radu Popescu, a declarat că parcul regiei se va înnoi. „Anul viitor vom achiziÅ£iona un lot de 50 de autobuze noi. Am fost nevoiÅ£i să aÅŸteptăm această investiÅ£ie absolut necesară pentru confortul călătorilor din cauza condiÅ£iilor impuse de BNR primăriilor pentru plafonul de îndatorare. DocumentaÅ£ia este aproape gata, aÅŸteptăm unda verde pentru a publica pe SEAP (n.r. portalul electronic de licitaÅ£ii publice) anunÅ£ul de licitaÅ£ie. Autobuzele vor avea podea joasă, aer condiÅ£ionat, aerotoerme suplimentare pentru sezonul rece ÅŸi camere video de supraveghere”, a declarat Radu Popescu. Acesta le-a cerut scuze călătorilor pentru disconfortul creat de autobuzele vechi de peste 20 de ani, dar a garantat starea tehnică bună în care circulă pe traseele RATP.
 Sursa : www.observatorulph.ro
memorat
22 Septembrie 2011, 10:16:01
Răspuns #41

PREZIOSO

 • Mesaje postate: 25
 • Gen: Bărbat
 Directorul RATP PloieÅŸti, Radu Popescu, a infirmat zvonurile potrivit cărora pensionarii îşi vor pierde facilităţile ÅŸi că va deveni city manager. „De ani de zile, anumite persoane susÅ£in că RATP intră în faliment, că nu mai sunt bani pentru călătoriile gratuite ale pensionarilor, etc. Vreau să îi asigur pe pensionari că nu-ÅŸi vor pierde facilităţile, chiar dacă sunt unii consilieri, care, deÅŸi votează acordarea gratuităţilor, spun apoi că nu e bine. Referitor la controlul ANAF, în urma căruia RATP a fost obligată la plata a opt milioane de euro aferente TVA-ului pentru subvenÅ£iile acordate pensionarilor, vă pot spune că eu, Radu Popescu, nu am făcut decât să respect hotărârile Consiliului Local PloieÅŸti. Va urma un proces cu ANAF, pe care sperăm să-l câştigăm, aÅŸa cum s-a întâmplat în mai multe oraÅŸe”, a declarat Radu Popescu, aseară, la Alpha TV.  Acesta a Å£inut să precizeze că nu va pleca de la conducerea regiei ÅŸi că nu va candida pentru vreo funcÅ£ie la alegerile din 2012.
 Sursa : www.observatorulph.ro
memorat
30 Septembrie 2011, 17:46:25
Răspuns #42

p1tz1man

 • Mesaje postate: 79
 • Gen: Bărbat
Trafic deviat pe traseele 35 si 35 barat, în Ploiesti

Pe 1 octombrie, între orele 7.00 și 19.00, traseele RATP vor fi deviate din cauza lucrărilor de branşare de pe strada Tudor Vladimirescu.

Ruta şi staţiile ocolitoare vor fi:

- pe Sensul Centru - Vest : din strada Vlad Ţepeş, parcurge străzile Lobacevschi, Mărăşeşti şi apoi traseul normal;

- pe Sensul Vest - Centru : parcurge străzile Mărăşeşti, Plăieşilor, Ceahlău, prelungirea Lobacevschi şi din strada Vlad Țepeş traseul normal.

Pe strada Mărăşeşti se vor efectua staţiile întâlnite în parcurs. Suplimentar se înfiinţează temporar staţii în zona intersecţiei străzilor Mărăşeşti cu Plăieşilor, în ambele sensuri şi staţia Biserica Sf. Tănase, pe sensul spre Centru.

http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/Trafic_deviat_pe_traseele_35_si_35_barat-in_Ploiesti_0_563943883.html
memorat
10 Octombrie 2011, 16:09:26
Răspuns #43

PREZIOSO

 • Mesaje postate: 25
 • Gen: Bărbat
Dupa ce Inalta Curte de Casatie a dat castig de cauza ANAF, Regia Autonoma de Transport Public Ploiesti risca executarea silita!
Nori negri se aduna, tot mai amenintatori, deasupra Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Ploiesti, condusa de catre secretarul general al Organizatiei Ploiesti a Partidului Democrat Liberal, inginerul Radu Popescu (foto), al carui sef direct pe linie de partid este nimeni altul decat primarul Andrei Volosevici. Despre RATP s-au spus multe, de-a lungul vremii, in presa.
In prezent, RATP a ajuns in situatia de a risca executarea silita, dupa ce judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dat castig de cauza Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in procesul cu RATP Ploiesti, privind cererea de suspendare a aplicarii unei decizii de impunere la plata.
Cotidianul "Prahova" a relatat, in mai multe randuri, matrapazlacurile si ineficienta managementului RATP, care au reiesit in urma controalelor efectuate atat de Curtea de Conturi - prin Camera de Conturi Prahova, cat si dupa ultima decizie de impunere la plata, in valoare totala de circa 34,7 milioane de lei (opt milioane de euro), emisa de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili. Conform unei decizii de impunere privind obligatiile fiscale suplimentare de plata stabilite in urma inspectiei fiscale, Regia Autonoma de Transport Public Ploiesti are de achitat suma totala de peste 34,7 milioane de lei (reprezentand TVA neachitata pentru subventiile facturate in perioada 1 octombrie 2007 – 31 decembrie 2010, plus "accesoriile", adica majorarile de intarziere).
Incepand cu luna mai, regia ploiesteana a inregistrat, la sectia Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Ploiesti, trei dosare impotriva Agentiei Nationale de Administrare Fiscala: doua – privitoare la suspendarea executarii actului de impunere la plata emis de ANAF, iar cel de-al treilea, pentru contestarea pe fond a aceluiasi document emis de inspectorii fiscali, in primavara acestui an. Desi, in dosarul 482/42/2011, prin ordonanta presedintiala, s-a dispus de catre judecatorii Curtii de Apel Ploiesti suspendarea deciziei de impunere nr. F-MC 144 din 29 aprilie 2011, pana la pronuntarea instantei de fond, bucuria s-a dovedit a fi de scurta durata pentru directorul Radu Popescu. Joi, 6 octombrie, potrivit informatiilor furnizare de catre judecator Georgeta Barbalata, purtatorul de cuvant al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin Decizia 4605, magistratii Instantei Supreme au admis recursul inaintat de ANAF, au casat sentinta Curtii de Apel Ploiesti si au respins cererea de suspendare a actului administrativ de impunere la plata ca neintemeiata. Asadar, cel putin scriptic, nemaiexistand o decizie de suspendare, ANAF ar putea sa execute silit si, prin urmare, ar putea sa blocheze conturile Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti, pana la finalizarea pe fond a cererii de suspendare depusa in cel de-al doilea dosar cu acelasi obiect, care se judeca tot la Curtea de Apel Ploiesti.
In acest al doilea dosar in care se solicita suspendarea deciziei de impunere la plata sumei de opt milioane de euro, urmatorul termen de judecata a fost stabilit, dupa amanari succesive in scopul judecarii recursului la Inalta Curte, pentru data de 11 octombrie.
Ultimul proces, la aceeasi instanta ploiesteana, in care RATP contesta pe fond decizia de impunere a avut primul termen la data de 7 septembrie. Atunci, magistratii au amanat judecarea, pentru data de 19 octombrie, la cererea partilor implicate in proces, din cauza lipsei documentatiei de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
Dupa prima veste proasta primita de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe primarul Andrei Volosevici s-ar putea sa-l cam treaca transpiratia, gandindu-se la solutii pentru contracararea unei eventuale aplicari a deciziei ANAF, prin care RATP, institutie aflata in subordinea Consiliului Local Ploiesti, este in pericol de a achita (din care conturi?) cele 34,7 milioane de lei. In special pentru ca, in alte zone din tara, exista precedentul in situatii similare celei de la Ploiesti, prin care justitia a dat castig de cauza ANAF si Curtii de Conturi.

Sursa : www.ziarulprahova.ro
memorat
13 Octombrie 2011, 12:06:45
Răspuns #44

p1tz1man

 • Mesaje postate: 79
 • Gen: Bărbat
Traseele 5 şi 104 din Ploieşti vor fi deviate sâmbătă, din cauza meciului de pe „Ilie Oană“

Regia Autonomă de Transport Public Ploieşti a anunţat că traseele 5 şi 104, care trec prin apropierea stadionului „Ilie Oană“, vor fi deviate sâmbătă, timp de şase ore. Măsura a fost luată pentru că mai multe străzi din zona stadionului urmează să fie închise, lucru care se va repeta şi la următoarele meciuri pe care Petrolul le va disputa pe teren propriu

Ca urmare a desfăşurării meciului de fotbal de pe stadionul „Ilie Oană", în data de 15 octombrie, în intervalul orar 15.00 - 21.00, traseele 5 şi 104 vor circula deviat, astfel:

Traseul 5

- Pe sensul Spitalul Judeţean - Cartier Mihai Bravu, traseul normal până pe str. Ştefan Greceanu, după care va parcurge stăzile : N. Bălcescu, stg. Dr. Bagdazar, Buna Vestire, Mircea cel Bătrân, Grădinari, stg. Chimiei.

- Pe sensul Cartier Mihai Bravu - Spitalul Judeţean, va parcurge străzile : Chimiei, dr. Grădinari, Mircea cel Bătrân, Buna Vestire, dr. Avram Iancu, stg. M.Bravu, după care traseul normal.

Traseul 104

- Pe sensul Armoniei - UZTEL, din staţia Armoniei va parcurge străzile : dr. M Bravu, stg. N. Bălcescu, stg. Dr. Bagdazar, Buna Vestire, Mircea cel Bătrân, Grădinari, Mihai Bravu, după care traseul normal.

- Pe sensul UZTEL - Armoniei, traseul normal până în staţia FERO, după care va parcurge străzile: Grădinari, Mircea cel Bătrân, Buna Vestire, dr Avram Iancu, M.Bravu.

Pe porţiunea deviată, ambele trasee vor opri în toate staţiile întâlnite pe parcurs, mai anunţă RATP.

http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/petrolul_ploiesti-fotbal_ploiesti-sport_ploiesti-strazi_ploiesti-trafic_ploiesti_0_571742957.html
memorat
15 Octombrie 2011, 12:31:11
Răspuns #45

p1tz1man

 • Mesaje postate: 79
 • Gen: Bărbat
Tramvaiele din parcurile ploieștene, locuri preferate pentru consumul de etnobotanice

Doi poliÈ›iÈ™ti locali din PloieÈ™ti au găsit ieri, în vagonul de tramvai din parcul Mihai Viteazul doi tineri care se pregăteau să-È™i ruleze câteva È›igări din plante vegetale. Tinerii au fost predaÈ›i poliÈ›iÈ™tilor, pentru cercetări. 

PoliÈ›iÈ™tii locali i-au controlat corporal pe cei doi tineri  È™i au depistat asupra unuia dintre aceÅŸtia, un plic de plastic ce conÅ£inea plante vegetale ÅŸi o rolă de hârtie folosită la confecÅ£ionarea de Å£igări artizanale. ÃŽntrebaÅ£i fiind de provenienÅ£a acestora, tinerii au declarat verbal că le-au cumpărat de la un magazin din BucureÅŸti, în urmă cu aproximativ o lună.

Cele două persoane şi bunurile găsite asupra lor au fost predate Secţiei 1 de Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

http://www.adevarul.ro/locale/ploiesti/Tramvaiele_din_parcurile_ploiestene-locuri_preferate_pentru_consumul_de_etnobotanice_0_572342891.html
memorat
24 Octombrie 2011, 22:28:07
Răspuns #46

p1tz1man

 • Mesaje postate: 79
 • Gen: Bărbat
Se desfiinteaza linia de tramvai 101

Primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, s-a blocat intre... liniile de tramvai 101 si 102, dupa ce proiectele de reabilitare a cailor de rulare - depuse spre analiza la Autoritatea de Management a Programului Operational Regional (AMPOR) – au ramas in stadiul initial. Adica in evaluare. Asa cum Andrei Volosevici insusi declara, la sfarsitul saptamanii trecute, cele doua proiecte trebuie unite, dupa ce au fost depuse separat la AMPOR. Asadar, craterele de langa liniile de tramvai vor mai face zile negre, multa vreme de acum inainte, soferilor care persista in a parcurge cu autoturismele strazile taiate, la propriu si la figurat, de mult-hulitele sine.
 In martie 2009, primarul Volosevici anunta ca va lua decizia desfiintarii caii de rulare a tramvaiului 101, pe distanta Gara de Sud – Tribunalul Prahova, deoarece avea in vedere reconfigurarea acestui traseu. Atunci, edilul se gandise chiar si la locurile de munca ale angajatilor Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti, respectiv ale vatmanilor, gandindu-se la introducerea unui mijloc de transport in comun in regim expres, care sa faca legatura intre principalele zone ale orasului.
 Deoarece contopirea celor doua proiecte mentionate si gasirea solutiei de finantare cu fonduri europene nu va fi prea usoara, varianta care ramane la dispozitia primarului Volosevici este aceea a reluarii discutiilor cu ploiestenii, abandonate din fasa, in anul 2009, referitor la desfiintarea liniei de tramvai 101.
O singura dezbatere publica s-a desfasurat, in luna aprilie 2009, la propunerea municipalitatii, pentru consultarea populatiei pe aceasta tema. Deoarece taberele au fost impartite, proaspatului primar (la acea data) Andrei Volosevici nu i-a fost foarte greu sa renunte la durerile de cap pe care i le-au dat aceste intalniri cu cetatenii. Astfel, in luna mai 2009, cand in Primaria Ploiesti inca mai functiona relatia cu jurnalistii, printr-un comunicat de presa, edilul municipiului anunta ca intalnirile stabilite cu persoanele interesate de mentinerea sau desfiintarea liniei de tramvai 101 vor fi reprogramate. "Data la care discutiile vor fi reluate va fi anuntata ulterior", se preciza in informatia de presa emisa la data de 6 mai 2009.
 Data fiind starea precara si problemele mult mai mari pe care le ridica astuparea periodica a gropilor de langa sinele tramvaielor 101 si 102, precum si dificultatile intampinate in accesarea fondurilor europene pentru refacerea caii de rulare, Andrei Volosevici ar trebui sa se gandeasca serios la posibilitatea reluarii discutiilor intrerupte brusc in aprilie 2009, pe acest subiect.
In special pentru ca exista un precedent viabil. Asa cum s-a petrecut dupa desfiintarea liniei de tramvai 104 (care facea legatura intre centrul Ploiestiului si zona industriala Teleajen), s-a demonstrat ca astuparea sinelor nu este nici prea costisitoare si, in plus, aduce liniste in locuintele alegatorilor!

http://www.ziarulprahova.ro/stiri/administratia-locala/100574/andrei-volosevici-blocat-intre-liniile-de-tramvai

memorat
01 Noiembrie 2011, 13:28:10
Răspuns #47

p1tz1man

 • Mesaje postate: 79
 • Gen: Bărbat
Inca patru milioane de lei, alocati "aspiratorului" de fonduri de la bugetul local.Primaria va achizitiona pentru aceasta regie 50 de autobuze noi.

Regia Autonoma de Transport Public Ploiesti – desi, in prezent, este trimisa de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala in corzile justitiei – a fost din nou "binecuvantata" cu patru milioane de lei de la bugetul local, tocmai pentru subventiile acordate categoriilor defavorizate pe transportul in comun din municipiu.
 Constantin Popa, consilier local din partea PSD, a solicitat ieri lista persoanelor care beneficiaza de aceste subventii, pentru a se cunoaste, in mod real, care este necesarul de la o luna la alta pentru acoperirea tarifului transportului in comun de la bugetul local. Mai mult decat atat, acesta a declarat, in cadrul sedintei Consiliului Local, desfasurata ieri, ca modul in care conducerea Regiei Autonome de Transport Public Ploiesti continua sa ceara bani de la bugetul local "nu respecta deciziile Curtii de Conturi".
 Directorul RATP, Radu Popescu, a recunoscut ca procesele cu ANAF si Curtea de Conturi sunt in derulare, dar a si precizat ca "pana la pronuntarea instantei, facturam asa cum am facturat si pana acum". Prin urmare, se incalca, din nou, atat decizia Curtii de Conturi, cat si decizia de impunere la plata a sumei de 24 de milioane de lei, pe care ANAF le vrea la bugetul de stat, valoare reprezentand TVA neachitata pentru o perioada de trei ani. Tupeul directorului RATP, care stie ca are partidul drept umbrela protectoare (acesta indeplineste functia de secretar executiv al PDL Ploiesti), a reiesit, din nou, din refuzul de a face publice listele persoanelor beneficiare ale ajutoarelor pentru transportul in comun. Acesta a pus pe seama secretului datelor personale lipsa de transparenta in privinta modului in care se cheltuie peste 30 de milioane de lei anual de la bugetul Ploiestiului pentru acoperirea unor diferente de tarife pentru pensionari, persoane cu handicap, elevi si studenti.
 Tot ieri, RATP a mai castigat o lupta, cu sprijinul consilierilor Puterii: Primaria va achizitiona pentru aceasta regie 50 de autobuze noi, a caror valoare se ridica la circa cinci milioane de euro. Votul majoritatii alesilor locali ploiesteni nu a fost deloc impiedicat de faptul ca documentatia pentru organizarea licitatiei, respectiv caietul de sarcini, a lipsit cu desavarsire din materialele privitoare la proiectele supuse dezbaterii, in sedinta de ieri.
 Aprobarea caietului de sarcini (inexistent, pe motiv ca a aparut acum cateva luni pe site-ul oficial al Primariei Ploiesti) a avut parte de un vot "impotriva" – al fostului primar, actual consilier PSD Emil Calota -, de sapte abtineri (restul consilierilor social-democrati), dar si de 19 voturi "pentru", care au fost de ajuns pentru a da unda verde organizarii unei alte licitatii de milioane de euro, pentru cresterea "flotei" RATP.


http://www.ziarulprahova.ro/stiri/administratia-locala/101090/in-timp-ce-in-justitie-pierde-proces-dupa-proces
memorat
02 Noiembrie 2011, 21:39:39
Răspuns #48

p1tz1man

 • Mesaje postate: 79
 • Gen: Bărbat
Tramvaiele 101 și 102 vor fi înlocuite cu autobuze

In data de 05.11.2011  in intervalul orar 7.00 – 15.00 tramvaiele traseelor 101 ÅŸi 102 se inlocuiesc cu autobuze pe zona Complex MeÅŸteÅŸugaresc – Spitalul Judetean ( cu transbordare). Tramvaiele vor circula cu intoarcere prin depou. Masura de mai sus este necesara pentru remedierea caii de rulare a tramvaielor in zona Castor. Pe sensul Spitalul Judetean – Complex Nord, calatorii vor composta bilete de la Complex MeÅŸteÅŸugaresc, iar pe sensul Complex  Nord – Spitalul Judetean, biletele compostate la tramvai sunt valabile ÅŸi pe autobuz.

http://www.observatorulph.ro/latest-news/eveniment/tramvaiele-101-si-102-vor-fi-inlocuite-cu-autobuze-afla-de-ce
memorat
22 Noiembrie 2011, 21:29:54
Răspuns #49

p1tz1man

 • Mesaje postate: 79
 • Gen: Bărbat
Mașinile RATP, fara anvelope de iarna

Autobuzele care asigura transportul in comun in Ploiesti nu sunt echipate cu anvelope de iarna. Conducerea RATP organizeaza in aceasta perioada cerere de oferte, licitatia pentru achizitionarea cauciucurilor de iarna urmand sa aiba loc abia la sfarsitul lunii. Pana atunci, siguranta calatorilor va fi pusa in pericol in caz de ninsoare sau polei. Mai mult, dacă licitatia va fi contestata, mijloacele de transport in comun vor circula toata iarna cu anvelope de vara.

http://www.ziarulprahova.ro/stiri/stiri-de-ultima-ora/102330/mașinile-ratp-fara-anvelope-de-iarna
memorat
01 Aprilie 2012, 19:10:14
Răspuns #50

daf bus

 • Mesaje postate: 967
 • DAF-Da A Fost cel mai bun autobuz bucurestean!
Sunt roman,gandesc romaneste!
memorat
04 Aprilie 2012, 21:28:54
Răspuns #51

daf bus

 • Mesaje postate: 967
 • DAF-Da A Fost cel mai bun autobuz bucurestean!
Sunt roman,gandesc romaneste!
memorat
12 Martie 2013, 22:10:41
Răspuns #52

Catalin.C

 • Mesaje postate: 19
Ce dotări vor avea autobuzele cumpărate de RATP

Invitat, aseară, în emisiunea "Direct la subiect" de la Wyl TV, directorul tehnic al RATP, Ion Micu, a prezentat condiţiile privind confortul călătorilor din caietul de sarcini întocmit pentru cumpărarea a 15 autobuze noi.
Pentru a putea înlocui tramvaiele cu autobuze pe perioada lucrărilor de reabilitare a căii de rulare, conducerea RATP a solicitat Primăriei Ploieşti achiziţia a 15 autobuze noi în acest an. Potrivit directorului tehnic al regiei, Ion Micu, câştigătorul licitaţiei, care ar trebui să se desfăşoare în această primăvară, va fi obligat să furnizeze autovehicule care să ofere un confort sporit călătorilor. "În caietul de sarcini sunt prevăzute dotări precum aer condiţionat, încălzire pe timp de iarnă, panouri de informare a călătorilor, rampă joasă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi şi alte facilităţi superioare chiar şi autobuzelor noi din dotarea RATB-ului", a spus directorul tehnic al RATP. Lucrările de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului vor începe în această vară şi vor dura doi ani. "Va exista, cu siguranţă, un disconfort, atât pentru călători, cât şi pentru şoferi, dar, după finalizarea lucrărilor, vom avea o infrastructură care să ne permită rularea tramvaielor în siguranţă şi cu confort sporit pentru următorii 25 de ani", a completat Micu. Celor aproximativ 150 de angajaţi ai RATP, afectaţi de reabilitarea căii de rulare a tramvaielor, le vor fi oferite joburi temporare. Astfel, vatmanii care deţin permis de conducere pentru profesionişti vor deveni şoferi pe autobuze, restul angajaţilor urmând să fie distribuiţi la alte departamente, inclusiv cel de control al biletelor de călătorie.
Sursa: http://www.observatorulph.ro/social/23304-ce-dotari-vor-avea-autobuzele-cumparate-de-ratp
memorat
Advertisement
Partenerii Asociatiei Ro-Trans

Parteneri "Asociatia Ro-Trans":